Maþallah. Hissenin önü açýk olunca atmakta sýnýr tanýnmýyor. X xx xxx 1x 2x 1xx 2xx
Þu aðýz dolusu Mazhar'ýn varlýklarýný Haddim olmayarak bir saysanýz Sn.EGEDUK...
Buzdaðýnýn altýný birde sizden duysak.2 Milyar TL Piyasa Deðerine ne olurda gideriz.Alamanya'lardaki Mülklerin deðeri ne olaki?Bu mülklerin yýllýk deðerlemesi..Ne bilim mesela Egeplast'ýn üretim ve FVÖK'ünü katlar.Yüzde 60'larda giden Egeplast KKO'ný kaynak olsa yüzde 100'e hatta iç piyasa daha canlý olsa ek kapasite artýþlarýna gidebileceði pazarý varmý
Samimi olarak alay ya da Ti-Ye almýyorum.Merak ediyorum.Dediðiniz gibi benim vesilem ilede olduda baþkalarýda bir derece tanýma fýrsatý buldu diyelim...Ortalýkta gezen hareketli lotlarýn sayýsý daha da azalýr da patron/spek her kimse kolayca daha küçük sermaye ve kýsa zamanda götürmesine faydamýz dokunur vs.vs
1'e 20 yi aþkýn kazanç potansiyeli Çok Ýddialý oldu.Hayýrlý Akþamlar dilerim
2015 yýlýnda hisse fiyatý 0,80-1,10 arasýndaydý. O gün biri deseydi ki 4 yýl sonra 7’ye 10’a katlayacak diye gülüp geçerlerdi.
En geç 4-5 yýl sonra hisse XXX’li rakamlarý görecek diyen birine de siz gülüp geçebilirsiniz.
Basmane hikayesinin sonunu hep beraber görmek dileðiyle, kalýn saðlýcakla.
Biz hep onu bekledik ama uzadýkça uzadý sayýn egedük ozamanda iki haneli rakamlar yazýyorduk þimdi üç oldu ne bilelim basmane geri gelecek Kemal zorlu dava açacak ve belediye hizmet binasý basmane çukuruna yapýlmayacak tunç Soyer TMSF ye gidip görüþme yapacak bekleyip görelim nereye gideceðini
Fabrika arazisinin hemen yanýnda yeni yapýlan binalarda 120m2 daireler 1 milyon TL civarýna satýlýyor, bizim 80.000 m2 arazimizin her 1000 m2 sine bir apt yapýlsa her katý 4 daireli toplam 9 katlý 80 tane apt yapýlabilir yani 80 apt x 4 daire x 9 kat toplam 2880 daire yapar %40 ý maliyet olsa 1728 daire kâr olarak kalýr 1500 daire diyelim 750 binden satsak hemen gider toplam 1.125.000.000 tl sorduðun rakamýn büyük bir kýsmý çýktý bile (þehrin göbeginde kalan organize taþýnýp konut imarýna açýlýrsa), Almanya, Romanya, Basmane Gaziemir, Ýstanbul, Antalya, Çeþme, Kuþadasý ve bilmediðim baþka yerlerde ki gayrimenkuller aradaðýn rakamý rahatlýkla yakalar diye düþünüyorum. Basmane arazisi þehrin göbeðinde ve gökdelen yapýlacak bir yer. Kemalpaþa da da bir yerimiz var diye duymuþtum. Bizler yýllardýr araþtýrýyoruz ve güveniyoruz, bu þirketin baþýna gelenler dünyadaki bir çok üniversitede hukuk derslerine konu bile oluyor. Bu vakýf protokolü ile önü iyice açýldý, inþallah bir daha bu durumlara düþmez. Hedeflerimiz bu sebeple çok yüksek. YTD.
Naçizane bir yorum yapmak istiyorum. Bu þirketin hisseleri 1'den 9'u TMSF protokolü ile gördü. 9 kat, dile kolay.
Önündeki beklentileri daha önce arkadaþlarýmýz birçok kez saydý. Beklenti gerçekleþmeyebilir. Elbette. Gerçekleþir lakin fiyatlanma yeteri kadar olmaz, bu da olabilir. Ancak kimse diyemez ki "Bu þirket önündeki beklentiler olsa da 10 - 15 katý göremez."
Bir iddiam yok, ihtimal üzerine konuþuyorum. Bu hisse 3 basamaklý sayýlarý görürse kendi adýma þaþýrmam. Amacým burdan hisseyi pohpohlamak da deðil. Sadece yorumumu tarihe bir not düþmek istedim.
Tahminim? Var benim de bir ayrýlma noktam elbette ama þu anda çok erken, domino taþlarýnýn henüz baþýndayýz. Gösteriyi seyredelim.
Saygýlarýmla.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Al, sat, tut tavsiyesi içermez. Kiþisel yorumdur.
https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/...i-mazhar-zorlu
Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden, Türk futbolunun ve Altay Spor Kulübü’nün efsane baþkaný Mazhar Zorlu, sanayi ve sporun kahramaný, fakir-fukara ve öðrencilerin babasýydý
EGE'NÝN UNUTULMAZ SÝMALARI - GÜRKAN ERTAÇ
Mazhar Zorlu, 23 Haziran 1923 tarihinde Ýzmir'in Tilkilik semtinde doðdu. Ýlkokulu Ýzmir'de, orta ve lise eðitimini Ýstanbul'da tamamladý. 1943 yýlýnda, Hukuk Fakültesi'ne girdi. Ancak harp senelerinin getirdiði aðýr ekonomik þartlar nedeni ile, ailesine bakmak mecburiyetinde kaldýðý için tahsilini yarým býrakýp iþ hayatýna atýldý. Arý Ýnþaat þirketinde, Cumaovasý Havaalaný ve Ereðli liman þantiyesi inþaatýnda çalýþtý. Þu anki adý Adnan Menderes olan Cumaovasý Havaalaný inþaatýnda puantör olarak iþe baþlayan Mazhar Zorlu, çalýþkanlýðýyla ön plana çýkýyor, inþaatla ilgili herþeyi öðrenmeye çalýþýyordu. O'nun iþine dört elle sarýlmasý, çevresindekilerin iþine geliyor, tüm iþleri genç Mazhar'a yüklüyorlardý. Ancak, o bu tavrý "Zavallýlar ekmeklerini bana veriyorlar" diye deðerlendiriyor, yani kendi deyimiyle, tembel insanlar yüzünden iþ öðreniyordu. Ustalarýn sabah kot ve ölçü almak için mühendisin gelmesini beklemesi Mazhar Zorlu'nun canýný sýkýyordu. Bir akþam, proje mühendisinden kot ve ölçü vermeyi öðrendi. Ölçüleri vermeye baþladý. Artýk Mazhar Zorlu sayesinde ustalarýn iþe baþlamak için mühendisin gelmesini beklemelerine gerek kalmamýþtý.
Bir tarihi fotoðraf: Mazhar Zorlu yakýn arkadaþlarý Sakýp Sabancý (merhum) ve Selçuk Yaþar'la.
HER ÞEY 1948'DE BAÞLADI
1948 yýlýnda kendi þirketini kurarak, Manisa-Akhisar yolu ve Manisa Zirai Donatým Kurumu binalarýný yaptý. 1950'lerde kurduðu ortaklýk, Ýzmir Piyale Fabrikasý, Varyant Yolu, Hal Binasý, Týnaztepe Okulu, DSÝ binalarý Belediye Sarayý inþaatýnýn ilk bölümü, Alsancak Stadý, Güzelyalý Hava Eðitim Komutanlýðý, Ýzmir Bergama yolu, DSÝ ihaleleri ile çok sayýda konut yapýmlarýný gerçekleþtirdi. 1958 yýlýnda inþaat iþlerinin yanýsýra plastik sektörüne girdi. Türkiye'de boru ve profil dallarýnda birçok ilke imzasýný attý.
Koç Holding'in banisi Vehbi Koç, Mazhar Zorlu'yu çok severdi.
SIFIRDAN 21 ÞÝRKET KURDU
Plastik sektöründe Ege Profil, Ege Pen, Ege Plast, Ege Yýldýz, Mermerit, Necati Zorlu (Kýbrýs), Termoplast (Almanya), Ege Herkül (Kazakistan), Ege Polimer Center (Rusya), Rom Egeplast (Romanya), Ege Bahçesaray þirketlerini kurdu. 1980'lerden sonra, hýzlý bir geliþim göstererek tekstil, döküm mermer, turizm, ticaret, sigorta ve hizmet sektörlerinde birçok yeni þirket ile faaliyet alanýný geniþletti. Grubun Almanya, Kazakistan, Rusya, Romanya ve Kuzey Kýbrýs'ta yatýrýmlarý vardý. Tüm bu kurumlar, 1997'de Mazhar Zorlu Holding bünyesinde toplandý. Halka açýk þirketleri arasýnda Mazhar Zorlu Holding, Ege Plast, Ege Profil, EGS Holding þirketleri, Güçbirliði Holding Þirketleri ve Kipa A.Þ. bulunuyordu. Fakir fukaralarýn babasýydý. Ýzmir Ýl Fakirlerine Yardým Derneði'ni kurdu.
Mazhar Zorlu, oðullarý Kemal ve Nafiz'le.
ADINA MESLEK LÝSESÝ VAR
Ýzmir Avni Akyol Lisesinin yapýmýnda katkýlarý bulunan Mazhar Zorlu'nun en son yaptýrdýðý, Mazhar Zorlu Anadolu Teknik ve Plastik Endüstri Meslek Lisesi, ülkemizde örnek teþkil edecek, Türkiye'nin ilk ve tek eðitim kurumu olarak 1998 yýlý Eylül ayýnda açýldý. Ýzmir'in en önemli liselerinden biri unvanýný koruyor. Mazhar Zorlu, hayatýný birleþtirdiði Ayhan Zorlu ile 51 yýl mutlu bir hayat sürmüþtü.
Mazhar Zorlu'nun, KSK'yi amatör kümeden kurtararak yeniden 2. Lig'e alýþ müjdesini YENÝ ASIR vermiþti.
SPORDA BÝR EFSANEYDÝ VERGÝ ÞAMPÝYONUYDU
ALTAY'A yaþantýsý boyunca unutulmaz hizmetler yapan Mazhar Zorlu, Futbol Federasyonu Baþkanlýðý'nda da bulundu. Döneminde, Ýkinci Lig'den amatör kümeye düþen Karþýyaka'yý kurtarmýþ ve yeniden Ýkinci Lige almýþtý. YENÝ ASIR'a o tarihte verdiði demeçte, "2. Lige renk katmak istedim. Karþýyaka gibi bir sembol kulüp amatör kümeye yakýþmazdý" demiþti. Zorlu, yakýn arkadaþý KSK Onursal Baþkaný Selçuk Yaþar'la birlikte ÝZVAK'ý (Ýzmir Güçbirliði Spor Vakfý) kurmuþtu.
Milli Prodüktivite Merkezi , Mazhar Zorlu'ya ödül vermiþti.
VERGÝ ÞAMPÝYONUYDU
ÝÞ hayatý boyunca, vergi ödemede gerek þahsýnýn, gerekse þirketlerinin üstün baþarýlarýndan dolayý altýn, gümüþ, bronz madalyalar ve belgeler ile ödüllendirildi. Þirketlerinin ihracattaki baþarýlarýndan dolayý da, deðiþik zamanlarda benzer madalyalar aldý, Milli Prodüktivite Merkezi tarafýndan yýlýn iþadamý seçildi. Mazhar Zorlu, ticari alandaki geniþ ve çok yönlü çalýþmalarýný ayný þekilde sosyal yaþamda da pekiþtirdi.
Ýzmir'in anýt isimleri: Samim Sivri, Oðuz Tatýþ, Cem Bakioðlu, Kemal Çolakoðlu, Kemal Zorlu, Tufan Ünal, Mazhar Zorlu, Þinasi Ertan ve Selçuk Yaþar.
ÞÝRKET yönetimlerini 1997'de evlatlarý Kemal ve Nafiz Zorlu'ya býrakan Onursal Baþkan Mazhar Zorlu, iþlerden hiç kopmadý. Zorlu, Çeþme'de tatilin zevkini çýkarmak için Cuma günleri hazýrlýk yapan ve Pazartesi iþine öðle saatlerde alkollü dönen iþ insanlarýna çok kýzýyordu. "Eðer bir ihtilal lideri olsaydým Çeþme'yi bombalardým. Haftanýn 4 gününü avare geçiriyorlar. Cuma'dan mangalý, balýklarý, içkiyi konuþuyorlar. Cumartesi- Pazar tatil yine kayýp. Pazartesi de sarhoþlukla öðleye doðru iþe geliyorlar, yazýk" derdi.
Yer Ýmleri