
Originally Posted by
Dr.Trend
Merhaba Öncelikle emek verip yazdýðýnýz için çok teþekkür ederim. Sanýrým demek istediðimi tam anlamýyla anlatamadým, hoþ bu durum çok da kötü olmadý her yorum her öneri kendimi geliþtirmem için oldukça iyi oluyor.
VÝOPun geliþmesi derken popülerlik deðil de spot piyasada iþlem yapmaya göre daha avantajlý olmasý anlamýnda demek istedim. Neden böyle düþündüðümü biraz açayým.
Öncelikle spot piyasaya göre daha geniþ bir saat aralýðý olduðu için spot piyasadan daha kolay aksiyon alma imkaný veriyor.
Endeks kontrat sayesinde tek bir hisse riski almaktansa endeksin düþüþünü daha kolay kazanca çevirebiliyorsun.
Tavan veya taban olan hisselerde bazen 3-4 dk sonra bile baþka vadede hala tavana tabana kitlenmeme gibi bir durum olduðu için fýrsat veriyor.
Yine pandemi süresince açýða satýþ yasaðýndan viop etkilenmedi.
Devre kesicilerde yine viopta iþlemler devam etti.
Spot piyasadaki kredili iþleme göre daha kolay kaldýraç kullanabiliyorsun bence daha anlaþýlýr bir durum.
Dünyada future kontrat hacimleri çok kuvvetlendi hatta uzun yýllardýr çoðu piyasa oyuncusu sadece future kontratlarýn spekülasyonunu yapýyorlar diye biliyorum.
Bunlardan dolayý bu piyasayým havasýný iþlem yapan deneyimli arkadaþlardan öðrenmek istedim.
Katýldýðým eðitimlerde ders anlatan traderlar bile çok fazla vakýf deðil konulara þuan için çok küçük meblalarý buraya aktadým ama görünen o ki borsada baþarýlý olsamda viop çok daha farklý dinamikleri olan bir ortam iþte bunun için en azýndan olumlu olumsuz herkes bir kaç cümle yazarsa sevinirim. Öneri tavsiye eleþtiri. Hem yeni baþlayan birileri içinde klavuz niteliðinde bir baþlýða dönüþür belki zamanla.
Eðer ihtiyacýnýz olmayan þeyler satýn alýrsanýz, çok geçmeden ihtiyacýnýz olan þeyleri satmak zorunda kalýrsýnýz.
Yer Ýmleri