Tekrar soruyorum dostlar viop ve varant arasindaki olumlu olumsuz yonler nelerdir
Tekrar soruyorum dostlar viop ve varant arasindaki olumlu olumsuz yonler nelerdir
viop teminat ister
varant istemez
viopta vadeli endekste 100 tl kazanmak için 10.250 tl yatýrýp 100 puan endeksin çýkmasýný ve ya düþmesini beklemek zorundasýnýz.
varantta bin tl yatýrdýðýnýzda endeksin hemen hemen ayný deðerde olmasý ayný kazancý saðlar.
viopta mc var
varantta yok.
viopta ( Endeks ) 100.250 tl yatýr 150 bin tl kazanýrsýn yada 1.025 tl kalýr.
varantta 100 bin tl yatýr 200-300 bin tl olur yada sýfýrlanýr.
böyle þeyler olur bunlarý yazmaktan ziyade genel iþleyiþi öðrenip uygulama yapmanýz en faydalý öðrenme þeklidir.
bende eskýden temýnat 10000 yatýrmam gerek býlýyordum forexte 300 tl vardý výop a gecýrdýler yuksek temýnat ýstemýyor sanýrým tabý varant kadar al sat yapamýyoruz galýba alýcý olmasý gerekýyormus ama endex ýcýn alýcý neredeyse hep var yaklasýk kaldýrac 10 dedýler ama dogrumudur býlmem sadece vade den kaybýmýn olmamasý hosuma gýttý ... acýkcasý 3 senedýr varnt alýrým ama 1000 lýrayla denýycem olmadý
þimdi sorularýný cevaplayalým.
alýcý olmasý gerekýyormus = varanttada bu geçerli deðilmi py kotasyon koyar sende alýr yada satarsýn viopta endeks örn. alýcý ve satýcý rakamlarý bellidir. ve an be an deðiþir 50-100-500-3.000 vs. ama siz 10 bin 20 bin alacaðým satacaðým derseniz maalesef o olmaz. ki bunada gücünüz yetmez milyonluk alýþ satýþtýr.
kaldýrac 10 dedýler = deðiþkendir hisse endeks altýn döviz vs. endeks: 134.600/1.025=13,13 civarý
vade den kaybýmýn olmamasý = viopunda vadesi vardýr 2 ay vade sonu kara zarar bakmaz pozu kapatýr. tabii sýfýrlama olmaz ve tabiiki elbette varant gibi günlük erimesi yoktur.
1000 lýrayla denýycem = endeks için en az 1.025 tl gerekmektedir. fakat komisyon ve kesintiler vs. ayrýca iþlemde terste de kaldýðýnýz vakit 1.025 tl altýna düþer ise yarýn öðleden sonra para yatýrmanýz gerekir veya iþleminizi kapatýrlar. yani en azýndan 1.500 tl uygundur. endeks için. saygýlar
Yer Ýmleri