Originally Posted by
pit
Günaydýn,
Dün yönetici olduðum firmamda neredeyse tüm gün süren 2021 bütçe/karlýlýk toplantýsýndaydým. Yýlýn kapanmasýna 1 hafta kala döviz projeksiyonu finans bölümü tarafýndan aþaðý yönlü revize edilince iþlerin %75 i ihracat ve ihraç kayýtlý olan firmanýn 2021 kar projeksiyonu da aþaðýya gelmiþ oldu.
Asgari ücretin sözde enflasyon üzerinde artmasýnýn sonucu olarak da asgari ücret dýþýnda kalan mavi yaka personele %16 ve beyaz yaka personele %13 zam vereceðiz. Asgari ücret artýþýndan tam da beklediðim etki buydu. Her geçen gün eriyen beyaz yaka ücretleri ve eðitimli eðitimsiz arasýnda kapanan makas.
Kendi departmanýmda hem mavi yaka hem de beyaz yaka çalýþanlarým var. Ve maalesef iþin organizasyonunu, sevk ve idaresini gece gündüz mesai saati gözetmeksizin çalýþan beyaz yakalý çalýþanlarým yapmakta.
Acý gerçekler...Ben iþ yerimdeki üçüncü yýlda, 3 yýllýk düz bir memurun 3 katýný alýyordum...þimdi benim pozisyonumda olan 3 yýllýk beyaz yaka 1,5 kat bile alamýyordur herhalde.
Zaten bir ülkede bu kadar çok devlet memuru olmak isteyen bir kitle varsa, o ülkede emek piyasasýnda büyük bir sýkýntý var demektir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri