***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDÝNG A.Þ.( Haber ve Söylentilere Ýliþkin Açýklama
26.06.2018, 17:46:58
***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDÝNG A.Þ.( Haber ve Söylentilere Ýliþkin Açýklama )
Ýlgili Þirketler []
Ýlgili Fonlar []
Türkçe
Haber veya Söylentilere Ýliþkin Açýklama
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
YOKTUR
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
*
Sayýn,
*
Merhum Rahmetli Mazhar Zorlu'nun kuruculuðunda, 60 yýldýr plastik boru*ve ek parça üretimini kaliteden ödün vermeden ve kalite standartlarýna uygun*olarak gerçekleþtiren, ayný zamanda ürünlerini yurt içi ve yurtdýþýna satýþ ve*pazarlamasýný yapan Þirketlerimiz sektörde Halka açýk ve Borsa'da iþlem gören*tek þirkettir.
Merkezi Ýzmir'de olup, *Beþ ayrý Bölge*Müdürlüðü iç-dýþ taþeronluklar dahil olmak üzere yedi yüz kiþiye yakýn*istihdamý ve 2000'e yakýn Bayi profili ile Þirketlerimiz sektörde öncü olarak*yer almaktadýr.* ISO 9001 Kalite*Standartlarý belgesini alan ilk þirket olmanýn yaný sýra, uzun yýllardýr*Kalite, Çevre, Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Sistemleri belgesine de sahip*þirketlerimiz sürekli denetlenerek söz konusu sistem gerekliliklerini eksiksiz*yerine getirmektedir.
Þirketlerimiz Vergi Usul Kanunu kapsamýnda yýlda en az beþ kez Yeminli*Mali Müþavirlerce verilen Tam Tasdik hizmeti ve Sermaye Piyasasý Kanunu ve*Baðýmsýz Denetim Raporlama Yükümlülüðü kapsamýnda da yýlda en az iki kez lisanslý*denetim þirketi tarafýndan denetlenmektedir.
Mazhar Zorlu Holding Grubu þirketlerince imzalanmýþ bulunan Finansal*Yeniden Yapýlandýrma Sözleþmesi þartlarýnýn tarafýmýzdan kaynaklanmayan*koþullarla neticelendirilmemiþ olmasý dolayýsýyla, uzun bir süredir oldukça zor*koþullarla karþý karþýya kalýnmýþ olup, tüm olumsuzluklara raðmen üstün bir*mücadele verilmiþtir.
19 Nisan 2018 tarihinde Halka açýk Borsa'da iþlem gören þirketlerimizi*ve hatta ortaðý olmadýðým Ýliþkili Þirketleri dahi kapsayan bir mahkeme kararý*ile emsali görülmemiþ bir gerekçeyle, mesnetsiz bir cebri icra ile karþý*karþýya kalýnmýþtýr. Ýtibarýmýz, çalýþanlarýmýzýn özverili gayreti,*bayilerimizin sonsuz desteði ve yatýrýmcýlarýmýzýn verdiði güvenle bu süreçte,*hukukun üstünlüðüne olan inancýmýzý koruyarak gerekli itirazlarýmýz hukuki*yolla yapýlmýþ ve etiksiz, usulsüz ve haksýz olarak yapýlan icraya iliþkin*haciz uygulamasý yine hukuki yollar kullanýlarak kaldýrýlmýþtýr, hukuki süreç*devam etmektedir.
2007 yýlýndan bu yana Gelir Ýdaresine beyan ettiðimiz her Kurumlar Vergisi*Beyannamesi ekinde Þirketlerimizin iliþkili gerçek kiþi ve/veya* iliþkili kurum kapsamýnda Transfer*Fiyatlandýrmasý Yoluyla Örtülü Kazanç Aktarýmý, emsallere uygun olmayan tek bir*alým, satým veya kazancýn olmadýðý Tam Tasdik firmalarýnýn onayý ile beyan*edilmiþtir. **Kazancýn tamamýna yakýný*ile yapýlandýrma kapsamýndaki Kamu borç ödemeleri gerçekleþtirilmiþ olup, bunun*dýþýnda makine revizyonlarý gerçekleþtirilerek yatýrým planlamalarý*yapýlmaktadýr.
Bunun yanýnda yine sektörde bir ilk ve tek olan, plastik üretiminin*mesleki eðitim ve öðretim sistemi projesi ile güçlendirilmesine yönelik plastik*teknolojisinin üst düzey otomasyonla gerçekleþtiði Kuruculuðunu yapmýþ*olduðumuz Mazhar Zorlu Endüstri ve Meslek lisesinde, sektöre nitelikli mühendis*ve meslek mensubu yetiþtirilmekte olup, nitekim okulumuz "Bulut Veri Tabaný*Kullanan Endüstri 4.0 Eðitim Setinin Tasarýmý, Yazýlýmý ve Uygulamasý" projesi*ile Tübitak tarafýndan 1.'lik Ödülü almýþtýr.
Þirketlerimizin faaliyetleri tek bir istihdam azaltmadan, bir önceki*yýlýn, açýklanan satýþ ve hasýlat rakamlarýnýn üzerinde hedeflerle durmaksýzýn*devam etmekte olup, Yönetim Kuruluna baðlý tüm organizasyonlarla, finansal*yapýlanmamýz, Bilgi Sistemlerindeki revizyonumuz ve Kurumsal Yönetim Ýlkelerini*gerçekleþtirmek adýna hýzla devam eden çalýþmalarýmýz akabinde ivedilikle bir*üst Pazara çýkmak için gereken önem ve gayreti göstermekteyiz. Kurumsal*Organizasyon içinde çekirdek çalýþma gruplarý ile Dijitalleþme, Ýnovasyon ve*Yazýlým Projeksiyonlarý vb. her alanda iþ süreçlerinde iyileþtirilmeyi*gerçekleþtirmekteyiz.
Bilindiði üzere, Yakýn Ýzleme pazarýndaki*Yatýrýmcý Ýliþkileri Birimi bulundurma zorunluluðu olmasa dahi,*þirketlerimizde Sermaye Piyasalarý, Ýç Denetim ve Kontrol ve Finansal*Raporlama sorumluluklarýný gerçekleþtiren birimimiz ayný zamanda lisanslý*personeli ile Yatýrýmcý Ýliþkileri hizmetini sunmakta ayrýca, her konuda*telefon ve mail yoluyla yatýrýmcýsýna þeffaf olarak açýklamalarda*bulunmaktadýr.
Þirketimizin Kurumsal Yönetim ilkeleri gereðince gösterdiði gayret ve*hedeflerin, hukuki süreçler karþýsýnda verilen mücadelelerin tarafýnýzca*bilinmesi ve birtakým sosyal platformlarda þirketimizin gerçekleriyle*örtüþmeyecek þekilde yaratýlan algýlar ve haksýzlýklara prim verilmemesi*hususunu önemle arz ederim.
Saygýlarýmla
*
KEMAL ZORLU
YÖNETÝM KURULU BAÞKANI VE MURAHHAS AZA
*
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/690471
BIST

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri