biþt100...117,500
dax...12,030...........................þhort
Hocam çarþamba günü bu varant 8.06 fiyatla 19 kuruþtan satýþa sunuldu. Bugünü 42 ile açtý, petkim 8.08 iken. 2 kuruþa %100 üzeri getirinin esprisi ne ola ki deyip doçeyi aradým. Zira onlarda da bunun muadili pedbf var. Niye böyle oldu dedim. Biz fiyatý iskontolu tuttuk zira temettüyü bu 2 aylýk dönemde, nisana kadar bekliyorduk. Fiyatý da ona göre ayarladýydýk, temettü kadar düþecek þekilde. Fakat petkim temettüyü mayýs ayýnda vereceðini söyleyince indirimli fiyatý yukarý çekmiþ olduk dedi yetkili. Geçenki tüpraþ olayýnda da tam tersi durum sözkonusu olmuþ, o yüzden inmiþ tüpraþ varantlarý.
Milliyetçilik, milleti olmayanlar için faþizmdir
Hesaplamam doðru mu yardýmcý olur musunuz?
Adý:TKDRIV
Vade sonu 30 Nisan
Kullaným fiyatý: 18,50
Dönüþüm oraný:2
Ben bu varantta (PUT) sabah 0,73'ten pozisyon aldým.
Diyelim ki günlük yükseliþle düþüþle ilgilenmiyorum ve vade sonuna kadar tutacaðým.
Vade sonunda THY 16,60 kapatýrsa bu varanttaki karým ne olur?
Ben Varant baþýna 0,44 diye hesapladým. (komisyonlarý hesaba katmadým)
Dilerseniz hesaplama yöntemi mi de yazarým. Ama yanlýþsa sizden doðrusunu öðrenmek isterim.
Kardeþ iþ yatýrým varant hesaplama var oraya gir öðrenirsin
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O sayfayý kullanamadim cepten. Þimdi hesapladim da acaba 44 deðil de 22 kuruþ mu oluyor kar? Bir bilenden yardým rica etsem.
Hesabým þöyle,
18.50 kullaným fiyatlý olan THY vade sonunda 16.60 kapatýrsa karim 1.90 TL dir. Ancak dönüþüm oraný 2 olduðu iicn bana 0.95 kuruþ olarak yansýr.
0.95-0.73=0.22 kuruþ bana kar olarak kalýr.
Yer Ýmleri