Bunlarýn en baþýna en azýlýsý olarak da Enver Ören'i koy baþkan!
Ýhlas Finans adý altýnda sözde tamamen dini hassasiyeti olan faizden imtina eden kesime hizmet aþkýyla (!) kurulan bu oluþum. 2000 yýlýnda ansýzýn kepenkleri indirip 21 yýllýk bir yüz karasý olarak hala vicdanlarý sýzlatýyor.
O dönemde hac için biriktirdiði parasýný kaptýrýp þubeler önünde aðlaþan yaþlý teyzeler, amcalar hala gözümün önünde.
Dönemim BDDK baþkaný hükümete ilettiði raporlarýnda bunun hiç bir þüphe götürmeyecek þekilde hortumlama operasyonu olduðu ve kesinlikle bilinçli bir tezgah olduðu yönünde kesin kanaatlerini belirtmiþti.
Ýslami partilerle arasý gayet iyi olan enver efendi, kameralara bol bol sýrýtýp bana güvenin , bana güvenin son kuruþuna kadar ödeyeceðim masallarý anlatýyordu. 2001 deki kriz ve akpnin baþa gelmesi onun için bulunmaz nimet olmuþtu.
Hatta hiç unutmuyorum o dönem milletvekillerinden biri ne hikmetse yalnýzca 1 gün önce tüm parasýný ihlas finanstan çektiðini itiraf etmiþti! kuþlar haber uçurdu muhtemelen
2001 sonrasý iktidara akp geldi ve tüm bunlarý görmezden geldi ve Enver Ören'in ABD'ye kaçmasýna göz yumdu. Sonra enver efendi orada abdli sarýþýn bir mankenle bilmem kaçýncý kez dünya evine girip kanserden geberene kadar zevkü sefa içinde yaþadý ve asla ülkesine dönmedi tabiki.
Genç nesil bilmez belki ama az zahmet okusunlar bu kepazelikleri...
Yer Ýmleri