https://youtu.be/R-q9go-xi1M
Bu iþin sonu böyle olacak gibi[emoji39]
Þunu öncelikle belirteyim, yorumlarimin içinde en ufak ideolojik taraftarlik yoktur, çarþý herseye karþý perspektifinde biri deðilim, keza terör ve darbe sevicilerinden ve insanlarýn dini görüþlerine saygý duymayanlardan da nefret ederim, yorumlarim sadece ekonomiye bakis acimi yansýtmaktadýr.
Zaten bu nedenle Aðbal'in yaklaþýmýný doðru buluyordum, zira defalarca belirttiðim üzere bedava para politikasý nedeniyle bozulan dengelerin düzeltilmesi ve 2021 in dengelenme yýlý olmasý gerekiyordu.
Çözümün faiz olmasýndan da medet uman biri deðilim, enflasyon sýfýr olacaksa faiz de sýfýr olsun, ama sen birikim yapaný cezalandýrýp elin parasýyla süreçleri yönetenleri ihya edecek politikalar izlersen bunlarin bu ülkenin tüketim yapýsýnda enflasyon gibi sonuçlarý olur. Kendi paranýn destabilize edecek adýmlarý saymiyorum bile... Bir de devamlý ayni zumreleri kurtaracak politikalar izlersen diðerlerini enayi yerine koymuþ olursun.
Birileri bu seviyelerdeki faizden rahatsýz olurken bu kurtarýlmaya çalýþanlarýn ticaretindeki fahiþ karlar ve yuksek fiyatlar kimseyi rahatsýz etmiyorsa bunda bir yanlýþlýk vardýr... Hele hele bu fahiþ karlar senin benim birikimimden elde edilen bedava krediler ile elde ediliyorsa. Ortalama bir evin 750bin, ortalama bir arabanin 250bin olmasý nasýl kimseyi rahatsýz etmez??? Bu birikimleri yapmak icin bir ömür geçiyor...
Kredibilite meselesine deginmeye gerek yok bile...
Neyse, bakalým nereye varacak bu iþler...
Aslinda hep ayný seyleri yasiyoruz.1994,2001,2018........buna kaos teorisi deniyor.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Dolar kapalýçarþý da 8.01 - 8.02 gösteriyor.
Bidon un RTE yi davet etmesinin etkisi herhalde.
Haftasonu tam kesin olmasa da Dolar TL kuru hakkýnda fikir vermesi açýsýndan bunu takip edebilirsiniz.
USDTTRY
https://www.binance.com/en/trade/USDT_TRY
Yer Ýmleri