Sosyolojik olarak hasta bi toplumuz hocam.
Herkes birbirinden nefret ediyor.
Saðlýkçýlar, eðitimciler, polisler nefret edilen gruplara dönüþtü. Genç sayýlýrým ama ben küçükken bu meslek gruplarý saygý duyduðum gruplardý. Etrafýmda da bu kadar dile gelen bi tepki, hatta nefret söylemi duymazdým, duymadým.
Sadece polislere karþý þeyler duyuyordum. Onun sebebi de maganda tipli konu-komþu-akraba tayfasýydý.
Hýz yapar, mahalleyi rahatsýz edecek kadar yüksek ses açar, kabadayýlýk yapar sonra polisten ceza yiyince polise sövüp sayar...
Ama þu an herkes herkese düþman.
Ben özelden devlete geçtim, öðretmenim.
Özeldeyken, afedersiniz it gibi, katýr gibi çalýþýyordum.
Atandýktan sonra çevremin büyük kýsmý "yatýyorsunuz", "memur bu ülkenin sýrtýnda kamburdur" minvalinde demeçler vermeye baþladý.
Atandýðýma sevinmem biraz zaman aldý.
Hatta öyle þeyler söylüyorlar ki...
Sanki ben anamdan memur olarak doðmuþum
it gibi, eþek gibi çalýþýrken bi yandan da sýnava hazýrlandým. Yeterli puaný aldým.
Ayrýca maddi olarak da çok büyük bi deðiþiklik yaþamadým.
Sadece zamandan yana çok iyi bir yatýrým yaptýðýmý görüyorum.
Neyse, aðlama duvarýna dönmesin
Adamlar kendi patronlarýna, iþverenlerine söyleyemediklerini bana söylüyor.
Sebepsiz bir kýskançlýk, bi çamur atma hýrsý, çekememezlik, beðenmezlik var.
Ama sebebi, bunlara sahip olamamaktan kaynaklý.
Adým gibi eminim þu an yaptýklarý iþler de kalitesiz;
bu halleriyle dünyanýn neresine gitseler de hangi mevkiye gelseler de yaptýklarýnýn ve yapacaklarýnýn kalitesi deðiþmeyecek.
Kentuf'un dediði gibi: "Ýþ iþ yapmaz, adam iþ yapar."
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bu kin beslemeler,kiskancliklar,gicik olmalarin temeli ekonomik kriz ve cehalet.
Yok sn. blue70 yok. Esas mesele Kültürel alt yapý. 1960 lardan bu yana gezmediðim il - ilçe azdýr. özellikle köylerde bir tavuk için adam öldürülüyordu. Aslýnda sebep tavuk deðildi. Bizim gibi biat , aþiret, sülale vb. kültürü olan toplumlarda kardeþler, kardeþlerin çocuklarý, amcalar- dayýlar felan karýþýk duygularla hep birbirlerinin kuyusunu kazarlar. Hal böyle olunca ayný karakterler iþyerlerinde, evliliklerinde, komþuluklarýnda sürekli sorunludurlar.
Dürüst olan, kimseye iliþmeyen, hak yemeyene de '' AHMAK - KORKAK VB. '' sýfatlar yakýþtýrýrlar. Trafikte yavaþlayarak veya durarak yayaya yol veren sürücüye arkasýndaki diðer sürücü kornayla küfür eder. Uzun kuyrukta beklerken rahatsýzlanarak kenarda oturmak isteyen vatandaþýn iþini öne alana küfür ederler. Neyse balýk baþtan kokarmýþ. Ýktidar olanlar bile sýrf koltuk hýrsýyla ; devletin en baþarýlý bürokratlarýný kýyma yapmýyorlar mý ? Karþý fikirde olan bir semte bile devam eden yatýrýmý kesmiyorlar mý ? hep ayný terane.
Bundan 5 yýl önce Ýstanbul da halamýn oðlunun düðününe gittiðimde, hayli kalabalýk bir akraba topluðunda kahvaltý yaparken ; diðer hala oðluna '' Sami , Erol' un oðlu askeri pilottu þimdi nerede biliyor musun '' dediðimde yeðeni için söylediði '' ne bileyim zibidiyi yahu. Gebersin gitsin '' demiþti. Bu yýl Þubat ayýnda Ankara da yine bir cenaze de görüþtüðümüzde bana Askerlik mesleðinin kutsallýðýndan, zorluðundan ve çok deðerli olduðundan bahsedince '' ne oldu Sami fikrin neden deðiþti '' dedim. Yanýndaki eþi '' Abi bizim damat Astsubay . Þimdi Suriye de . Aklýmýz oralarda '' dedi. yani özeti ; Kedi uzanamadýðý ete mundar dermiþ. Karakter meselesi. her meslek, iþ deðerlidir. O mesleði icra eden insanlarýn davranýþlarýyla meslek özdeþtirilemez.
Mevduat faizleri bu ayda dövizin düþmesi nedeniyle artýrýlmadý. Ama sanýrým 3 Aðustosta enflasyon verisi yüksek gelirse mevcut faiz oraný yetersiz kalacaktýr. bankalar bayramdan sonra uzun vadeli mevduat toplamak için yeni kampanyalar yapacaktýr.
Yok boþta þu kadar kalacak, yok 2 fatura 1 kmh ile 0,75 ek faiz felan yüz vermemek lazým. Düz oran ve vade açýk olmalý. En azýndan para piyasasý fonlarýndan fazla getirisi olmalý. ppz fonu bile aylýk 1,53 net veriyorsa vadeye neden baðlýyayým.
Kultur gormek icin Avusturya ya gitmek istiyorum ilk olarak.onlarin kulturunu.fakat vize su anda verilmiyor.bizde kultur yok.cokmus durumda.
Yer Ýmleri