Bogohpjpj
SM-C7100 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bogohpjpj
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
Muhattaplarýnýz sizlere KIYAK geçerken KIYAKÇILIK dersinizi yine anlamamýþsýnýz..!!
Eski forum EPLAS 423. sayfa bakýnýz..!!
Eski forum MZHLD 329. sayfa bakýnýz..!!
Bu konu hakkýnda çok bilenler çarþaf çarþaf olumsuz ve aþaðýlayýcý yorumlar yaparak bu hisselere yatýrým yapan az yazan yatýrýmcýlarýn þirketlere olan güvenlerini zedelemiþlerdir...!!
------------------------------------------------------------------------------------------
MAZHAR Zorlu Holding ve Güçbirliði Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Kemal Zorlu, TMSF'nin 80 milyon dolara Folkart Yapý'yý içinde barýndýran Saya Grup'a satýlan Basmane çukuruna, devam eden davalar bitmeden inþaat yapýlamayacaðýný söyledi. Zorlu, ihale ve TMSF kararýna karþý iki ayrý dava açtýklarýný, imar planýyla ilgili davanýn sürdüðünü, yarýn inþaata baþlanabilecek gibi söylemlerin doðru olmadýðýný bildirdi.
Mazhar Zorlu Holding ve Güçbirliði Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Kemal Zorlu, Basmane Çukuru'nu 1998 yýlýnda EGS Grubu'yla birlikte ihaleyle aldýklarýný, ana yüklenicinin Güçbirliði Holding EGS'nin ise, kar payý ortaðý olduðunu söyledi. Ýnþaata 1998 yýlýnda baþladýklarýný ve 42 kilometre kazýk çaktýklarýný, beton terfi duvarlarý yaptýklarýný belirten Zorlu, 1999 yýlýnýn Eylül ayýnda mahkeme tarafýndan durdurma kararý verilmesiyle birlikte büyük serüvenin baþladýðýný dile getirdi. Zorlu, "Büyük serüven, Surviver'ý geçti. Onlarca dava açýldý. Onlarca imar planý deðiþiklikleri oldu. Þu anda bile yürürlükteki 1/1000 ölçekli plan mahkemelik"dedi.
"BÝRÝSÝ BÝZE VERDÝ DE BÝZ MÝ YAPMADIK?"
TMSF'nin ihalesi sonrasý "Ýzmir'i çukurdan kurtarýyoruz" söylemlerinin duyulduðunu belirten Zorlu, "Bize birisi burayý verdi de biz yapmadýk mý? Hukuki mücadeleleri tek baþýmýza yaptýk. Ýmar planý deðiþliklerini tek baþýmýza yaptýk. Ýmar planý deðiþikliklerini sanki arsanýn sahibi bizmiþ gibi Ýzmir Büyükþehir Beledilesi ve Konak Belediyesi projesinde etkin yer aldýk. Halen, Konak Belediyesi imar planýyla ilgili bizim müracaat ettiðimizi söylerek bizden ücret talep ediyor. 20 yýldan beri alanýn bekçiliðini yapýyoruz. TMSF'ye geçtikten sonra kimsenin cebinde 1 TL çýkmadý. Parayý Güçbirliði ödüyor. Kemal Zorlu finanse ediyor. Alýn terimizle ve aklýmýzla 20 yýlýmýzý verdik. Temelinin atýldýðýnda Türkiye'de sadece Galeria vardý. Kimse böyle projeyi býrakýn düþünmeyi taahül edemiyordu. Ýþin önünün kesilmesi normal þartlarýn ötesinde geliþmelerle oldu" dedi.
"YATIRIMCI TMSF'YÝ DUYUNCA ÜRKÜNTÜ DUYDU"
Kemal Zorlu, TMSF ile ortak olduktan sonra proje için Ýzmir'e en az 30- 40 yerli, yabancý yatýrýmcý getirdiklerini açýkladý. Ancak, gelen her yatýrýmcýnýn TMSF'yi duyunca ürküntü içine girdiðini belirten Zorlu "Prensip þartlarýnda mutabýk olmamýza karþýn son dakikada dönüþ yaptýlar. Çünkü bir dava bitiyor yenisi baþlýyor. Adamlar davalarýn sonunun gelmediðini görünce geri çekildiler. Bir dava bitiyor yenisi açýlýyor. Biten davanýn temyizi süreci, ardýndan yeni imar planý sürece, yatýrýmcýnýn fizibilite süreci derken aylar, yýllar sürüyor. Zaten Bu döngü içinde 20 yýl heba oldu" dedi.
ÝHALE VE TMSF KARARINA ÝKÝ AYRI DAVA AÇTIK
Kemal Zorlu, TMSF'nin son ihalesine itiraz nedenlerinden birincisinin ihalenin zamanlamasýnýn hatalý olmasý olduðunu söyledi. Davalarýn sonuçlanmasý beklendikten sonra yapýlsa deðerinin daha farklý, fazla olacaðýný belirtti. Ýkinci itirazlarýnýn iktisadi bütünlük satýþý yapýlmasýna olduðunu belirten Zorlu, þöyle konuþtu:
"Hukukçularýmýza göre iktisadi bütünlük teþekkül etmemiþtir. Bu nedenden dolayý ihaleye girmedik. Yoksa ihale þartlarý bir alýcý için çok cazip þartlardý. Ödeme koþullarý çok uygundu. Ýhaleye girseydik iktisadi bütünlüðün oluþtuðunu kabul etmiþ olurduk. Ýstanbul 5. Ýdare ve Ýstanbul 7. Ýdare Mahkemelerinde iki dava açtýk. Birincisi ihalenin iptali ikincisi de ihale sonucunu onaylayan TMSF kararýnýn iptali davasýdýr. Ayrýca, 20 yýldýr bu alanla ilgili davalarý açan kiþilerin açtýðý 1/1000 ölçekli plan iptal davasý da devam ediyor."
"HUKUKÝ PROSEDÜR TAMAMLANMADAN ÝNÞAATA BAÞLANLAMAZ"
Basmane Çukuru'nda Güçbirliði'nin TMSF'nin ortaðý olduðuna dikkat çekerek, bu konudaki ilk beklentilerini açýkladý. Zorlu, "Önce ortaðýna teklif et. Biz yapacaðýmýzý söylerdik. Ortaðýmýz yerli ve yabancý hazýr. Adamlarýn tek sorunu bu davalar. Yüzde 50 için ortak bulmamýz bizi zorlayacak bir durum deðildi. Ancak, TMSF ihale sonrasý '80 milyon Dolara sattýk 40 milyon Dolarý senin. Parayý bunun içinden al"diyor"dedi. Zorlu, hukuki prosedür tamamlanmadan Basmane çukurunda inþaata baþlanamayacaðýný söyledi.
"ÝKTASADÝ BÜTÜNLÜK OLUÞMADI ÝHALI ÞARTNAMESÝNDE USÜL HATALARI VAR"
Dava açma nedenleri arasýnda iktisadi bütünlüðün oluþmamasý gerekçesi dýþýnda ihale þartnamesi ve satýþla ilgili usül hatalarýnýn yeraldýðýný belirten Kemal Zorlu,"Ýdare Mahmesi, Bölge Ýdare Mahkemesi ve Danýþtay'a kadar uzayacak bir serüvendir. 20 yýllýk alýn terimiz var. Ortaklarýmazla mücadelemizi devam ediyoruz. Ayrýca bu arazinin sahibi Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'dir. Büyükþehir Belediyesi'nin bu iþlerde ciddi anlamda sorumluluklarý vardýr. Sürecin nasýl geliþeceðini göreceðiz. Belediye'ye bu konudaki sorumluluklarýný hatýrlatan bir yazý gönderdik" dedi.
Zorlu, Ýzmir Büyükþehir Belediyisi'ne ilk sözleþmeye göre bir opera binasý taahütleri olduðunu ancak daha sonra belediyenin vazgeçtiðini, hissesinin yüzde 18'den yüzde 30'e çýkartýmasýný istediðini, bunu kabul ettiklerini ve bu hisseye göre belediye hizmet binasý yapmayý taahüt ettiklerini söyledi. Belediyeden çok büyük alacaklarý olduðunu belirten Zorlu "Belediye konusu içimde ciddi bir yaradýr. O dönemki idare (1998) ile diyaloglar sonuca Ýzmir'in en büyük otoparkýný (37 bin 500 metrakare) Kahramanlar'a inþaa ettik. 2000 yýlýnda açtýk. Ýlk 15 yýl iþletmesi bizim olmasýna karþýn ilk 5 yýl öndeki iki evin kamulaþtýrma sorunu nedeniyle yol olmadýðý için otoparký iþletemedik. Belediye'ye 15 yýlýn sonunda ilk 5 yýlýn ne olacaðýný sormak istedik. Ancak randevu alamadýk. Ýmar planý süreçleri de çok uzun sürdü. Ýmar plan süreci bu kadar uzadýysa sen bana defolu bir mal satmýþsýndýr. Bugünkü 1/1000 ölçekli plan iptal olursa süreç uzayacak. Belediye 1/5000 ölçekli planý da hazýrlamýþ"dedi.
"SANKÝ YARIN TEMEL ATACAKMIÞ GÝBÝ KONUÞUYORLAR"
TMSF'nin ihalesinde Basmane çukurunu kazanan Sancak ailesine Folkart Yapý'yý da bünyesinde bulunduran Saya Grup'a yönelik de isimlerini anmadan açýklamalar yapan Kemal Zorlu, "Ýhalenin sözde sonuçlanmýþ olduðunu kabul eden grup kamuoyunda algý operasyonu içine girdi. Onlar da biliyorlar ki bir takým eksikler var. Doldurulmasý gereken boþluklar var. Kamuoyunu hazýrlamak istiyorlar. Ama güneþ balçýkla sývanmýyor. Bizim açtýðýmýz ihaleye yönelik davalar ve imar planý iptal davasý sürüyor. Karþý grup sanki tamamen almýþ, iþin sahibi olmuþ, yarýn temel atacakmýþ gibi konuþuyor. Bu mahkemeler devam ettiði müddetçi bir þey yapmak mümkün deðil. Ýyi ekipleri var. Profesyonel algý oluþumuyla ilgili ellerinde güçlü kaynaklar, arkalarýnda rüzgarlar var. Bunlara saygý duyuyoruz. Bizim arkamýzda bir tek Allah'ýn rüzgarý var. Kemal Zorlu kelebek gibi dolaþýyor. Davalar içinde haklý olduðumuz onlarca husus var. Hukuk bir tek doðru bir yere çarpar diye düþünüyoruz" dedi.
"REKABET KURULU ONAYI DOÐRU DEÐÝL"
Zorlu, yeni projede 5 bin kiþinin çalýþacaðý açýklamasýna yönelik olarak da þunlarý anlattý:
"Burada 5 bin kiþi nasýl çalýþacak? Onlar farklý bir söylemde bulunuyorlar. Bir AVM ve rezidans olacak. 750 milyon TL yatýrým olduðu söyleniyor. Bu söylenen sözler yarýn geriye döner. Birleri gelecekte 'siz böyle diyordunuz" diyebilir. Ayrýca 'Belediye hizmet binasýný kamu menfaati için yapýyoruz" diyorlar. Sanki ilk kez bu konu gündeme gelmiþ gibi söylüyorlar. Bu zatan devamlý olark protokoller içinde yer alan bir husustur. Bunun 15 yýl önce protokolü yapýlmýþtýr. Deniyor ki 'Ýzmir'i çok sevdiðimiz için, kamu menfaatini düþündüðümüz için yüzde 30'a çýktýk' Beyler 140 yýllýk Ýzmirli bir ailenin temsilcisiyim. Mazhar Zorlu gibi babanýn evladýyým. Sözlerimizde sapma olmaz, bir kere söylenir. Rekabet Kurulu'nun satýþý tasdik ettiði söyleniyor. Ben Rekabet Kurulu belgesini Ýzmir Kalkýnma Kurulu üyelerin gösterdim. Rekabet Kurulu 'Arkadaþ sen bu ihaleyi yapmýþsýn. Benim bunla alakam yok. Sen bunu niye bana soruyorsun'demiþ. Yani Kurul ihaleyi tesdik ettik diye bir durum yok. Oraya gitmemesi gereken bir ihali bu. Davamazýn reddedildiði söylemleri çýkartýldý. Doðru deðil. Dört proje çizilmiþ. Proje çizimi aylar alýr. Nasýl bu kadar çabuk çizilmiþ."
Zorlu, ihalede ilk baþta bir konsorsiyum söylemi olduðunu ancak sonra birden bire konsorsiyumun yokolduðuna dikkat çeken Zorlu "Bir gecede vahi geldi. Konsorsiyum yok oldu. Varlýðý ve yok olmasýný çözmek kolay deðil" dedi.
"BUGÜNE KADAR YAPTIRMAYANLAR UTANSIN"
Zorlu "Burayý bugüne kadar yaptýrmayanlar utansýn. Bu noktaya geldiyse, Ýzmir'i çok sevdiðini iddia eden, mangalda kül býramayan insanlar þapkalarýn ve vicdalarýný önlerine koyup düþünmelilir. Bizi en çok üzen konu Ýzmirli bir giriþim grubunu çeþitli yollarla önü kesilerek bugünkü noktaya gelinmesidir. Eðer Güçbirliði'nin önü kesilmesiyde bugün Ýzmir ekonomisinin durumu farklý olabilirdi. Ýzmir için bu olayýn yýllarca sürmesini, uzlaþma yoluyla deðil baský yöntemleriyle yaptýrýlmak istenmesinde dolayý üzüntülüyüm. Artýk toplumda siyasi, sosyal veya kentleri ilgilendiren meselelrde karþýlýklý uzlaþma olmadan bir noktaya gelinemiyor" diye ekledi.
Utku BOLULU/ÝZMÝR, (DHA)
Ben gerçe BÝLMEM NE FAKÜLTESÝ KALDIRIM MÜHENDÝSLÝÐÝ Bölümünde okumaktayým þimdi TEZÝMÝ TAÞI GEDÝÐÝNE KOYMAK ÜZERE ÇALIÞMALARIMI SÜRDÜRÜYORUM...!!
Ýzmir'de sular 3 gün kesikmiþ EÞÞEKLERÝ SUYA GÖNDERDÝM ...
YAKINDA BAYRAMIMIZ VAR..............................................
Hadi büyük altay baþkaný,küçük holding baþkaný.Altayla ilgileneveðine bizimle ilgileeennn
Eyyy övücüler,eyy kemalciler alýn size 19bin tane 3,76 da satýcý...ya hem öve öve ölüyorsunuz,hem de almýyorsunuz ayýp be...8 liradan eplas alýþmýþlýðým var...hep gaza gelen ben miyim arkadaþ ya...borularý döþeye döþeye bir hal oldu...borularý dösedikçe de bazýlarý yapýþtýrýyor duruyor, kemalin bize döþediklerine gelince sus pus...ey adaletini sevdiðiminin dünyasý.
Eeee flaþþþþ
HSBC ve PHILLIPCAPITAL net alýcý gözüküyor.
Yabancýlar girmiþ/girmeye baþlamýþ diye yorumlayabilir miyiz?
Yer Ýmleri