Bu mesajýn altýna imzamý atarým. Bir dönem ben de varant ile çok içli dýþlý oldum. Bazen çok kazansam da, totalde ciddi zarar ettim. Ettiðim zararlarý bir hissede çýkardým çok þükür ama olan giden paralara oldu. Varantta ettiðim zararlarý incelediðimde hep yönü tutturduðumu fakat zaman erimesinden kaybettiðimi gördüm. Vade sonu gelip de paramýn sýfýrlandýðý bir pozisyonun çok deðil 2-3 gün sonra kar yazmaya baþladýðý çok olmuþtur. O nedenle varantta para kazanmak çok zordur ve çekilen strese deðmiyor.

Originally Posted by
cengizz
Arkadaþlar varant 2 li opsiyonlar gibi yanlýþ tercihtir. Varantta edilen TÜM ZARARLARI sineye çekip terketmenizi, baþka þeylerde zamanýnýzý deðerlendirmenizi þiddetle tavsiye ederim. 2 ayaðý bir pabuca girmiþ gibi zamanla yarýþýrcasýna varantta iþ yapýlmaz. Dünyanýn en sakat 2 enstrümanýndan biri. Viopta birçok yatýrým aracý var varanta hemen hemen benzeyen ve hepsi TREND takibi için çok uygun. Açgözlülük yapmak çok yanlýþ. Ýstikrarlý kazanç ve yatýrým yapmak dururken telaþ ile iþ yapýlmaz.
Çok basit bir yorum yaparsak eðer;
"Bir PY veya spekülatörün tek hükmedemeyeceði þey zamandýr, hiçbir spekülatör zamana hükmedemez"
Yazdýðým mesajlar þahsi görüþlerim olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri