Ben anlatamadým galiba sabit kalmasý önemli deðil stopaj 15 e çýkarsa ne olur
Yerli ve millilik mi? O da ne??? Milli para pul edilmek için her þey yapýlýyor, bunu gören de dolara saldýrýyor...
Tamamen dolara geçsek de, biz de rahatlasak...
--------------------------------------
https://www.bloomberght.com/doviz-me...uruyor-2278999
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) baþkanlýðýnda yaþanan deðiþiklik sonra döviz mevduatlarýnda görülen düþüþ yerini yükseliþ hareketine býraktý
Döviz mevduatlarýnda yükseliþ hareketi 16 Nisan haftasýnda da devam etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý'nýn (TCMB) verilerine göre yurtiçi yerleþiklerin döviz mevduatlarý 16 Nisan haftasýnda 2,2 milyar dolar artarak 225,2 milyar dolar düzeyine yükseldi.
Parite etkisinden arýndýrýlmýþ verilere bakýldýðýnda ise 16 Nisan haftasýnda döviz mevduatlarýnda artýþ 1,4 milyar dolar olarak kaydedildi. Parite etkisinden arýndýlmýþ veride gerçek kiþilerin döviz mevduatlarý 257 milyon dolar artarken, tüzel kiþilerin döviz mevduatlarý ise 1,1 milyar dolar yükseldi.
TCMB'de yaþanan görev deðiþiminin ardýndan kurda yaþanan yükseliþ sonrasýnda döviz mevduatlarýnda gerileme kaydedilmiþ ve döviz mevduatlarý 232 milyar dolar seviyesinden 221 milyar dolara gerilemiþti.
https://youtu.be/HHtatLRI6Lk
benim kumarým biter beyler![]()
Evetttt dolar tekrar 8.31
Ben kendi adýma dolar 8.40 üstü kapanýþ yaptýðý gün tüm paramý dolara çevirip bankadan da çekeceðim.
Evde yastýk altýnda dursun.
Bir daha da %30 faiz olmadan TL'ye döneni sevsinler.
Bay X ve Þahap verilen þansý kullanamadý.
Bye bye TL merhaba dolar...
Yazdýðým yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendi stratejimdir.
Ben gene anlatamadým 6 Mayýs'ta MB pas geçti. 1Haziran da stopaj 15 oldu 17 Haziran da bir daha MB pas geçti 18 Haziran'da piyasa sizce ne hala gelir. Saygýlar
3 Mayýs'ta enflasyon max.17.05. ort.19 faiz %5 stopaj 18.05 net 1puan reel olur bu durumda
3 Haziran'da 1ustu enflasyon gelirse 17.xx ort.19 faiz %15 stopaj 16.15 net -1 reel olmayacaðýna gore ;
2 secenenek kalýyor onden faizi yükseltmek(200bp) yada stopaji devam ettirmek.
Yer Ýmleri