Originally Posted by
ercanbay
Merhaba Deðerli Kardeþim,
Burdan yazayým, her iki sayfa da okunuyor zaten.
Öncelikle beklenen haber geldi hayýrlý uðurlu olsun.
Yuvarlak þeyler yazacaðým ki, vebal almayalým.
Bu haber iyi bir haber. Senelerdir beklediðimiz bir anlaþma. 20 M bir ödeme için el sýkýþmýþlar. Deðerli Köse'nin Berna Hanýma sorduðu soruya kadar, eksik bir açýklama olarak baktým. Kalan borç üzerinden bir anlaþma yapýlmýþ, diðer detaylarý bilmiyoruz. Ben yapýlacak anlaþmayý bir paket olarak bekliyordum. Fabrika üzerinde de çalýþýlýyormuþ. Fabrika arazisi üzerinden yapýlacak anlaþma beni daha çok ilgilendiriyor. Zira, þirketleri kurtarmak için çýkan kanunlardan Fabrikanýn ve Gaziemir arazisinin yararlanmasý gerekiyor.
Benim beklentim, tamamýný kapsayan bir anlaþma idi.
Baþlangýç olarak güzel. Bundan sonra zamaný geldikçe haberlerin gönderileceði anlamýný taþýyor.
Kaç tavan gider?
Kemal Bey istemeden hiç bir yere gidemez. Eðer ki, "tamam gitsin, her þey olgunlaþtý ve hazýr" demiþse gider. Yoksa, ben ve sizlerin alacaðý hisselerle kýsa soluklu yükselir.
Senelerdir, bu kadar saðlam ve iyi iþ yapan bir þirketin neden gitmediðini anlayamadýk mý? Eðer bir speði olsa gitmez miydi? Hangi spek senelerdir küçük yatýrýmcýnýn burnunu sürttüðü gibi, kendi burnunu da sürter?
1 tavan da olur 20 tavan da. Ancak, her þey bu kadar basit deðil. Alýcý, 20 gün sonunda elinizdeki lotlarý 30-40 liradan almak istemez. Yavaþ yavaþ gider de, menzile gider. Bundan sonrasý yatýrýmcýlarýn hedeflerine baðlý. Önceden fiyat koyup, o fiyatý gördüðünde vedalaþmak, aradaki dinlenmelerde de sabýrlý olmak lazým.
Yatýrýmcý davranýþlarýný çok iyi bilen bir tahta yapýcý var. Ne kadar yüksek fiyatlar dillendirilse de, kimin ne zaman satacaðý belli olmaz. Ben 30 u dillendiririm ki, yatýrýmcýnýn kafasýnda o fiyat oluþsun, 20-25 arasý rahat çýkayým diye...
Sayýn Knsvsn'nin yazdýðý bir þey vardý "Her þey Kemal Zorlu'nun Kafasýnýn içinde olup bitiyor" Olayýn özü bu.
Bundan sonrasý için de, sabýr tavsiye ediyorum. Hisseyi ileri taþýyacak haber bu deðil. Bunu baþlangýç olarak görün.
Beklentiler çok. Umalým, Kemal Bey her þeyi çözmüþ ve sýraya koymuþ olsun.
Ben, bekledikçe çýtayý yükseltiyorum. Ýyi bir fiyattan yarýsýný çýkýp, güzel bir ev almak istiyordum. Þimdi çok güzel bir ev kiraladým, o yüzden çýta yine yükseldi.
Deðerli Komodor Kardeþim, temkinli ve sabýrlý olmakta fayda var. Burasý öyle bir platform ki, kimin neyin peþinde olduðunu bilemeyiz. Yarýn çok yüksek hacim olursa, "ya neden bu kadar hacim var, bir þey mi var?" diye yazanlar olur. Neden çok alýcý olduðunu deðil, satýcý olduðunu sorgularlar.
Bundan sonra sabredilen zaman daha anlamlý olacak. Ancak, eskilerin ve bu iþi benden iyi bilip kotaranlarýn fikirleri daha önemli. Onlar da, her þeyin iyi olacaðýný yazdýlar zaten.
Fiyata deðil, zamana odaklanalým. Mesela, 2019 yýlý bilançosuna. yada 2020 ikinci çeyreðine. O günlerde fiyat konuþmak daha keyifli olabilir.
Laptop bile paketlenmiþti. Çýkarýp yazdým. Telefonum girmeye izin vermiyor. Bir süre daha yazamam herhalde. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Bütün yatýrýmcý arkadaþlara, Saygý ve Selamlarýmla.
Yer Ýmleri