31 Mayıs stopaj, 3 Haziran enflasyon, 17 Haziran'da MB toplantısı hey yavrum hey az kaldı
31 Mayıs stopaj, 3 Haziran enflasyon, 17 Haziran'da MB toplantısı hey yavrum hey az kaldı
Yeni TL oranlar alan oldu mu ben 19,5 nın üstünü bulamadım boşta para bırakmadan,
yardımcı olursanız sevinirim
Mevduat faizleri çok az Türk Lirası nı korumaktan çok uzak hemde çok
aslında döviz fiyatının patlaması (N.Ş.A.), ihracatı şahlandırması gerekiyor...
avrupaya yakın trakyada fabrikalar kapalı ...
tarlalar boş ...
asgari ücret nerdeyse 280 eur...
üniverte mezunu sayısız genç işsiz...
her yerde yeni yapılmış oteller
yani
yağ var
un var
şeker var
ama helva yapacaklar nerede ???
hemde enflasyon %35-40'kene TLticari kredi faizler % 20-24 arasında
yani senelikte 15 puan fark var ...karlı bir iş
tl mevduatçısını öpüp kredi kulananlara yıllık olarak şimdilik senelik olarak minumum 15 puanlık "artı" katkı yapılıyor ...
Bayramdan once aldığım systane goz ilacı 20 tl den 36 tl ye cikmis.meyve sebze ucuyor.nerde enf yok.insaat malz.Ortalama 1 yilda %100 artmis.demir beton....hersey.
İlaçlar Euro kuruna endeksli.
Olması gereken kur bunun 2 katı.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ila...llendi/2150662
Yabancılar sırf hastalar komple ölürlerse müşterisiz kalırız diye düşündükleri için izin veriyorlar bu işe.Buna göre Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar kapsamında 2021 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 avro değeri 3,8155 liradan 4,5786 liraya artırıldı.
Ne yapın ne edin, döviz ile gelir yaratmaya bakın.
Dolar 8.4178 kapattı. Gün için en yüksek 8.4190 görmüştü.
Gün içi sürekli 8.36-8.37 işlem görmüştü.
Baskı türkiye kapanışı ile kalktı ve 4 kademe gitti.
Pazartesi yine açılışta baskı ile 8.38'e indirirler.
Ama satmam. Neden?
Çünkü bayrak flama formasyonunun sonuna geliyoruz.
10 Haziran'a kadar kırılım yönü belli olacak.
8.52 kırdığı anda hedef belli 9.60.
Yatırım tavsiyesi değildir.
En geç 17 Haziran'da her şey belli olur benim tahminim bu yılın sonunda erken seçim olacağı için reis riske girmez 8,60dolar kutuyla seçime gitmez tabi bu benim fikrim yanılıyor da olabilirim. Bazıları da 14 Temmuz da herşey belli olur diyor bir ay eksik bir ay fazla pek bir şey farkettirmez
Yer İmleri