Kaðýt iyice yolluya çýktý bu nasýl harekettir aþaðý yukarý. Þimdide taban fabrika haberi gelene kadar iþimiz var
Kaðýt iyice yolluya çýktý bu nasýl harekettir aþaðý yukarý. Þimdide taban fabrika haberi gelene kadar iþimiz var
Teþekkürler Sn. Kýzýl Ejder. Bu hissenin yatýrýmcýlarýný seviyorum, hisse Eplas'ýn önüne geçince kimse sevinmiyor ya da art niyetli paylaþýmlarda bulunmuyor. Tüm yatýrýmcý arkadaþlara teþekkürler. Fiyat A olur, B olur ama gideceði yer deðiþmez.
Kiþisel görüþümdür. Yatýrým tavsiyesi içermez.
''dalgalandým da duruldum, koþtum ardýndan yoruldum'' deyip gidenler, günlükçülerimiz, aylýkçýlarýmýz, hikayemizi anlamayanlarýmýz... Dök, topla böyle sisli havalar ne güzel fýrsat.
yine bir yatýrýmcý arkadaþýmýzýn paraya ihtiyacý oldu ve tabandan verdi gitti inþallah en kýsa zamanda yerine koyar ayný lotlarý hep diyoruz borsa sabýr iþidir özellikle gözaltý hisselerine aylýk yýllýk girilmez üzülürsünüz.üzmeyin kendinizi ytd deðil kiþisel görüþlerim olup söylediklerim beni baðlar kimseyi baðlamaz.....
Sayýn metebaloglu
Ben sizin gibi iyi niyetli düþünemiyorum maalesef
Bu lotlar ihtiyaç olduðu için Tabandan satýlmýyor
Þirket tarafýndan beklenen zamanýnda gelmeyen haberler yüzünden tamamen kötü niyetle yapýlan satýþlar bunlar
Her þey herkes tarafýndan görülsün diye son günlerde aracý kurumlarý ve takaslarý paylaþýyorum
Ben dahil herkesin en az çalýþtýðý iki aracý kurum vardýr borsada belki daha fazla
Þirket haberleri göndermedikçe bu hareketleri görmeye zaten devam edeceðiz bu kaçýnýlmaz
Çünkü birisi/birileri artýk bir lotun bile hesabýný yapmaya baþladý
Ama bunlar çok basit ve seviyesiz hareketler
Yine de inþallah sizin belirttiðiniz gibi ihtiyaçtan dolayý satýþ yapýlmýþtýr
Saygýlar
Birazda sahip olunan varlýðý bilmek ve tanýmakla ilgili. Elde edilen bilgiye inanmak birazda. Fiyatlar 1-2 TL iken bu bilgiyi desteklemeseydik ne 20 leri ne de 30 larý görebilirdik. Hisseye bu fiyatlardan girenler için kötü bir kar mý? Hayýr deðil. Ama beklenen zaman, zamanýn kendi deðeri, paranýn zaman deðeri, diðer alternatif modellerin bu sürede getirileri, ve henüz gerçekleþmeyen beklentileri kombine ettiðimizde bu rakamlar hiçbir þey, benim açýmdan þuan ki rakamlarýn 5 katý bile hiçbir þey.
Önümüzde ihtimaller var, gerçekleþeceðine inandýðýmýz olasýlýklar biz bunu satýn aldýk. Satýn alýrken de bu firmanýn mali verileri bu olasýlýklarýn gerçekleþmesini destekliyor mu, desteklemiyor mu buna gücü var mý? ona baktýk ve tablo olarak karlýlýðýný, faaliyet/finansman rasyolarýný (tablolarýn yaratýldýðý dönemlerdeki þirketin uðraþmak zorunda kaldýðý nesnel ve öznel durumlarý), sermayesini, dolaþýmdaki lot sayýsýný, eþdeðer firma profillerini, onlarýn bulunduðu fiyat düzeyini, hiçbir beklenti olmasa bile bizim olmamýz gereken fiyat düzeyi gibi bütün kombinasyonlarý deðerlendirdik.
Netice itibariyle bazý þeyler 1 yýl önceye kadar daha görünür, daha tahmin edilebilir halde. Bunun böyle olduðunu 2020 denetçi raporu çýktýðýnda da görmüþ olacaðýz. Ve bütün flu, þirket ana faaliyeti dýþýndaki þeylerin çözüldüðü dönemde, yönetim organýnýn enerjisini tamamen ürün(lere), yatýrýma, Ar-ge’ye verdiði takdirde hem firma olarak hem de piyasa deðeri olarak nerelere gelebileceðimizi tahmin bile edemeyiz.
Ben bu ihtimaller için buradayým çünkü bunlarý düþündüðümde bunlar beni heyecanlandýrýyor. Neler kazanabileceðimi biliyorum. Bizim Kutup yýldýzýmýz bu firmanýn bilançosu ve dip notlarý, gelecek projeksiyonu, geliþtirdiði ürünler, teknolojiyle olan yakýn iliþkisi. Ben buna inanýyorum, buna yatýrým yapýyorum. Yatýrým tavsiyesi deðildir, sadece kendi görüþümdür.
Merhabalar
Yýllar öncesine ait bir anýmý paylaþmak istiyorum
Ýþlem yaptýðým aracý kurum çalýþaný bu hisseleri bana önerdiðinde
Size geleceði çok parlak birbirinin Ekürisi olan iki kaðýdý þiddetle tavsiye ediyorum demiþti
O an cahilliðim ortaya çýkmasýn diye Eküri ne demek diye soramamýþtým
Hayatýmda hiç At yarýþý oynamadýðým için o an bilememiþtim Ekürinin anlamýný
Gerçi hala at yarýþý oynayamýyorum
Oynamak hiç nasip olmadý
At yarýþý oynamak için ayrý bir zekaya sahip olmak lazým
Atýn anasýný, babasýný bileceksin
Çimci mi? Kumcu mu?
Hatta jokeyi bile çok önemliymiþ
Ben hemen oradan ayrýlýnca Ekürinin ne anlama geldiðini öðrendim
Ana anlamý Ahýrdaþ, ayný at sahibine veya at ortaklýðý olan kiþilere ait olan, ayný koþuya katýlan atlar için kullanýlan bir kelime olduðunu ve Eküri olan iki attan hangisini yazmýþ olursan ol ikisinden biri yarýþý birinci bitirdiði takdirde kazanýrsýn bilgisini edindim
O günden beri bu iki Eküri hisseye sahibim
Yani Mazhar Zorlu Holding ve Ege Plastik
Birbirinden ayýrým yapmadan hala bu hisseyi eþit miktarda alýyorum
Yani oyuncu deðil yatýrýmcýyým
Bu yüzden benim için Mazhar Zorlu Holding demek, Ege Plastik demek
Ege Plastik demek, Mazhar Zorlu Holding demek anlamýna geliyor
Amiyane tabiriyle yani bu hisseler benim için birbirinin Ekürisi
Yukarýda belirttiðim gibi yani Eküri olan iki attan hangisini yazmýþ olursan ol ikisinden biri yarýþý birinci bitirdiði takdirde kazanýrsýn
Yýllardýr bu iki eküri hissenin fiyatlarýný zaten biliyoruz
Sermayeleri, borsadaki lot sayýlarý, kim kime baðlý, teknik ve temel analizleri ve sayamadýðým diðer özellikleriyle bu iki hisse benim gözümde yýllardýr Eküri hisseler
Bu durumda herhalde hangi hissede olursak olalým herkes kazanmýþ olacak
Saygýlar
Yer Ýmleri