Originally Posted by
Mykskstar
Temettü yatýrýmcýlýðý.. Þu anki portföyüme göre 19 þirketime 1 milyon yatýrým yapacak birinin yýllýk 57 bin lira civarý temettü geliri olur.. 1 milyonluk evden senede 57 bin kira alýnýr mý sanmam..uzun vadede pasif gelir elde etmenin en iyi yolu koç/oyak grubu öncülüðünde hisse senetlerine yatýrým yapmaktýr.. Ýnsanoðlu aldýðý evin her gün deðerini sorgulamaz.. Mevduattaki parasýnýn eridiðini, yýllar içinde alým gücünün düþtüðünü gördüðü halde bunu görmezden gelir.. Ama þirket deðerleri biraz düþtü mü panik yapar maalesef..
Kesinlikle katýlýyorum Daha doðrusu katýldýðým konu emlak yatýrýmý yapmaktansa bacasý tüten ve temettü veren þirketlere uzun vadeli yatýrýmýn doðru olduðudur. Uzun vade derken en az 5-10 yýl demek istiyorum. ama biz genelde temettü yatýrýmcýlýðýný zirvelere yakýn yerlerde doðru bir yatýrým olduðunu fark ederiz. Biz derken her insandan bahsediyorum. Yani genelde bir þeyin iyi bir yöntem olduðunu düþünüyorsak o þey zirvelerde olma ihtimali yüksek. O yüzden temettü yatýrýmcýlýðýnýn zirvelerde olma ihtimaline binaen ben genellikle her gün az az yatýrým yapýyorum. Þöyle ki banka faizinden elde ettiðim gelirim o gün ne kadarsa o kadar kýsmýný temettü verimi yüksek þirketlere yatýrým yapýyorum. 3-4 yýl sonra temettü verimi þirketlere yaptýðým yatýrým miktarým banka faizindeki portföyüm ile baþa baþ ve hatta önüne geçmiþ olacaktýr diye düþünüyorum. Bu bana ne kazandýrýyor_? Olasý bir küresel krizde tamamen malda yakalanmamamý saðlýyor. Uzun vadede düzgün temettü þirketlerine yapýlan yatýrým gayrimenkulü de banka mevduatýný da kat be kat geçer...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri