süperbono sadece merkez ben dolar almaya baþlýyorum rezerv için dediðinde kur zýplamasýn diye düþünülüyor olabilir.
çýkacaðýn sanmam. 24 bu iþ için çok az. þuan 18 zaten.
En sinir olduðum konu ; bir konuda uzmanlýðý olanlarýn insanlarý bilerek yanlýþ yönlendirmesidir. Ýnsanlara önce güven vererek inanmalarý saðlanýyor sonra bilerek kendi beklentisi doðrultusunda yönlendiriyorlar. Oysa doðruyu söyleyin , vatandaþ sizi dinler veya dinlemez kendi bilir.
Dolarýn düþeceði çok ortada iken hergün 2-3 kez video yayýnlayarak '' sakýn elinizdeki dolarý kaptýrmayýn bunlar silkeleme hareketleri daha çok yukarýlara gidecek vb. '' diye diye insanlarý oyaladýlar. Sattýrmadýlar. Ne oldu þimdi ? Oysa býrakýn 8,40 larý 7,75 lerde bile sattýrsalardý alternatif getiriyle þu an ayný parayla daha çok dolarý olacaktý insanlarýn.
Þimdide dolarda yaptýklarý hareketin aynýsýný faizlerde yapýyorlar. Aman süper bono çýkacakmýþ. Amaç o kadar açýk ki ; 8,50- 8 aralýðýndan sattýklarý dolar paralarýyla borsada ve bono da yaptýklarý SÜPER gelirle bizlere '' þimdi dolar tutulmaz, süper bonoyu kaçýrmayýn '' diyerek güya yardýmcý olmak adýna aslýnda bizlerin satacaðý 7,15 lerden dolarlarý ceplerine dolduracaklar. Süper dediðiniz ortada adý dolaþan ama kendi görünmeyen bonodan kazanacaðýnýz para , sattýðýnýz döviz zararýný karþýlayacak mý ?
Ama döviz bozmadan zaten elinde TL. tutanlar için bulabildiði her yüksek faiz bir kazançtýr. En güzel yatýrým kendi içinize sinen , aklýnýza yatan yatýrýmdýr.
Mahfi hoca bile söylemiþ enflasyon artýyorsa banka mevduat faizleri de artar bloomberght ye çýkanlarýn %90 ni sahtekar ve palavraci yok sabit birakacakmis mb ben inanmýyorum ve 18 þubatta mb faizleri yükseltecek Tabi bu benim kendi fikrim kimseyi baðlamaz
Yer Ýmleri