Originally Posted by
varsayım
Hocam babalara haksızlık yapmıyoruz. Onlar bizim canımız. Bu nedenle, kiracılardan GOL yediğinde üzülüyorum. Yapma baba diyorum. Elektrik su aboneliği üstüne al diyorum. Almıyor.
Mesela eşya sigortası yap eve dedim yapmadı. 7-8 yıllık tv , 2 defa ekran değişti. Geçen hafta 3.500 TL ödedi. Ya baba yap, 200-300 TL yıllık sigorta rahat et. Yapmıyor.
Ya diyorum ki, 20-25 senelik evde oturma, sat, 100-200 mt ötede yeni ve az katrlı evler var. Depremden korkuyorum. Oraya geç. Aradaki farkı ben ödücem. Yapmıyor.
Baba diyorum emekli memursun, marmaris bodrum gez. Tatil parasını vereyim. Gezmiyor.
En son ikna ettim 6-7 sene önce, Kuşadasında daire aldık. Şimdi yılın 8 ayı kuşadasında kalıyor. İyi ki almışız diyor. Yahu, daha neler dedim. İmkanı var. ama yapmıyor.
Hayırlı evlat olarak en güzelini yapıyorsun
Aslında sen kendi ayakların üzerine durabildiğin için şu an çok daha iyi konumdasın, ve baban en büyük eksikliği kendine yapıyor...yani bu yazdıkların kendinle alakalı değil, daha çok baban ve annenin yaşadığı eksikliklerle alakalı.
Ben kesinlikle bu durumda olmam, yeni nesil bu konuda biraz daha bilinçli..en fazla birer ev bırakırım çocuklara, bir de iyi bir eğitim, güzel ahlak..diğerlerini kendileri becerip yapsın..ben de belli bir yaştan sonra bol bol para harcayayım, bu konularda çoğu kişiye göre biraz bencil düşünüyor olabilirim.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri