Merhaba,
Sayýn ksnvsn;
Anladýk, egon yine tavan yapmýþ. Anlaþýlmaz yazýlarýný tam anlayacak gibi oluyorum, bir de bakýyorum ki Sokrates gibi baðlamýþsýn cümleyi. Sokrates, karmaþýk konuþur ama nihai olarak anlaþýlýr bir þekilde cümleleri baðlar. Þekspir mi desem? O daha anlaþýlmazdýr, sizin gibi þiirsel yazar. Ama kýyakçýlýk-ayakçýlýða yer vermez. Ýngiliz düþmaný olmanýza raðmen, ben Þekpir hayranýsýnýz diyeceðim.
Sizin anlamadýðýnýz; Ben Kemal Zorlu adýndaki zatý, kendi kriterlerime göre, küçük yatýrýmcýnýn anlayacaðý ve sorgulayacaðý þekilde eleþtiriyorum. Adamýn her iþinin karýþýk olduðunun farkýnda mýsýnýz? Ve bu karmaþanýn çoðunun bilerek, planlayarak yapýldýðýný gözlemlemiyor musunuz?
Basmane'yi ayrý tutayým bu durumdan. Basmane Kemal Beyi çok sýkýntýya sokmuþ, zorlamýþ ve maðdur etmiþtir.
Ben KY'yi aydýnlatmaya, Kemal Beyin bazý þeyler için harekete geçmesini saðlamaya çalýþýyorum da; Siz ne yapmaya çalýþýyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum.
Kemal Beyi anlatmaya, onu aklamaya çalýþýyorsanýz, açýk açýk adamýn neler yaptýðýný anlatýn da, biz de bilgilenelim. Maðduriyetini biliyoruz...
Baþka?
Biliyorsanýz yazýn, bilgilenelim. Örneðin Vakýfbank görüþmeleri sýr deðil. Ne biliyorsunuz? Ýcra davasýna müdahil olmuþsunuz. Baþka davalara da müdahil oldunuz mu? Anlatýn öðrenelim.
Ýngiliz'ler Ýrlanda'lýlarýn analarýný becermiþler.., bir seferinde yazmýþtýnýz. Ýngiliz kim, Ýrlandalý kim?
Buraya gelip anlaþýlmaz edebiyatýnýzla-alýntýlarýnýzla bir þeyler yazýp gidiyor, insanlara çatýyorsunuz.
Teþbih, tecahül-i-arif, hüsnü-talil yapacaksanýz, anlaþýlýr yapýnýz yada bir tercüme kýlavuzu yazýnýz. Yazýlarýnýzý o tercüme kýlavuzunuza göre okuyalým.
Peki; Ýcra davasýnýn 4 sene aradan sonra tekrarlanmasýnýn ve bunun hisselerin bir yükseliþ trendinde olduðu zaman gelmesinin sebebini açýklayabilir misiniz?
Ayrýca, alacaklý neden Kemal Zorlu'nun þahsi mülklerine gitmemiþ de, direk ihtiyati haciz ile þirkete gelmiþtir.
Ayrýca davanýn öðrenilme tarihi ile icraya kadar geçen zaman içerisinde ne yapýlmýþ-yapýlmamýþtýr.
Ayrýca biz KY olarak neden sonra öðrenmiþiz? Ýnsanlar 7-9 bandý arasýnda alým yaparken.
Peki; Denetçi neden görüþ bildirmiyor?
Denetçi yeterli veri bulamadýðý için mi? Kemal Bey denetçiyi yeterince aydýnlatamadýðý için mi?
Yada Kemal Bey bu durumdan hoþlandýðý için mi?
Yoksa, denetçi öyle talimat aldýðý için mi? Senelerdir, görüþ bildirmekten kaçýnan bir þirketi "Yahu bir de baþkasýný deneyelim" diye deðiþtirirsiniz.
Denetçi geliyor, bazý þeyleri anlýyor, bazýlarýný anlamýyor, neticede görüþ beyan edemiyor...
Netice ne? Ulusal Pazara çýkmak için mazeret olarak karþýmýza çýkýyor.
Vakýfbank borcu ödendi mi, ödenmedi mi? Raporda ne diyor? "Görüþmelerimiz olumlu bir þekilde devam etmektedir." Hiç "Ne görüþmeymiþ!" arkadaþ dediniz mi?
Teknik olarak o borç ödenmiþ sayýlmýyor mu? Banka icra yoluyla borcunu aldý. Üstüne geçirmediði için, bilançoda borç olarak görünüyordu. Bu yüzden faiz iþletilmeden sabit kaldý. Þimdi bankaya geçtiðine göre, o borç ödenmiþ olmuyor mu? Kalan küsüratý da bir anda ödeyecek parasý var.
Hani deseler ki, "Vakýfbank borcu, bankanýn fabrikayý tapulamasýndan sonra ödenmiþ olup, fabrika binasýný geri almak için görüþmelerimiz devam etmektedir..." bu olur...
-------------------------
Dediðiniz gibi, katýlýyorum "Her þey Kemal Zorlu'nun kafasýnýn içinde olup bitiyor"
Sizce bu cümle adil ve mantýklý mý? Makul mü?
Her þeyi kendine saklayan, yatýrýmcýsý için kýlýný bile kýpýrdatmayan bir insan, Ýnsan mýdýr?
Beni xtir et. 22 senedir bekleyen, ölümde, sýrada benden epey önce olan (Allah bilir de) ve halen kendisini savunan bir insan için ne yapmýþtýr?
Hisselerin potansiyeli çok yüksektir. Mal varlýklarý, çok iyi çalýþan bir fabrika, iyi bir yönetim...
Ama ne? Kýlýný kýpýrdatýyor mu Sayýn Knsvsn?
Ulusala çýkmak neden önemli?
Hayýr fiyat artacaðý için deðil. Ýnsanlar, sürekli müzayedede alýcýyý-satýcýyý anlýk görüp hisselerini satýp çýkabilecekler. Forumdaki X þahsý için 350 K hissesi var diyorlar. Hadi satsin çýksýn bakalým. Bir haftada 50 K satýp çýkamaz, çýksa fiyat 2 yi görür.
Neden Kemal Bey Ulusala çýkmak istemiyor? Ýþte tam da bu yüzden. Ulusalda yeni oyuncular iþin içine girer, hisse inanýlmaz fiyatlara ulaþabilir. Benim gibi eþeði bulmuþ taþýtýyor hisseyi, býktýrýp sattýracak. Ucuza almak istiyor.
Tahtadaki olumsuzluklar, hissenin iyi haberlere bile bir tavan tepkisi vermemesi ne? Bunu da açýkla bana. Madem ayný gemideyiz, Ky olarak, bunu Kemal Beyin yapmadýðýna ikna et beni.
Tahtadaki hiç bir büyük oyuncu sürekli ayaðýna sýkmak istemez. Bu kadar da beklemez.
Malýn çoðu, bilginin çoðu, neyin ne zaman olacaðýný biliyorsa, o ayrý.
Yüksek bir fiyatla, daha az bir malla bedelsiz vermek istemezsiniz...Ýstemiyor. Ne zaman vereceðini de kendi biliyor.
------------
Neyse, kardeþim. (kardeþim diyorum, senden yanayým ama sen yine hasým olarak geleceksin karþýma)
Eðer Kemal Zorlu'nun bildiði, tanýdýðý has adamlarýndan biri deðilsen beni anlamýþtýrsýn.
Senden ve burada parasý baðlý herkesten yanayým.
Kemal Bey'e de bir daha sesleniyorum. Þeffaf ol. Biz ortaðýz. Bizi zamanýnda ve doðruca bilgilendir.
Þu EgeYýldýzý da halka aç artýk. Paralarý, karý orada buharlaþtýrmandan ben býktým artýk. Birileri iyi bir soruþturma açacak sana.
Saygýlarýmla kardeþim,
Burada birileri birilerine övgüler dizebilir. Kimseye zararý yok. Yeter ki Zulmedenlere dizilmesin o övgüler.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri