Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 131/500 ÝlkÝlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon
Arama sonucu : 3995 madde; 1,041 - 1,048 arasý.

Konu: MZHLD Mazhar Zorlu Holding

Alýntý Originally Posted by batýk Yazýyý Oku
    ....................
    abi ne yazdýn da sildin

SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yýkýldýðý zaman altýndan kalkabileceðin hayaller kur. Ýnsanlarýn seni yarý yolda býrakma ihtimalini unutma.'

Aldýn mý diye sormuþtum,mesajý görmemiþtim
    NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...

3. Merhaba,

Kap haberi geldi. Her þey normale döner...Döner de, Kemal Zorlu'nun biraz ders çýkarmasý, "Yahu ben nerede yanlýþ yapýyorum?" diye kafa yormasý lazým.

Bir kýssa ile devam edeyim;

Bir akrabanýn referansý ile iþe girdim. Patronu bana; "Mükemmel bir insan, entelektüel, iyi baba vb.." vasýflarla saydýlar...

Ýþe baþladým. Adam iyi, dedikleri gibi...

Ama ben de iyiyim. Satýþ temsilcisiyim ama iþimi iyi yapýyorum.

Bir süre sonra, Ercan bey iyi konuþuyor diye, diðer satýþ temsilcilerine telefon almayý yasakladý...

Bir süre sonra, bazýlarýný iþten çýkardý ve sekreterin iþlerini de bana verdi. Sekreter akrabasý olduðu için iþten çýkarmadý ama sürekli azarlayarak bir süre sonra iþi býrakmasýný saðladý.

Muhasebe biliyorum diye, muhasebeciyi iþten çýkardý...

Bir gün çok önemli bir bayilik sözleþmesi için þirkete misafirler gelecekti, konuþmasýný yaptý ve yemek ve temizlik iþlerine bakan hanýma "Ýkram Servisini siz yapmayýn Ercan bey yapsýn..." dedi. Çaylarý, pastalarý ben ikram ettim.

Akþam oldu ve mutlu bir ifade ile yanýma geldi; "Çok iyi gitti..." dedi.

Ben iþimi yapmanýn rahatlýðý ve daha önce bana devrettiði iþlerden sonraki ikazlarýmýn, konuþmalarýmýn verdiði rahatlýk ve huzurla dedim ki; "Tedbirinizi alýn 15 gün sonra iþi býrakýyorum..."

Epey konuþtuk ama nafile...Eski düzene döndü, sekreterine ve personeline 15 gün yardýmcý olduktan sonra iþten ayrýldým.

Mesele "Mükemmel bir Ýnsan" tabir eden akrabama bunu durumu anlatmaktý. Ýþi býrakacaðýmý söylediðim akþam akrabamý ziyarete gittim. Konuþmaya baþladým;

"Abi, sen çok iyi bir müdürsün.., bu senin iyi bir Baba olduðunu gösterir mi?" "Hayýr" dedi.
    "Sen iyi bir kocasýn.., bu senin iyi bir arkadaþ olduðunu gösterir mi?" Hayýr" dedi.

Bir kaç örnek daha verdim...

Ben daha devam ediyordum ki; "Derdin ne oðlum? Ne demek istiyorsun?" dedi. Allah Rahmet eylesin...Akýllý adamdý. Anlamýþtý bir þey geleceðini.

"Abi adam çok iyi bir adam, ama iyi bir patron deðil. Manyaðýn teki. 5 kiþiyi iþten çýkardý. Hepsinin iþini ben yapýyorum. Ben iþi býrakýyorum haberin olsun..." dedim.

Daha detaylý uzun bir mesele de, kýsaca anlattým.

Neden anlattým?

Kemal Zorlu iyi bir insan derler...
    Kemal Zorlu iyi bir patron da derler...
    Kemal Zorlu'nun yazarlýk yaptýðýný da biliyoruz, entelektüel de diyebiliriz.
    Kemal Zorlu iyi bir koca ve iyi bir aile babasýdýr da...

Ama Kemal Zorlu...

Kemal Zorlu... Ama, Borcuna çok pistir be kardeþim.

Ýyi bir ticaret erbabýdýr, zekidir, çeviktir de..., ama þahit olduk senelerdir...Borcuna pistir.

Mahkemelik olursunuz...

Öder, öder de.., cebren ödemeyi tercih eder.

Belki ticari zekasýndandýr. Bilemiyorum...

Belki o parayý cebren ödeyinceye kadar iþ amaçlý kullanmak ister.., Bilemiyorum.

Bu deðiþmeli...

Yeni bir sayfa açýyorsunuz Kemal Zorlu...

Þirketlerinize 3-4 Milyar deðer biçtim. Kafanýzý kullanýn bu deðere ulaþýn...

Yolunuz açýk...

Böyle b*ktan püsürden þeylerle zamanýnýzý harcamayýn...

Büyüyün...

Ýyi bir akþam diliyorum,

Saygýlarýmla,

Bir de ercan aðbi bu adam kendini ölümsüz sanýyor galiba,hiç sorumluluk yok.Belki yarýn kalp krizi geçirip geberecek.Bir an önce þirketleri düze çýkarayým,çoluk çocuðuma temiz þirketler býrakayým,yatýrýmcýlar arkamdan sövmesin ya da az sövsðn,helallik alayým diye düþüneceðine,aklý fikri.......Bir tek bu deðil tabiî, memleket Allah'tan korkmaz,kül hakký yiyen patron ve spk ile dolu. Esems,memsa,feniþ,ranlo,dmish bunlarýn hepsinde baþýma geldi...Öbür dünya yokmuþ gibi,yiyin,için,çatlayýn....
    NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...

5.  Alýntý Originally Posted by ercanbay Yazýyý Oku
    Merhaba,

Kap haberi geldi. Her þey normale döner...Döner de, Kemal Zorlu'nun biraz ders çýkarmasý, "Yahu ben nerede yanlýþ yapýyorum?" diye kafa yormasý lazým.

Bir kýssa ile devam edeyim;

Bir akrabanýn referansý ile iþe girdim. Patronu bana; "Mükemmel bir insan, entelektüel, iyi baba vb.." vasýflarla saydýlar...

Ýþe baþladým. Adam iyi, dedikleri gibi...

Ama ben de iyiyim. Satýþ temsilcisiyim ama iþimi iyi yapýyorum.

Bir süre sonra, Ercan bey iyi konuþuyor diye, diðer satýþ temsilcilerine telefon almayý yasakladý...

Bir süre sonra, bazýlarýný iþten çýkardý ve sekreterin iþlerini de bana verdi. Sekreter akrabasý olduðu için iþten çýkarmadý ama sürekli azarlayarak bir süre sonra iþi býrakmasýný saðladý.

Muhasebe biliyorum diye, muhasebeciyi iþten çýkardý...

Bir gün çok önemli bir bayilik sözleþmesi için þirkete misafirler gelecekti, konuþmasýný yaptý ve yemek ve temizlik iþlerine bakan hanýma "Ýkram Servisini siz yapmayýn Ercan bey yapsýn..." dedi. Çaylarý, pastalarý ben ikram ettim.

Akþam oldu ve mutlu bir ifade ile yanýma geldi; "Çok iyi gitti..." dedi.

Ben iþimi yapmanýn rahatlýðý ve daha önce bana devrettiði iþlerden sonraki ikazlarýmýn, konuþmalarýmýn verdiði rahatlýk ve huzurla dedim ki; "Tedbirinizi alýn 15 gün sonra iþi býrakýyorum..."

Epey konuþtuk ama nafile...Eski düzene döndü, sekreterine ve personeline 15 gün yardýmcý olduktan sonra iþten ayrýldým.

Mesele "Mükemmel bir Ýnsan" tabir eden akrabama bunu durumu anlatmaktý. Ýþi býrakacaðýmý söylediðim akþam akrabamý ziyarete gittim. Konuþmaya baþladým;

"Abi, sen çok iyi bir müdürsün.., bu senin iyi bir Baba olduðunu gösterir mi?" "Hayýr" dedi.
    "Sen iyi bir kocasýn.., bu senin iyi bir arkadaþ olduðunu gösterir mi?" Hayýr" dedi.

Bir kaç örnek daha verdim...

Ben daha devam ediyordum ki; "Derdin ne oðlum? Ne demek istiyorsun?" dedi. Allah Rahmet eylesin...Akýllý adamdý. Anlamýþtý bir þey geleceðini.

"Abi adam çok iyi bir adam, ama iyi bir patron deðil. Manyaðýn teki. 5 kiþiyi iþten çýkardý. Hepsinin iþini ben yapýyorum. Ben iþi býrakýyorum haberin olsun..." dedim.

Daha detaylý uzun bir mesele de, kýsaca anlattým.

Neden anlattým?

Kemal Zorlu iyi bir insan derler...
    Kemal Zorlu iyi bir patron da derler...
    Kemal Zorlu'nun yazarlýk yaptýðýný da biliyoruz, entelektüel de diyebiliriz.
    Kemal Zorlu iyi bir koca ve iyi bir aile babasýdýr da...

Ama Kemal Zorlu...

Kemal Zorlu... Ama, Borcuna çok pistir be kardeþim.

Ýyi bir ticaret erbabýdýr, zekidir, çeviktir de..., ama þahit olduk senelerdir...Borcuna pistir.

Mahkemelik olursunuz...

Öder, öder de.., cebren ödemeyi tercih eder.

Belki ticari zekasýndandýr. Bilemiyorum...

Belki o parayý cebren ödeyinceye kadar iþ amaçlý kullanmak ister.., Bilemiyorum.

Bu deðiþmeli...

Yeni bir sayfa açýyorsunuz Kemal Zorlu...

Þirketlerinize 3-4 Milyar deðer biçtim. Kafanýzý kullanýn bu deðere ulaþýn...

Yolunuz açýk...

Böyle b*ktan püsürden þeylerle zamanýnýzý harcamayýn...

Büyüyün...

Ýyi bir akþam diliyorum,

Saygýlarýmla,
    Hepsi olacak Ercan bey,tabiri cayizse çok kelekler yedirildi çok büyük projelere imza atacakken el ayak çektittirildi,yetmez çok büyük zararlara uðratýldý kolay deðil bu türbülanslardan sað çýkmak imkansýzdý çýktý ama çok þeyi kaybederek þimdi mal varlýðýnýn en az 10 , 20 misli olmasý lazýmdý þimdi bu saatten sonra herþeyi yerine koyma zamaný izleyip göreceðiz belki Kemal bey yorulmuþ olabilir ama en az kendi gibi yetiþmiþ Sibel hn var, bu þirkete ilk günden beri güvendim güvenmeyede devam edeceðim.

Yatýrým tavsiyesi içermez, al/sat için uygun deðildir herkes kendi kararlarýndan sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
    yasal uyarý, burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýgý kapsamýnda degildir yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmakta olup, zarar edebilirsiniz.

6.  Alýntý Originally Posted by mng Yazýyý Oku
    Hepsi olacak Ercan bey,tabiri cayizse çok kelekler yedirildi çok büyük projelere imza atacakken el ayak çektittirildi,yetmez çok büyük zararlara uðratýldý kolay deðil bu türbülanslardan sað çýkmak imkansýzdý çýktý ama çok þeyi kaybederek þimdi mal varlýðýnýn en az 10 , 20 misli olmasý lazýmdý þimdi bu saatten sonra herþeyi yerine koyma zamaný izleyip göreceðiz belki Kemal bey yorulmuþ olabilir ama en az kendi gibi yetiþmiþ Sibel hn var, bu þirkete ilk günden beri güvendim güvenmeyede devam edeceðim.

Yatýrým tavsiyesi içermez, al/sat için uygun deðildir herkes kendi kararlarýndan sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
    Merhaba,

Ýnþallah Kardeþim.

Kemal Zorlu'nun baþýndan geçenleri, defalarca anlaþýlýr bir þekilde anlattým.

Yine yazayým;

Kemal Zorlu haklýdýr...

Kemal Zorlu'ya çok zulmetmiþlerdir...

Mal varlýðý 20 misli deðil, önceki yazýlarýmdan birinde "Türkiye'nin ilk beþinde olmasý gerekirdi" demiþtim...

Yerinde olsam, 10 kere Sayýn CumhurBaþkaný'ný ziyaret etmiþtim.

Gazimahallesi'nde oturuyorum. Saray yürüyüþ mesafesi. Gelsin, misafirim olsun, birlikte gidelim...

Ýyi olacaðýný biliyorum...

Daha þeffaf, daha hýzlý adýmlar bekliyorum. Ayaða kaltýn, koþ...

Ýyi geceler, saygýlarýmla,

7. Aslinda konu basit.
    Sasa ornegindeki gibi, Sabanci elindeyken surekli zarar ediyordu, mallari satip bilancodan kaybediyorlardi, yatirimciyi perisan ettiler, sermaye 200M iken fiyati 20 kurusa dustu, Sabancinin oldugu halde batacak dendi sirket icin. Kimsenin eli gitmedi, sadece Dudullu'da 90M Eur bedelle arsa sattiktan 2 yil gecmeden tum sirketin degeri 20M dolar gordu.
    Sonra Erdemoglu sozde Cinlilere gitmesin diye 100M dolara aldi sirketi, hisse basi 90 centti galiba.
    Adamlar tek civi cakmadan, eski donem yapilan yenileme ve kapasite yatirimlariyla guzel bilanco acikladi, bir bedelsiz, bir daha, ustune ufak bir temettu, sonra bir bedelsiz daha. 2-3 acilis, CB'nin katilimiyla medyada gorunduler, 3-5 roportaj, simdi sermaye 400M, fiyat 16 TL gordu. Yani 1,5 milyar dolar civari PD gorduler.
    Diyecegim o ki, siz mallara ortaksiniz, onu yonetenlere degil. Turkiye'de kismen oyle de oluyor pratikte ama gun gelir devran doner. Bakarsiniz Korfezden gelirler, Boynerde oldugu gibi alir sirketi gotururler, mucevheri parlatip vitrine koyarlar. Kader kismet.
    Bu adamin bunu yapamayacagi belli, kapasite mi dersin, vizyon mu, dunya gorusu mu. Bazisi boyledir, kabul etmek lazim. Ama mallar kiymetli, arsalar, sirketler, markalar ve ozellikle Izmir'in yildizinin giderek parlamaya baslamasiyla beraber bu degerler gorunmeye baslayacak. Vizyonu olmayanlar gidecek, global vizyonu olanlar gelecek.

8.  Alýntý Originally Posted by alisutcu Yazýyý Oku
    Aslinda konu basit.
    Sasa ornegindeki gibi, Sabanci elindeyken surekli zarar ediyordu, mallari satip bilancodan kaybediyorlardi, yatirimciyi perisan ettiler, sermaye 200M iken fiyati 20 kurusa dustu, Sabancinin oldugu halde batacak dendi sirket icin. Kimsenin eli gitmedi, sadece Dudullu'da 90M Eur bedelle arsa sattiktan 2 yil gecmeden tum sirketin degeri 20M dolar gordu.
    Sonra Erdemoglu sozde Cinlilere gitmesin diye 100M dolara aldi sirketi, hisse basi 90 centti galiba.
    Adamlar tek civi cakmadan, eski donem yapilan yenileme ve kapasite yatirimlariyla guzel bilanco acikladi, bir bedelsiz, bir daha, ustune ufak bir temettu, sonra bir bedelsiz daha. 2-3 acilis, CB'nin katilimiyla medyada gorunduler, 3-5 roportaj, simdi sermaye 400M, fiyat 16 TL gordu. Yani 1,5 milyar dolar civari PD gorduler.
    Diyecegim o ki, siz mallara ortaksiniz, onu yonetenlere degil. Turkiye'de kismen oyle de oluyor pratikte ama gun gelir devran doner. Bakarsiniz Korfezden gelirler, Boynerde oldugu gibi alir sirketi gotururler, mucevheri parlatip vitrine koyarlar. Kader kismet.
    Bu adamin bunu yapamayacagi belli, kapasite mi dersin, vizyon mu, dunya gorusu mu. Bazisi boyledir, kabul etmek lazim. Ama mallar kiymetli, arsalar, sirketler, markalar ve ozellikle Izmir'in yildizinin giderek parlamaya baslamasiyla beraber bu degerler gorunmeye baslayacak. Vizyonu olmayanlar gidecek, global vizyonu olanlar gelecek.

Merhaba,

Yazdýklarýna katýlýyorum Deðerli Sütçü Kardeþim.

Zira onun için þirketlere 3-4 milyar deðer biçiyorum.

Her þey hazýr aslýnda, vizyon da var...

Basmane'nin ihaleye çýkarýldýðý dönemlerde bir kaç tane ne yapýlmasý gerektiði ile ilgili yazý yazmýþ bunu benzerlerini de zaman zaman tekrarlamýþtým.

Hisselerin ve iþletmelerin þu an itibarý ile önleri açýk. Ama, Zorlu bazý hususlarda, dediðim dedik. Borsada kol, bacak kesme tabirleri vardýr.., nerede kol nerede bacak keseceðini bilmesi lazým.

Zamanýnda kontrol altýna alýnan þeker ve pehrizle, ayak-bacak kesmekten kurtulur, daha da uzun yaþarsýnýz.

Zorlu, bulunduðu yeri ve baþýna gelenleri hazmedemiyor;

Hak veriyorum.., adama gerçekten zulmettiler. O iþini hukukla-adaletle çözmeye çalýþtý ama bazen bu tür çabalarýnýz nafile kalýyor.

Öncelikle, "Ben" den "Biz" statüsüne güncelleme yaparak, biz arkasýnda duranlarý da oyuna dahil etmeli...

Bir oyun planý var ama, bu oyun planý piyasada bulunan hisseleri de kapsýyor. Bu plan içerisinde çoðu yatýrýmcýnýn yeri yok.

Ben de diyorum ki;

Artýk, ayakbaðý olan ipotekler falan çözüldü, elzem olan protokolleri yaptýn(içeriðini bilmesek de) Yapacaðýn iþ, acilen bir bedelsiz planlamasý, iyi miktarda...hisselerin deðerlenmesi ve büyük yatýrýmcýlarýn girmesi için þart. Bunu Ulusala çýktýðýnda yapmayý planlýyordur ama, þimdiden yapsa, zaman kazanmýþ olur.

Halka açacaðý þirketlerin çalýþmasýný yapýp, çarpýk þirket yapýlarýný düzeltmesi lazým. Denetçilerin en çok takýldýðý anlayamadýðý, çözemediði konu bu. Adamlar yapýyý çözemiyorlar, nakit akýþýný izleyemiyorlar falan...

Deðerlemeler bittiði zaman, zaten Ulusala çýkmak için bir bahane de kalmýyor...

Ulusala çýktýktan sonra, þirketlerin asýl fiyatlamalarý 3-4 ay içerisinde çýkacaktýr. O zaman yeni arzlarý açýkla ve o sürece gir...

Ýstersen, o zaman bedelli açýkla...Ýsteyen girer, istemeyen girmez...

Vakýfbank borcu...?

Ben Vakýfbank borcu için Tmsf'nin de devreye sokulduðu bir uzlaþma zemininde buluþtuklarý kanaatindeyim. Bütün süreç zaten ikisi ile alakalý zaten. Tmsf Zorlu'nun elini kolunu baðlarken, Vakýfbank da kafa göz Zorlu'ya vuruyordu. Yapýlan protokollerde buna da iliþkin bir þeyler olmalý...

Bu haftaki Zorlu'nun borcu hadisesi. Bu borç nedir, ne için alýnmýþtýr, neden þimdi ortaya çýkmýþtýr bilemiyoruz. Ama þirketleri ilgilendiren bir konu olmadýðý anlaþýlýyor. Gitsinler, Zorlu'larýn þahsi mallarýna el koysunlar.

Ben bu borç hadisesinin, açýklanacak bir Vakýfbank anlaþmasýný itibarsýzlaþtýrmasý için yapýldýðýný düþünüyorum. Yatýrýmcýnýn bir kýsmý, Vakýfbank anlaþmasýndan sonra çýkmayý planlýyorlar. Ýstedikleri verimlilikte olsa da olmasa da çýkýp gidecekler...

Neyse Kardeþim, Önce bir yeniden deðerlemeleri ve 2018/6 yý bir görelim.

Süreç önce yada sonra bir þekilde böyle iþleyecek.

Daha Basmane var. Nasýl çözümlenecek ve ne kadar para gelecek? Belediye diyetini nasýl ödeyecek... Bunlar da formülün içinde...

Güzel günler gelecek de,

Ýyi bir süreç planlanýrsa, Kemal Zorlu'nun kendisi de görür...

Selam ve saygýlarýmla,

Sayfa 131/500 ÝlkÝlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •