Sayýn blue70 biz her ikisini de istiyoruz
Sayýn blue70 biz her ikisini de istiyoruz
1 Þubat tarihinde 1 milyon TL mevduatýmý %19 oran ile 38 gün vadeli HSBC'ye yatýrdým.
O gün dolar 7.27 idi.
Sözde %19 gibi piyasa üzerinde bir orandan mevduat yapmýþtým.
Dolar daha sonra 6.90'a kadar düþtü.
Eðer param olsa 6.90'dan tüm TL'mi USD'ye çevirirdim.
Neyse fýrsat kaçtý dedik ve bugün vademin son günü, pazartesi günü vadem doluyor.
Dolar kaç oldu? 7.57
Dolar bir ayda %4.00 artmýþ.
Ben bir ayda TL'de %1.50 net faiz aldým. Üstelik 32 günde deðil dikkat edin 38 günde!!!
Yani %19 güzel sayýlabilecek bir oradan bile TL'de kalarak net %2.50 zarar ettim.
TCMB enflasyonun %15.61'e yükseleceðini bilmiyor muydu? Bal gibi de biliyordu.
%17.00 faizin stopaj sonrasý getirisi enflasyonun bile altýnda kalýyor.
Hani nerede sýký duruþ? Hani nerede reel faiz?
Naci bey de kredibilitesini yitirmiþtir benim gözümde.
Söyleyeceðim þu ki. Kesinlikle aylýk TL mevduat yapmayýn.
Günlük TL faizde kalýn ve uygun bir noktadan dolara geçin.
TCMB baþkanlarý deðiþse de TL faizi her zaman USD getirisinin altýnda kalacaktýr.
USD bir senede %24, euro ise %30 artmýþ.
TCMB hala politika faizini %17'den %18 yapmaya naz yapýyor.
%24 nere, %30 nere, %17 nere!!!
TCMB'ye bastýðý para ile baþarýlar dilerim.
8.38'den dolar bozan birisi olarak 7.50 altýnda dolar görürsem full gireceðim.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir!!!
Benim de hesabým finansbank da ay sonuna doðru vade doluyor. Bu oranlarý büyük ihtimal vermezler. Ýlk hesap açarken veririz falan diye kem küm ettiler ama vermezler. Bu nedenle EFT ücreti var mý? diye sormuþtum. MT si 500k ya kadar yok dedi merak ettiðim vade dolduðu zaman internet üzerinden EFT yapmada bir sorun oluyor mu? Vade sonunda para vadesiz hesaba mý geçiyor, yoksa otamatik uzatma mý oluyor? Vakýf da vade sonunda çok düþük oran ile uzatýlmýþ görünüyordu. Yani hesap kapatýp vadesize atmak gibi bir durum oluyor mu? merak ettiðim bu. istediðim oraný alamazsan hiç kimseye muhatap olmadan çýkmak. Finansbank ile çalýþmýþ arkadaþlar bilgi verirse iyi olur. Bol kazançlar
Yer Ýmleri