Selam
Ilginizi ceker mi bilmiyorum ama az once iscep'ten mesaj geldi:
İşCep Yurt Dışı Piyasalar ile İşlem Yapmak
Şimdi Daha Avantajlı
Avrupa borsalarında daha önce 30 EUR olan
komisyon tutarı minimum 5 EUR’ya indirildi.
Siz de diğer borsalardaki minimum komisyon tutarını görmek ve
işlem yapmak için hemen İşCep’ten giriş yapın,
5 EUR’dan başlayan komisyon tutarı ile
işlemlerinizi kolayca gerçekleştirin.
Yalın zamanda yapı kredi de komisyon oranlarını aşağı çekti(binde 2.5).
https://www.ykyatirim.com.tr/yurt-di...h&gad_source=1
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu iktidar döneminde TC borsası çoğu k/y için yatırım yapıp enflasyon/döviz üzerinde makul bir getiri sağlama olanağını azalttı.Konjonktür de hızlı değiştiği için BİST,döviz,altın,kripto,eurobond,normal ve kur korumalı mevduat, bireysel emeklilik ,yurtdışı hisseler ve yurtdışı ağırlıklı fonlardan oluşan bir sepet ile enflasyon üzeri bir kazanç saglanabilir.Tabi senet içindeki ağırlıkları da sürekli gözden geçirip duruma göre doğru değişiklikler yapmak gerekir.İçinden geçtiğimiz ortamda hiçte kolay değil
Selam,
Sari reis kuyuyua bir tas atma daha derdinde. Ozetle ABD menseili urunlere ve ABD $ina karsi hasmane tutumlari ilave gumruk vergileri ile karsilamanin pesine dustuler.
Linki burada: https://www.whitehouse.gov/articles/...e-and-tariffs/
180 gun icinde sonuclandirilacak calismalara gore her ulkeye ozel gumruk tarifesi gelmesi ongoruluyor.
Benim ilk aklima gelenler:
iphone ozelinde olmasa da ithal cep telefonlarina uygulanan kdv+otv+kayit ucreti
TL karsisinda baskilanan $ kuru
Beyaz yaka için tasarruf ve yatırım koçluğu
Başlığın konusu bu.Sayın Cautinary ve birçok değerli yatırımcı bu konuda yılların birikimini dökmūş ve gūzel bir konu dağarcığı oluşmuş.
Son sayfalara bakıyorum.Ūlkenin ve geldiğimiz durumun özeti gibi.Bilgi değerli değil artık galiba yeni dūnya dūzeninde.Daha da ötesi nitelikli insanın yeri yok artık.Ne para piyasalarında nede yeni dūnya dūzeninde.
O halde ne yapmalı? Ya sayın Cautinary gibi bağ bahçe işlerine yönelip geri plana çekilmeli yada tūm ūmidini tūketip hayata kūsecek noktaya gelene kadar mūcadele etmeli bu bilgi çökūşūnūn önūnde.Kim niye böyle bir mūcadelenin içine girmek ister?Bu engellenemez bi yıkılış.
Tek yapabileceğimiz şey kendi konfor alanımızı oluşturmak sanırım.Ve bizden bir şey talep edilmediği sūrece olanı biteni seyretmek.
Gūn gelirde kardelen ortaya çıkarda gūneşi görmek isterse tūm enerjimizi ona yönlendirebilmeliyiz.Kendini gūneş sananları insan nasıl ısıtabilir ki?
Bilgi değerli değil tanımlamanıza ise asla katılmıyorum,bilgi herşeydir,her zaman öyleydi,önümüzdeki zamanda daha da değerli olacak,asıl tehlikeli olan ben biliyorum deyip yeni fikirlere kendini kapatmaktır.Misal günlük trade asla tasvip ettiğim şey değil,beceremem de ama birileri bundan para kazanıyorsa nası yapıyorlar kafa patlatmayı isterim,onun bilgilerinden yararlanmak isterim.O bilgileri alırım ama ne yapacağıma kendim karar veririm,onu eleştirmem zaten sen yanlışsın ben doğruyum demek olur,bu kibirdir ,yanlış ve doğru uzun vadeli sonuçlarla ölçülür,eğer başarısını devam ettiremezse demek yanlış iş yapıyordur bedelini öder,başarısını devam ettirirse de demek ki doğru iş yapıyordur ödülünü alır
,
Yer İmleri