Originally Posted by
finans_mt
@Cautionary hocam, þu an ülkede nispeten fena kazanmayan beyaz yakanýn birikim ve erken emeklilik önündeki en büyük engel özel okul meselesi.
ileride belki devlet okullarý iyileþir ikinciyi veririz, ya da ortaokulda devlete geçer v.s. dedikçe devlette her þey daha da kötüleþtiðini gözlemliyorum. ilk baþlarda özel okul olursa iyi olur derken þimdi alternatifini düþünemiyorum bile. hatta ona bir de kalbur üstü iyi okul olsun, franchise veren tabela okullarý olmasýn dedikçe bütçe sarsýlýyor.
özel okul yüzünden resmen erken emeklilik hayallerini bitirmiþ durumdayým artýk nereye kadar giderse saldýk cayira mevla kayýra moduna girdik. bi gün sizin arkadaþlar gibi þirket iþten çýkarýnca aklýmýz baþýmýza gelecek ama þimdilik müzik devam ediyor.
Planlar ve realiteler. Tabii ki yine de plan yapýyoruz
Ben özel okuldan kaçtýkça, þartlar beni özele yönlendiriyor. Allah'tan büyüðü iyi bir lise kazandý (%0,7 ye girdi), ordan yýrttýk. Küçüðü bu sene 4 te, ortaokulda onu devlete veririm diyordum, okul-ders vs pek ilgili deðil. Ama devlette iþler daha da kötüye gidiyor her yýl, mecbur onu da ayný okulda devam ettireceðiz. Artýk lise de hangi okulu kazanýrsa, kesin devlete gider.
Özel okulda geldiðim nokta þu. Dil konusunun %80-90 ý, ilgi alaka...çocuðun sevmesi..kendi yeteneksizliðim çocuklarda da var, en kötü yanýmý çok iyi aktarmýþým çocuklara
Ben de onlarý bu halimle bile boðaziçinde hazýrlýk okuyup, ilk denemede geçtim, siz de durumu idare edin diyerek motive ediyorum.
Yani, dil dýþýnda özel okulun kalitesi vs çok önemli deðil. Yeter ki eve yakýn olsun ve disipline önem versinler. Yoksa gerisi çok farketmiyor bence. Eðer maddi açýdan çok rahat deðilseniz yýlda 30 bin verdiðiniz(servis ve yemek ,kýrtasiye hariç) okulla 100 bin verdiðiniz okul arasýnda kayda deðer fark yok bence(dil mevzusu ayrý konu, o da öðrencide bitiyor dedik).
Sonuç...seve seve, orta kalite de olsa özel okul gerekli gibi gözüküyor.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri