Originally Posted by
ercanbay
Merhaba,
Bilançoyu inceledim arkadaþlar. Ýnanýlmaz ayrýntýlar ve bilgiler paylaþacaðým...
Þaka yapýyorum arkadaþlar. Ýnceledim de, denetçilerin her sene içinden çýkamadýðý bilançolarý ben size nasýl anlatayým? Ben yeterince anlamamýþken...
Genel bir bakýþ yaparsak; zaten bilançoyla ilgili Eplas forumunda bir takým deðerlendirmeler yapýlmýþtý. Mazhar Holdingin bilançosu da tabiriyle 3 aþaðý 5 yukarý aynýdýr. Ýlk dönemde genelde, geçmiþ yýllara baktýðýnýzda zarar yazar, geçen yýl yaptýðý kardan bir azalma görüyoruz.
Giderlerde ise, bir artýþ görüyoruz. Faaliyet giderleri, genel giderler vs...
Vs. yazdým da, "Diðer Olaðan Dýþý Giderler ve Zararlar" baþlýðý altýnda 3.381.868 Tl bir gider ilgimi çekti. Olaðan dýþý bir kar elde edemezken, böyle bir gider oluþmuþ. 2017 yýlý ayný dönemle 1004 liralýk bir gider var...
Angelina Jolie ile yattýysan ve bu parayý ödediysen helal olsun diyorum Kemal Bey...Yýldýrým düþtüðünü falan da duymadýk da...
Neyse, soran öðrenen arkadaþlar olacaktýr.
Ýliþkili Taraflardan Alacaklar Hesabýnda da Kemal Zorlu'nun 2.705.388 borcu görünüyor... Hayýrdýr Kemal bey, ne borcu bu? Arkasýndan Jennifer Lopez'i falan mý götürdün?
Bir de Holding kendi kendinden 3.367.597 TL alacaklý görünüyor, onu da çözemedim doðrusu...
Ertelenmiþ Gelirlerdeki artýþ da dikkat çekici; 18.737.058
Neyse, ertelenmiþ de olsa gelir gelirdir. Aklýma gelen, yine Ege Yýldýzdan para tahsil etmedikleri...
Bir bildikleri vardýr muhakkak!
Benim asýl kafamýn almadýðý, Çalýþanlarýn ücret ve yükümlülüklerini ayrý tutuyorum; Holding, Ege Plastik, Ege Yýldýz hepsi ayný yerde adreste olduklarý halde.., her birinin nasýl bu kadar gideri olduðu...
Kemal Bey artýk, þu þirketleri daha þeffaflaþtýrsa diyorum. Bin sefer yazdým da, Elçiye zeval olmazmýþ.
Kafa karýþtýran þeylerin dýþýnda, Basmane Protokolü, Vakýfbank ödemesi, yeniden deðerlemelerin yaratacaðý deðer, Þirketlerin + görünümünü koruyor...
Bakýn Faaliyet Raporunda ne demiþler;
Grup Þirketlerinden, Güçbirliði Holding, Güçyapý, Güçbirliði Tekstil ve Güçbirliði Sigorta ile TMSF arasýnda yapýlan 30.05.2017 tarihinde ibralaþmaya yönelik bir Protokol imzalanmýþtýr. Protokol’ün 19.Maddesinde;
Protokolün;
*7.1 maddesinde yer alan Fon aleyhine açýlan tüm davalardan yargýlama giderleri borçluya ait olmak üzere feragat edilmesi,
*Borçlular aleyhine gerçekleþtirilen takip iþlemlerinden kaynaklanan 48.067,83 TL masraf ve borçlularýn Fon aleyhine açtýðý davalardan kaynaklanan vekalet ücretleri için 4.000,00 TL olmak üzere toplam 52.067,83 TL ücretin ödenmesi ön þartýnýn yerine getirilmesi,
*Borçlularýn adli ve/veya idari yargýda Fon, Fon Bankalarý, ve Fon Ýþtirakleri aleyhine açtýklarý tüm takip ve davalardan feragat etmelerini müteakiben yürürlüðe girecektir.
Güzel...
Bunu zamanýnda duyurmadýðý için zaten ihtar almýþtý.
Sonra ki paraðraflarda bakýn ne demiþler;
c- Grup Þirketlerinden Ege Yýldýz, Egeplast ve Ege Sökteks ile TMSF arasýnda, 25.09.2017 tarihinde tüm
borçlarýn ödendiðinin kabulune iliþkin bir Protokol imzalanmýþ ve taraflarca bu Protokole konu tüm
nakit ve iþbu protokol tarihine kadar tazmin olunarak protokole dahil edilmiþ gayrinakit borçlarýn
sona ermiþ sayýldýðý ve ibra edildikleri kabul edilmiþtir.
Taraflar; borçlularýn bu Protokolde yer alan tüm edimlerini yerine getirmesi halinde, borçlularýn bu
borçlarla ilgili protokol dýþý tüm kefil ve kanuni temsilcilerin, Ege Yýldýz, Egeplast ve Ege Sökteks’in tüm
riskleri ile ilgili sorumluluklarýnýn kaldýrýlmasý ve söz konusu borçlar kapsamýnda borçlular hakkýnda
uygulanan tüm hacizlerin/ihtiyati hacizlerin ve bu borçlar kapsamýndaki tüm ipoteklerin, TMSF
tarafýndan 30 gün içinde fekkedilmesi hususunda mutabýk kalmýþlardýr.
Bugün itibariyle “protokol kapsamýndaki fek iþlemleri peyderpey gerçekleþtirilerek tamamýna yakýný
kaldýrýlmýþ olup, ilgili tapu müdürlüðünden diðer iþlemler ile ilgili bilgi beklenmektedir.
Yani;
Ýkinci Paragrafa göre, bir önceki paraðraf bence geçerliliðini yitirmiþ...
Birincide anlaþmanýn yürürlüðü girmesi için bir takým þartlardan bahsedilmiþ;
Ýkincide ise, ibralarýn yapýldýðý, tüm ipoteklerin 30 gün içinde fekkedileceði ve günümüz itibarý ile de, tamamýna yakýnýnýn kaldýrýldýðýný ve ilgili tapu müdürlüðünden bilgi beklendiði yazýlmýþ.
Bir Yani daha;
Bu raporu yazan, ya Ahmak, ya Türkçesi kýt yada kötü niyetli... Ýlk paragraftaki Yükümlülükler yerine getirildiði için, ikinci paragraftaki geliþmeler olmuþ.
Bence bu yükümlülüklerin yerine getirilmiþ olduðu da zamanýnda iyi bir KAP haberi olurdu...Ama yok! Adam bizi iyi habere hasret býraktý.
Haciz iþlemine gelelim;
Ben fikrimi daha önce söylemiþtim ve ayný fikirdeyim. Kemal Beyin hisselerin gazýný almak için ortay koyduðu bir düzmece olduðunu düþünüyorum.
Hisseler, herþey yolunda iken %50 deðer kaybetti. Benim beklentim geçen hafta 12.00 ý göreceði idi.
Kemal Beyin þahsi borcu, þirketi ilgilendirir mi? Ýlgilendirmez...
Eðer, böyle bir borca þirketi kefil ettiyse, ki yönetim kurulu kararý ve karþýlýðýnda da rehin gerektirir, ayrýca Kap'ta da yayýnlamasý gerekirdi diye düþünüyorum.
Peki bu hisseleri etkiler mi..?
Zaten etkiledi, piyasa kýrýlgan ve hisse sýð. Yaratmak istedikleri kaosu 10 bin lotla yarattýlar...
Ne çýkarlarý var..?
Hisselerin çoðalmasý þart... Bedelsiz vermeleri gerekiyor. Daha sonralarý bir de bedelli verirlerse, iþin içinden çýkamazlar diye düþünüyorum.
Yanlýþ düþünüyorlar. Bu senaryolarla, 20 seneden tutun da, þimdiye kadar bekleyen yatýrýmcýya, nankörlük ediyorlar.
Diðer taraftan hisselerin dinlenmesi iyidir...
Baþka bir taraftan da, yeniden deðerlemeleri, Vakýfbank anlaþmasýnýn yapýlmasýný beklememiz gerekiyor.
Basmane'deki son durum ne? Adam, yapacaðým diyor ama, daha ödemeler baþlamadý. Ödemeler baþlamýþ olsa, bilançodan görürdük...
Þu anki durum;
Üretim, Satýþlar, Stok hepsi iyi durumda. Önemli olan bu. Diðer kýsmý ise yukarýda...
Dr. Abinin Eplas için yaptýðý hatýrlatma ile noktalayayým; "Eplas, Ky için trade yapmaya uygun bir senet deðildir." Ben bunun içine " Mazhar Holdingi" de koyayým.
Bekleyecekseniz.., buyrun. Burada en kýsa vadeler de uzundur. Tecrübe ettik.
Kim bilir? Belki de zamanýdýr...
Al-Sat-Tut...Kaçýyor yakala tavsiyesi deðildir...Biliyorsunuz zaten.
Saygý ve Selamlarýmla,
Ýyi bir gece ve dualarýnýzýn kabul olacaðý bir Cuma temenni ediyorum.
Yer Ýmleri