Originally Posted by
ercanbay
Merhaba,
Deðerli Sütçü Kardeþim, fikirlerine ve yazýna saygý duyuyor ve katýlýyorum. Olacaktýr, olacaktýr...
Hani derler ya, "Ayýya sormuþlar, ensen niye kalýn?" diye..;
"Kendi iþimi kendim görürüm..." demiþ.
Þimdi;
Benim senelerdir, Zorlu'ya kýzdýðým noktalardan biri de yeterli insiyatif kullandýrmadan, her iþi kendine ve kendi yöntemlerine göre halletmeye çalýþmasý idi. Bu da, senin yazýnda anlattýðýn þey.
Ancak;
Gördük ki; senelerce, iþlerini büyütmek, ihale almak, zengin olmak, milletvekili, bakan, prof, general vs. vs olmak isteyenler Pensilvanya'nýn poposunu yaladýlar.
Topluluk içerisinde "Vayy bizim 'Ahmet' de buradaymýþ" dedirterek, insanlarýn gözünü boyamak, avantaj saðlamak için 500 milyon lirayý trink diye takdim eden insanlarý gördük.
Bu kýsým siyaset sayýlmaz. Hepimizin yaþadýðý bir gerçek...
Kemal Zorlu, gördüðümüz ve bildiðimiz kadarý bu tür siyasete ve oluþumlara hiç karýþmadý ve katýlmadý...
Bu da, ileri görüþlülük sayýlýr. Halbuki, bir meclis içerisinde "Vayyy Kemal de gelmiþ..." dedirtse, 100 katý olur, hiç bir sorun da yaþamazdý...
Bu baðlamda, Kemal Zorlu'ya bravo diyorum. Boyun eðmeden, kire bulaþmadan bu günleri gördü gösterdi...
Bundan sonra da bir eylem planý vardýr.
Geçen gün, Eplas sayfasýnda Sayýn Cumhurbaþkaný'ný görseydi falan, dedim. Haklý olduðu konuda bile, siyasete girmek, bulaþmak istemiyor...
Yine kendimden bir kýssa anlatayým, gerçektir;
Gencim, bekarým ve memlekette tatildeyim. Yaþým 22-23 gibi.
Bir gün bir arkadaþ geldi ve dedi ki; "Yaa bir kýz var, taþ gibi. Üstelik biraz kafadan noksan. Akþam gidecem, istersen gel birlikte gidelim..."
Gençsin, bekarsýn, abazasýn...kanýn bazý yerlerine, o zamanlar 100 katý daha hýzlý gidiyor... Dedim ki;
"Arkadaþýmýn yaptýðýný yapmam, hem deliyi yapacaðýma, gider akýllý birine kendimi yaptýrýrým..."
O arkadaþla bir daha görüþmedim, denk gelmedim zaten.
Sonraki günlerde, müþterek bir arkadaþ, elindeki gazeteyi bana uzattý. Bu kiþi, ve diðer 16 kiþi, hem reþit olmayan, hem de akli dengesi yerinde olmayan bir genç kýza tecavüzden hapse girmiþlerdi...
Allah'a hamd ve þükürler ettim. O an ya bir cahillik etseydim, ya o an þeytan bana o durumu hoþ göstermiþ olsaydý...
Yani; Kemal Zorlu'nun durumuna benzemiyor ama, teþbihde hata olmaz derler...
Olur, olur.., hele þu senelerdir tarak girmeyen, arap saçýný bir tarasýnlar. Açtýlar da, tarýyorlar...
Ondan sonrasý bir saç maþasýna kalýr kardeþim...
Kemal Zorlu o dönemlerden geçerken, insiyatif daðýtýp insanlara yeterli yetki verseydi.., belki içeride olacaktý.
Üretimin ve karlýlýðýn artýþýndan, senin yazdýðýn anlamda da yapýlanýyor ve deðiþiyor olabilir kardeþim.
Selam ve saygýlarýmla,
Yer Ýmleri