Abd enflasyon 5 gelmis bizim tuyikten birini gondersek hemencecik 2 ye indirir hâlbuki [emoji39]
Abd enflasyon 5 gelmis bizim tuyikten birini gondersek hemencecik 2 ye indirir hâlbuki [emoji39]
2 milyon dolar mý TL mi? TL ise o miktarýn yeterli geleceðini sanmýyorum. Aþaðý yukarý 230bin dolar desek, vergilleri düþünce 1000 dolar aylýk getiri getirir düz hesap çoðu yatýrým aracý üzerinden. (%7 hesapladým yýllýk)
Türkiye üzerinde ortalama bir hayat yaþatýr ama yurtdýþýnda tatil yapayým falan mümkün deðil.
O miktarý yapýp üzerine de iþi olan birisi için yolu yarýsý bitmiþ demektir ama.
Benim hesabýma göre pasif gelirlerden yaþamsal aktiviteler için gerekli harcamalarý düþünce geriye yeniden biriktirmek için para kalýyorsa o iþ bitmiþtir. Emekli olunabilir artýk.
*ben 500 dolarla geçinir, 500 de kenara koyabilirim diyen varsa, ona da saygý duyarým
özgürlük kapsamý çok geniþ deðil tabikastettiðim 1000 dolar zaten bir çok standart beyaz yaka maaþýnýn üzerinde. aylýk gelir+1000 dolar sabit gelir+varlýklarýn deðerlenmesini katýnca büyük bir servet bile edinilebilir.
bu arada yurtdýþý tatil türkiye'de bir çok yere göre daha uygun bile olabilir.
2 Ahtapot Galicia
1 kabak cicegi dolmasi tabagi (5 adet)
1 deniz borulcesi
1 Bomonti filtresiz
1 Sprite
Toplam 370 TL geldi 20 TL de tip koydum, 390 TL hafifledim ciktim.
Kredi karti geciyor..
Mehmet Usta 3 sene once vefat etmis, kizi isi devralmis.
Uzun zamandir denemek istiyordum. Denedim ve cok begendim.
Ahtapot sarap ve sirke icinde pisirilmis, Vedat Milor amcama gore Ispanyol usulu imis bu ama bizimki onu dover diyor...
Temmuz sonu o bolgede tekne tatilim var, orada inip bir daha deneyecegim insallah, size yeni fiyatlarini yazarim..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yunan adasinda da daha az tutmazdi bu yemek sanirim..
Ahtapot orada havada kurutulmus ve sonra izgara yapilip getiriliyor, lastik gibi oluyor ama tek bir kol idi ve yanlis hatirlamiyorsam 7 euro idi..
Bizim yedigimiz 2 kol ve bayagi tombik idi bir porsiyon doyurdu gercekten.
Toplam 35 euro odedik desek bence normal.
Tek sorun euro degil TL kazaniyoruz...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Tekne turu ne kadar DUDU.ayrintilari verde bizde gidelim.
Sn ajfa çok haklýsýnýz
Ben ne sgk dan ne de baðkurdan emekliyim. Þuan 45 yaþýmdayým ve 35 yaþýmdan beri kendi kendimi erken emekli etmiþ durumdayým. Ne kadar birikimim olduðu kendimde saklý kalsýn
Ýþin sýrrý basit. Tüm birikiminizi 300'e bölün aylýk maaþýnýz odur. Bu þekilde sürdürülebilir olmaktadýr.
Misal 2 Milyon 100 bin TL birikimiz varsa aylýk maaþýnýz 7.000 TL demektir. Ama o ay 7000 TL den bir kuruþ fazla harcamak yok. Buna FIRE diyor yabancýlar.
Þimdi "Abi o da para mý enflasyonda erir.." diyenler olacak o tarz insanlara kulaðýnýzý týkayýn. Sanki paranýz vadesiz mevduatta mý duracak... Enflasyonda erir diye bik bik eden beton lobicileri asla dinlemeyeceksiniz. Bu arada paranýzý asla ama asla tek bir enstürmanda tutmamalýsýnýz ama hepsi likit olmalý. Beton asla olmamalý.
Ben þöyle deðerlendiriyorum; Eurobond, Vadeli döviz, Altýn, Gümüþ, Özel sektör tahvil fonlarý(mutlaka en az üç fon), TL mevduatý ve Para Piyasasý fonlarý(En az 2 fon), Emtia fonlarý, Yenilenebilir enerji fonlarý, Yarý iletken vb teknolojilerine yatýrým yapan fonlar, Profesyonel bir þekilde yönetilen yerli ve yabancý hisse senetlerine yatýrým yapan fonlar, Yöneticilerine güvendiðim geçmiþte kendini ispatlamýþ deðiþken yatýrým fonlarý, He bir de yaþadýðým sürece asla satmayacaðým temettü hisseleri, ama asla satmak yok. Borsacý deðil yatýrýmcý olmalýsýnýz. ve hatta zirvesinden %60-%70 düþüþ görürsem portföyümün %1'ini geçmemek kaydýyla bitcoin de koymayý düþünüyorum. Kendi tarzýnýza uygun þekilde birikimlerinizi çeþitlendirirseniz býrakýn enflasyonu kimse sýrtýnýzý yere getiremez kendinizi emekliye ayýrabilirsiniz.
Bu iþte sýr Emekli aylýðýnýzýn ne kadar olmasýný istediðinizdir. Ayda 3 bin TL ile geçinebilen insan da gördüm ama 20 Bin Tl ile geçinemeyen insan da. Mutlaka minimalizm hayat tarzýnýz olmalý. Kapitalizmin körüklediði aç gözlülük-hýrs ve etrafa hava atma içgüdünüz olmamalý
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri