Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 12 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Viop serüveni

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Viop serüveni

Öncelikle herkese merhaba diyerek forumlarda ilk postumuza baþlayalým. Çok kýsa kendimden bahsedeyim. Norrmal mesleðim týp hekimliði uzman çocuk doktoruyum. Yaklaþýk 4-5 yýldýr yýllýk faizin çok az üzerinde bir gelir getirebildiðim bir borsa serüvenim oldu yaklaþýk 1 yýldýr da viop serüvenine girdim. Kendimden ve mesleðimden bahsetmemin nedeni piyasanýn havasýný hissetmekten çok uzak olduðumu vurgulamak. Birkaç piyasa profesyonelinden teknik analiz eðitimi aldým bir çok kitap okudum ama bu viop konusunda bir türlü makus talihimi yenemiyorum kaldýraçsýz piyasalarda kazanýrken söz konusu kaldýraç olduðunda veya daha hýzlý hareketler olduðunda çok büyük hatalar yaptýðýmý farkettim. Birçok mecrada viop'a girmemin gereksiz olduðunu söyleyen tonla kiþi oldu ama ben Türkiyede önümüzdeki 10 yýl içinde vadeli kontrat piyasalarýnýn Spot piyasanýn önüne geçeceði konusunda oldukça eminim. Þimdi siz ustalardan yaþça benden büyük olan abilerim ve yaþça benden küçük olsada bilgi olarak fersah fersah benden ileri olan küçüklerimden bana bu baþarýsýzlýðý baþaraya dönüþtürebilmem için destek olmalarýný rica ediyorum. Umarým beni aranýza kabul edersiniz.

2. Mesleðinizi yaparken gün içi ticaret hemen hemen imkansýz gözüküyor.

5-20 Yýl vadeli hisse senedi yatýrýmý yapmanýzý tavsiye ederim.

Bunun için de piyasayý haftalýk grafiklerde izleyin.

Kolay gelsin.

Alýntý Originally Posted by Dr.Trend Yazýyý Oku
    Öncelikle herkese merhaba diyerek forumlarda ilk postumuza baþlayalým. Çok kýsa kendimden bahsedeyim. Norrmal mesleðim týp hekimliði uzman çocuk doktoruyum. Yaklaþýk 4-5 yýldýr yýllýk faizin çok az üzerinde bir gelir getirebildiðim bir borsa serüvenim oldu yaklaþýk 1 yýldýr da viop serüvenine girdim. Kendimden ve mesleðimden bahsetmemin nedeni piyasanýn havasýný hissetmekten çok uzak olduðumu vurgulamak. Birkaç piyasa profesyonelinden teknik analiz eðitimi aldým bir çok kitap okudum ama bu viop konusunda bir türlü makus talihimi yenemiyorum kaldýraçsýz piyasalarda kazanýrken söz konusu kaldýraç olduðunda veya daha hýzlý hareketler olduðunda çok büyük hatalar yaptýðýmý farkettim. Birçok mecrada viop'a girmemin gereksiz olduðunu söyleyen tonla kiþi oldu ama ben Türkiyede önümüzdeki 10 yýl içinde vadeli kontrat piyasalarýnýn Spot piyasanýn önüne geçeceði konusunda oldukça eminim. Þimdi siz ustalardan yaþça benden büyük olan abilerim ve yaþça benden küçük olsada bilgi olarak fersah fersah benden ileri olan küçüklerimden bana bu baþarýsýzlýðý baþaraya dönüþtürebilmem için destek olmalarýný rica ediyorum. Umarým beni aranýza kabul edersiniz.
    borsa da zarar çok fazla kazanma arzusu ile baþlar. az olsun temiz olsun bence hisse devam...
    “Ýyi kararlar tecrübe sayesinde alýnýr. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanýlýr.” Will Rogers

4. Teþekkür ederim öncelikle içten mesajlarýnýz için maksatým zaten büyük karlar deðil mevcut hisse yatýrýmlarým devam ediyor. Amacým pandemi döneminde short pozisyonu açýlabilen tek yer olduðu için bundan da faydalanabilmek ve 9:30-10 ve 18:00-23 arasýndaki dönemin fýrsatýný yakalayabilmek. Örnek vereyim 50k gibi küçük bir mebla ile 5 kontrat endeks iþlemi yapmak gibi bir planým var gün içi bakamamak aslýnda benim için daha iyi oluyor hisselerde gereksiz al sat önlüyor. Cevap veren arkadaþlardan birkaç öneri almak isterim.
    Öncelikle hangi periyot takibi daha iyi olur malum vadelilerde günlük takip vade geçiþlerinde grafiði bozmakta. 15 dk ve altýnda al satlar komisyona gitmekte.
    Akþam seansýnýn grafiklerdeki bozucu etkisi için nasýl önlem almak gerekir sizce?
    Son olarak grafik çziminde x30yvade mi yoksa her ayýn kendi kontratýný mý kullanmak mantýklý olur.

5. 14.00 - 17.00 Arasý yabancýlarýn da katýlýmýyla dalga boylarýnýn büyüdüðü dönemdir.
    Trading yapýlabilir. Öðleden önceyi size tavsiye etmem.

Sabah ani açýlýþlar sonrasý doðru fiyat oluþana kadar zarar edebilirsiniz.
    Dalga boylarý küçük ve hacim azdýr.

Zamaný daraltýyorsak 15:30 - 17:30 olabilir.
    Seçeneðiniz yok.

Akþam seansý hiç düþünülmemeli.

Bir de þu var. 15 Dk.lýk dahi sizin için oldukça büyük grafik olur.

Uzun vadeyi 30 Dk.lýkta deðerlendir.

Kafanýz karýþýk gözüküyor.

Çok trader gördüm, doktor, mühendis, öðretmen Vb.gibi; destek de verdim, ancak hem iþ, hem gün içi VÝOP trading uygun deðil.

6. Herseyi amacina uygun kullanmak gerekli yatirim yaparken,
    Viop spot piyasanin onune gececek demissiniz ama hangi konuda gecmesini bekliyorsunuz anlayamadim? Populeritemi? Hacim olarakmi? Neyse cokta onemli degil bundan 20 sene sonrada viop un varolus amaci ayni olacak spot piyasalarinda amaci ayni olacaktir.

Gelelim viopta yapmak istediginiz short islemine... Simdi short pozisyonun amaclarini inceleyelim.
    1. mevcut spot pozisyonu veya belirli bir vadedeki islemi hedge etmek,
    2. arbitraj kari
    3. Uzun sureli satis emiri vermek
    4. Spekulasyon
    Short pozisyonun bu 4 u harici bir amaci yok. Short pozisyon evet cok sik actigim oluyor ama spekulasyon amacli hayatimda short pozisyon acmam cok nadir olmustur. Cunku dunyadaki butun vadeli kontratlar bir spot piyasa enstrumaninin kontratidir ve spot piyasa fiyatlarina gercek anlamda bir etkisi yoktur. Aslinda dogrudan etkisi olmasi gereken birsey ama dunyada yatirimcilar hala okadar bilincli degil heleki son 1 yilda dunyada olusan yatirimci portfoyune bakilirsa arbitraj kovalamak en guveniliri en karlisi.
    Hocam size sunu soyleyim turkiyede spekulasyon amacli short pozisyon acmak mantikli birsey ne yazikki degil. Cunku paranin cok yuksek enflasyonu var. Bu ne anlama geliyor, tasima maliyetlerinide uzerine koyup bir kontrati satiyorsun ama satisa konu kontratin endexli oldugu spot urunun fiyati tl deger kaybettiginden dolayi artiyor ve senin hem kar amaci guttugun hemde teminat olarak yatirdigin para tl oldugundan oda deger kaybediyor kisaca icinden cikilmaz bir sarmal. Yinede siz bilirsiniz tabiki istediginiz gibi islem yapabilirsiniz ama benim tavsiyem herseyi amacina uygun kullaniniz.
    Elinizde olmayan bir hisseyi shortlamak istiyorsaniz vioptan kontrat satmak yerine spotta aciga satin.
    Ytd

Paylasilan bilgiler tavsiye niteliði taþýmayýp yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrýmcý profilinize uymayabilir.

7.  Alýntý Originally Posted by Cakirkaptan Yazýyý Oku
    Herseyi amacina uygun kullanmak gerekli yatirim yaparken,
    Viop spot piyasanin onune gececek demissiniz ama hangi konuda gecmesini bekliyorsunuz anlayamadim? Populeritemi? Hacim olarakmi? Neyse cokta onemli degil bundan 20 sene sonrada viop un varolus amaci ayni olacak spot piyasalarinda amaci ayni olacaktir.

Gelelim viopta yapmak istediginiz short islemine... Simdi short pozisyonun amaclarini inceleyelim.
    1. mevcut spot pozisyonu veya belirli bir vadedeki islemi hedge etmek,
    2. arbitraj kari
    3. Uzun sureli satis emiri vermek
    4. Spekulasyon
    Short pozisyonun bu 4 u harici bir amaci yok. Short pozisyon evet cok sik actigim oluyor ama spekulasyon amacli hayatimda short pozisyon acmam cok nadir olmustur. Cunku dunyadaki butun vadeli kontratlar bir spot piyasa enstrumaninin kontratidir ve spot piyasa fiyatlarina gercek anlamda bir etkisi yoktur. Aslinda dogrudan etkisi olmasi gereken birsey ama dunyada yatirimcilar hala okadar bilincli degil heleki son 1 yilda dunyada olusan yatirimci portfoyune bakilirsa arbitraj kovalamak en guveniliri en karlisi.
    Hocam size sunu soyleyim turkiyede spekulasyon amacli short pozisyon acmak mantikli birsey ne yazikki degil. Cunku paranin cok yuksek enflasyonu var. Bu ne anlama geliyor, tasima maliyetlerinide uzerine koyup bir kontrati satiyorsun ama satisa konu kontratin endexli oldugu spot urunun fiyati tl deger kaybettiginden dolayi artiyor ve senin hem kar amaci guttugun hemde teminat olarak yatirdigin para tl oldugundan oda deger kaybediyor kisaca icinden cikilmaz bir sarmal. Yinede siz bilirsiniz tabiki istediginiz gibi islem yapabilirsiniz ama benim tavsiyem herseyi amacina uygun kullaniniz.
    Elinizde olmayan bir hisseyi shortlamak istiyorsaniz vioptan kontrat satmak yerine spotta aciga satin.
    Ytd

Paylasilan bilgiler tavsiye niteliði taþýmayýp yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrýmcý profilinize uymayabilir.
    Merhaba Öncelikle emek verip yazdýðýnýz için çok teþekkür ederim. Sanýrým demek istediðimi tam anlamýyla anlatamadým, hoþ bu durum çok da kötü olmadý her yorum her öneri kendimi geliþtirmem için oldukça iyi oluyor.

VÝOPun geliþmesi derken popülerlik deðil de spot piyasada iþlem yapmaya göre daha avantajlý olmasý anlamýnda demek istedim. Neden böyle düþündüðümü biraz açayým.
    Öncelikle spot piyasaya göre daha geniþ bir saat aralýðý olduðu için spot piyasadan daha kolay aksiyon alma imkaný veriyor.
    Endeks kontrat sayesinde tek bir hisse riski almaktansa endeksin düþüþünü daha kolay kazanca çevirebiliyorsun.
    Tavan veya taban olan hisselerde bazen 3-4 dk sonra bile baþka vadede hala tavana tabana kitlenmeme gibi bir durum olduðu için fýrsat veriyor.
    Yine pandemi süresince açýða satýþ yasaðýndan viop etkilenmedi.
    Devre kesicilerde yine viopta iþlemler devam etti.
    Spot piyasadaki kredili iþleme göre daha kolay kaldýraç kullanabiliyorsun bence daha anlaþýlýr bir durum.
    Dünyada future kontrat hacimleri çok kuvvetlendi hatta uzun yýllardýr çoðu piyasa oyuncusu sadece future kontratlarýn spekülasyonunu yapýyorlar diye biliyorum.
    Bunlardan dolayý bu piyasayým havasýný iþlem yapan deneyimli arkadaþlardan öðrenmek istedim.
    Katýldýðým eðitimlerde ders anlatan traderlar bile çok fazla vakýf deðil konulara þuan için çok küçük meblalarý buraya aktadým ama görünen o ki borsada baþarýlý olsamda viop çok daha farklý dinamikleri olan bir ortam iþte bunun için en azýndan olumlu olumsuz herkes bir kaç cümle yazarsa sevinirim. Öneri tavsiye eleþtiri. Hem yeni baþlayan birileri içinde klavuz niteliðinde bir baþlýða dönüþür belki zamanla.

Eðer ihtiyacýnýz olmayan þeyler satýn alýrsanýz, çok geçmeden ihtiyacýnýz olan þeyleri satmak zorunda kalýrsýnýz.

8.  Alýntý Originally Posted by Dr.Trend Yazýyý Oku
    Merhaba Öncelikle emek verip yazdýðýnýz için çok teþekkür ederim. Sanýrým demek istediðimi tam anlamýyla anlatamadým, hoþ bu durum çok da kötü olmadý her yorum her öneri kendimi geliþtirmem için oldukça iyi oluyor.

VÝOPun geliþmesi derken popülerlik deðil de spot piyasada iþlem yapmaya göre daha avantajlý olmasý anlamýnda demek istedim. Neden böyle düþündüðümü biraz açayým.
    Öncelikle spot piyasaya göre daha geniþ bir saat aralýðý olduðu için spot piyasadan daha kolay aksiyon alma imkaný veriyor.
    Endeks kontrat sayesinde tek bir hisse riski almaktansa endeksin düþüþünü daha kolay kazanca çevirebiliyorsun.
    Tavan veya taban olan hisselerde bazen 3-4 dk sonra bile baþka vadede hala tavana tabana kitlenmeme gibi bir durum olduðu için fýrsat veriyor.
    Yine pandemi süresince açýða satýþ yasaðýndan viop etkilenmedi.
    Devre kesicilerde yine viopta iþlemler devam etti.
    Spot piyasadaki kredili iþleme göre daha kolay kaldýraç kullanabiliyorsun bence daha anlaþýlýr bir durum.
    Dünyada future kontrat hacimleri çok kuvvetlendi hatta uzun yýllardýr çoðu piyasa oyuncusu sadece future kontratlarýn spekülasyonunu yapýyorlar diye biliyorum.
    Bunlardan dolayý bu piyasayým havasýný iþlem yapan deneyimli arkadaþlardan öðrenmek istedim.
    Katýldýðým eðitimlerde ders anlatan traderlar bile çok fazla vakýf deðil konulara þuan için çok küçük meblalarý buraya aktadým ama görünen o ki borsada baþarýlý olsamda viop çok daha farklý dinamikleri olan bir ortam iþte bunun için en azýndan olumlu olumsuz herkes bir kaç cümle yazarsa sevinirim. Öneri tavsiye eleþtiri. Hem yeni baþlayan birileri içinde klavuz niteliðinde bir baþlýða dönüþür belki zamanla.

Eðer ihtiyacýnýz olmayan þeyler satýn alýrsanýz, çok geçmeden ihtiyacýnýz olan þeyleri satmak zorunda kalýrsýnýz.
    Piyasalarda birseyin amacinin tersine kullanilmasi naylon fiyatlar olusturur ve hep amaci haricinde piyasa aracini kullananlar zarar eder.
    Simdi durumu soyle ornekleyere aciklayim.
    Wti kontratlari vade sonunda daha 10 ay once negatif fiyata dustu. Kim zarar etti kim kar etti bu isten?? Sizce vadeli olarak petrolu alip teslim tarihinde de gemiyi limana yollayip yuklecek adam zarar etmismidir bu isten yoksa negatife dusen fiyati firsat bilip bi gemi dahami yukleyelim demistir?? Zarar edenler ap acik ortadaki petrolle hic alakasi olmayan, belirli bir vadeye petrol alacagim diyip gercek petrol saticisiyla kontrat yapan insanlardir. Bunun tam terside olabilirdi petrolu shortluyan bir vatandasin elinde houston dna teslim edebilecegi petrolu yoksa vade sonunda o petrolu imkansiz fiyatlardan almak zorunda kalabilirdi. Ýste benim soylemek istedigim piyasalari amac harcinde kullanmak tehlikelidir dedigim bu.

Ornegin aciga satis yasagi geldi viop bundan etkilenmedi demissiniz bence cok yanlis dusunuyorsunuz. Hisse kontratlari fiziki teslimatlidir. Elinizde olmayan bir hisseyi viopta shortladiniz ve vade sonu geldi. Piyasada aciga satis yasagi var ve vade sonundaysaniz o aksam yapmis oldugunuz short kontrat geregi hisseleri yeni sahibine teslim etmeniz lazim bu durumda ya spottan hisse alacaksiniz yada elinizdeki kontrattan kurtulacaksiniz. Bu is size pahaliya hatta tahmin bile edemiyeceginiz kadar pahaliya patlaya bilir.

Piyasada daha esnek davranisla ilgili dusunceleriniz normal mesela ben yogun calisan cogu zamanda internet erisimi olmayan biriyim genelde analizlerimi yapar vioptan uzun vadeli alis satis emirleri veririm hisseler icin. Elimdeki mali satacak oldugumda vadeli satarim vade gunu mal gider para gelir alacak oldugumda vadeli alirim vadegunu para gider mal gelir.

Kisaca piyasalari amacina uygun olarak kullanmanizi tavsiye ederim vadeli piyasalar amacina uygun kullanilirsa gercekten cok islevseldir. Bir ciftci temmuzda hasat zamani satacak oldugu mahsulun parasini subatta belirleyip ona gore gubresini alabilir mesela viop sayesinde.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •