USDJPY 157 oldu. Neler oluyor?
Hangi bankalar fonlar vs batmýþ olabilir globalde? Bir pislik var. Kokusu nedir?
USDJPY 157 oldu. Neler oluyor?
Hangi bankalar fonlar vs batmýþ olabilir globalde? Bir pislik var. Kokusu nedir?
Sanal Gümüþte 28.7$ den sattýklarýmýzý 26.3$ den itibaren bugün itibarý küfeye tekrar doldurmaya baþladýk. Tahminen 2-3 hafta sürecek bir konsolidasyon süreci olabilir. Gümüþte 24$ altýna gelme ihtimali görmüyorum. Ýçimden geçen 26$ - 25$ arasýnda dip oluþumu sancýlý devam edecek gibi. en kötü belki 24$ e dokunup geri dönebilir sert bir þekilde. 24$ - 26$ zigzag banýndan bir yukarý bir aþaðý sizi býktýracaklardýr. Ama sakýn aldanmayýn, buralardan itibaren aþaðý doðru kademeli olarak almaya devam edin. Unutmayýn yýl sonu Gümüþ hedefimiz 34$ civarý.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. ACEMÝ BÝR YATIRIMCININ ÝÇÝNDEN GEÇEN AMATÖRCE DÜÞÜNCELERDÝR. TAHMÝNLERÝMÝN TUTMAMA ÝHTÝMALÝ ÇOK YÜKSEKTÝR.
NOT:
Fiziki Gümüþ te satmak asla ama asla satmak yok. 1 gram bile fiziki Gümüþ satmayýn, 1 gram bile fiziki Altýn satmayýn.
Amerika batýyor. Japonya batýyor. Batýþ süreci belki seneler sürecek. Sakýn ha sakýn fiziki Gümüþünüzü Altýnýnýzý panik yapýp elden çýkarmayýn. Yastýk altýnda dursun. Devamlý arasýra alým yaparak fizikiye eklemeler yapýn.
Fiziki Gümüþ ve Altýn için Kapalýçarþý Nadir veya IAR, veya Kuyumcukent Nadir veya IAR ýn kendi ana maðazalarýný tercih edin, en düþük fiyattan alýn. Satacaðýnýz zamanda onlara satýn. Baþkasý ile sakýn muhatap olmayýn. Ana üreticiler varken gerisini sallayýn.
En büyük 2 üreticinin Q1 2024 bilançsouna göre her þey dahil ALTIN üretim maliyeti ons baþýna 1786$ oldu. Altýnda bir süre yatayda dinlenip bu maliyetin yükselmesini beklemek lazým. 2100 $ a gelirse dibini sýyýrýrým. Buralardan ek Altýn alým yapmýyorum. Maliyete yaklaþýrsa alýyorum.
Asýl fýrsat Platin de. Üretim maliyetlerinin altýnda þu anda. Bir fýrsat olursa 1100$ a kendini atabilir. Düzeltme olursa 900$ - 950$ arasý kademeli Platin alýyorum. Hiçbir ürün çok uzun süre üretim maliyetinin altýnda kalamaz.
![]()
Þu aralar vadelide 2312 ons,2400' çok uzak,beklentim 2500,haziran hindistan düðünleri,olmadýk savaþ çýkartacak sataþmalar altýný fýrlatabilir,bide stoklama durumu var,varda var,2200 altý zor görünüyor,bakalým sonuç neyi gösterecek,eurobontta almýþtým,ama altýn fonu onu % 50 solladý,zaten dolar ve faizler enflasyonun çok altýnda,orta yollu bir yatýrýmcý için bu zarar yazmak anlamýnda.
beni dinleyip dolarlarýný katlamayan varsa harbi ya süzme zeka özürlüdür, ya temel analizden anlamýyordur, ya da nutku tutulmuþtur.
alýn dediðim seviyeler: (hepsi kayýtlý forumda)
Gümüþ 22$
Altýn 1800$
Platin: 900$
bu da mý gol deðil? bu da mý gol deðil? bu da mý gol deðil?
Yer Ýmleri