Yatýrým tavsiyesi içermez, al/sat için uygun deðildir herkes kendi kararlarýndan sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
Yatýrým tavsiyesi içermez, al/sat için uygun deðildir herkes kendi kararlarýndan sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
yasal uyarý, burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýgý kapsamýnda degildir yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmakta olup, zarar edebilirsiniz.
Vakýf Oyak ve denizin ciddi mal alýþý gözleniyor
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
yasal uyarý, burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýgý kapsamýnda degildir yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmakta olup, zarar edebilirsiniz.
Merhaba,
Eski foruma baktým da bulamadým...Ben kendi öngörülerime göre beklentileri ve muhtemel sýralamasýný yapmýþtým.
En büyük beklentim Tmsf deðildi elbette...
Tmsf olayý yanlýþ anlaþýlmasýn...
Tmsf þirketleri ibra ettiðinde, beklentilerin kapýsýný sonuna kadar açtý... Bundan sonra, o beklentilerin sýra ile gerçekleþmesini bekleyeceðiz.
Beklenti demek de doðru deðil de... Beklentilerin, olmazlýklarý da vardýr. Sýra ile olacaklar demek daha doðru olur da, piyasa dili iþte...
Kemal Zorlu, yaptýðý ve yukarýda özü olan beyanatta, þu ana kadar maruz kaldýklarý haksýzlýklarýn hesabýný soracaklarýný söyledi;
Bu benim beklentilerim arasýnda kaçýncý sýradaydý hatýrlamýyorum ama 3 ayrý yazýmda -2011 den baþlayarak- mahkemeye giderek hesap sormasý gerektiðini yazmýþtým...
Adam da biliyormuþ da, mahkemeye gitmeyi...Ama kimi kime þikayet edecek bilememiþ... Her yer çete ve iþbirliði halinde...
Olgunlaþmasýný ve devranýn dönmesini beklemiþ.
Kemal'cim seni tebrik ediyorum kardeþim.., bu konuda seni anlamamýþým. Þu an kozlar tamamen elinde. Nafiz bir briç üstadý olarak, sana stratejide yardýmcý olsun. Birlikte çalýþýn.
Bu dava süreçleri þu an için bizi baðlamýyor. Ancak zamaný geldiðinde, çok büyük sýçramalar yaptýracak. Umuyorum belediye dava süreçlerine maruz kalmadan bir þeyler düþünür ve bu sebep olduðu zararlarý kapatýr.
Ben þimdi, Kemal'ciðimden " VakýfBanký ödedim yahu! Haberiniz yok..." demesini öncelikle bekliyorum.
Sonrakiler sýrayla. Hadi Kemal, bunu açýkla ki diðerlerine de sýra gelsin kardeþim...
Tamam sabýrlýyýz da, ara sýra bir þeyler göster artýk.
Hadi Kemal'cim kal saðlýkla.
Ýyi bir gece olsun. Saygýlarýmla,
Al-Keyfin bilir. Sat-Keyfin bilir. Tut-Keyfin bilir. Benim yazýmla, hisse alacak-satacak kadar akýlsýz deðildirsin.
Merhaba,
Daha öncesini bulamadým da, 2014 den itibaren yazdýðým 3 yazý. 2014 deki bu günlere ýþýk tutmuþ;
Merhaba, (18/04/2014)
Mahkeme kararýný buraya taþýmanýz çok güzel olmuþ Doktor Abi. Burada açýk seçik görünen þey; önceki davalara dayanak olan, itirazlarýn tamamýnýn giderilmiþ olduðu ve bu gerçekle, Çakmur'un ayný gerekçelerle dava açamadýðýdýr. Bu yüzden saçma sapan bir gerekçe ile dava açmýþ ve bu dava da reddedilmiþtir.
Bu da þu demektir; Bu adamýn Kemal Zorlu ve Kemal Zorlu þirketlerine kiþisel bir husumeti vardýr. Bu son yaptýðý itiraz bile, þirketlere yüz milyon dolarlara mal olmuþtur. Keza, küçüðünden büyüðüne kadar bir çok yatýrýmcýyý da maðdur etmiþtir. Bence danýþtaya gitmesi söz konusu dahi olamaz.
Bu aþamada yapýlacak þey -daha önce de yazmýþtým- Kemal Zorlu'nun Çakmur'la birlikte hareket eden kiþilere yýllar içerisindeki maddi kayýplarý da içeren bir tazminat davasý açmaktýr. Bunu geciktirmeden yapmalýdýr.
Artýk þirketlerin de, Basmane çukurunun da önünde hiç bir engel yoktur. Bunun aksini iddia eden, Çakmur zihniyetli yada birlikte çalýþýyordur.
Alan alýr, satan satar...kalan saðlar bizimdir. Ýyi bir hafta sonu ve iyi bir kapanýþ seansý olsun.
Saygýlarýmla,
Merhaba, 20/12/2016
Genel kurulun ertelenmesinde bir keramet vardýr diye düþünüyorum. Daha önceden elbette ki Z kardeþlerin anlaþmýþ olmalarý gerekir.
Kankam, Deðerli arkadaþým Kemal'e, asýl sorumlu ve hedefinin Belediye olduðunu söyledik. O da "300 milyon tazminat davasý açarým..." falan dedi ya; þimdilik bir þey yok...
Daha önceden bir arkadaþýmýz paylaþmýþtý-þimdi araþtýrmayacaðým- 10-20 milyonluk iþi geciktirdiði için açtýðý davada yanlýþ hatýrlamýyorsam 200 M civarýnda bir tazminata hükmedilmiþti.
300 milyonluk bir tazminat davasý açarsa, belediye bu parayla canýný kurtaracaðýna dua etsin diyorum.
Ýþin 20 yýl geciktirilmesi, yokuþa sürülmesi dýþýnda, belediye bu þartlarda %30 u da alamaz. Ona o hakký GB holding vermiþtir.
Bu iþ karþýlýklý görüþmelerle halledilebilir mi?
Tmsf ibra tutarýný makul bir rakam þekilde ortaya koyarsa, KZ Tmsf ve Sancak'ý serbest býrakýr ve diðer meseleleri Belediye ile çözer.
Diðer türlü Sancak'ýn da ömrünü yer o çukur.
Hayýrlýsý olsun. Ne diyim...
Ýyi bir gün diliyorum. Saygýlarýmla,
Merhaba, 12/01/2017
Volkan kardeþim ve toplantýya katýlan diðer arkadaþlara teþekkür ediyorum. Orada bulunmanýz ve bir çok soruyu sormuþ olmanýz çok önemliydi. Yatýrýmcýlarýn her þeyi çok ciddi olarak takip ettiðini göstermiþ oldunuz.
Arkadaþlarýmýzýn aktardýklarýna binaen benim fikrim;
Her þeyden önce, daha önceden defalarca yazdýðým gibi, Basmane çukuru þirketin olmazsa olmazý deðildir. Þirketi çok hýrpalamýþ, Türkiye'nin ilk 10 þirketi arasýnda olabilecekken, þimdiki durumuna düþürmüþtür. Ancak ayaða kalkmasý için, Basmane olmazsa olmaz deðildir. Þirketin ayaða kalkmak için kaynaklarý vardýr ve hatta þirket "Ayaktadýr ve dimdik yoluna devam etmektedir."
Daha sonra, Basmane ile ilgili davalardan gelecek paralar(Belediyeye açýlacak davalar) ile þirketler þahlanacaktýr.
Kemal Zorlu'nun, Nafiz Zorlu ile GK'a katýlmýþ olmasý bile, birlikte hareket etme hususunda, asgari müþterekte birleþtiklerinin göstergesidir.
Ýhalenin iptali davasý reddedilmiþtir ve temyize gidilmiþtir. Temyize gidilmemesi halinde, Kemal Zorlu'nun havlu attýðý düþünülebilirdi. Kemal Zorlu da biliyor ki, temyiz baþvurusu da geri dönecek. Ancak, AYM baþvurularýnda tüm hukuki süreçlerin tüketilmesi gerekiyor. Belki AYM'ye giderek süreci uzatmaya çalýþacak. Hukuki süreçler de, TMSF, Sancak ve Belediye için bela demek. En azýndan bu izlenimi veriyor ki, pazarlýklarý güçlü yapabilsin. Nihai olarak, Tmsf ile anlaþýlacaktýr. Baþka yolu yok.
Vakýfbank ile görüþüldüðü bilgisi çok olumlu ve beklediðimiz bir þey. Çok kýsa zamanda çözümlenecek görüntüsü veriyor.
Bu iþin bedelini belediye ödeyecektir ve bu hususta gecikmeden mahkemeye gidilmelidir. Belki de kargaþaya sebebiyet veren Tmsf'nin belediye için bir takým isteklerde bulunmuþ olmasý olabilir.
Bence, belediye meclisi hemen toparlanarak bu iþi mahkemelerden önce nasýl çözeceðini konuþmalýdýr. Þirketin zararlarýný karþýlayacak bir araziyi bu iþi çözecek þekilde Þirkete hibe etmelidir diye düþünüyorum. Belediye'nin verdiði zararlar bir yana, hissesindeki %15 lik artýþ bizim þirketlerin cebinden çýkmýþtýr. Bu %15 lik kýsým Sancaðýn ifadesi ile 120 milyon liraya karþýlýk gelmektedir.
Þirketin, Fabrikanýn performansý ortadadýr. Rekor bir üretim ile rekor bir kar açýklayacak. Rusya pazarýnýn tekrar güvenli hale gelmesinden sonra, Ortadoðu'da da bir istikrar saðlanmasý halinde, ortaya çýkacak þeyler tahminlerimizin çok çok ötesinde olabilir.
Hisseler fiyatlamýyor... yakýnda fiyatlar. Bazý hisseler 15 günde 5 kat yükselir ama, bazý hisseler de 1 sene içerisinde 10 kat 2 sene içerisinde 20 kat yükselebilir. Ben hissenin bir anda astronomik rakamlara ulaþacaðýný düþünmüyorum. Haberler yavaþ yavaþ gelecek ve sindire sindire gidecek. Benim daha önceden yazdýðým, sýraladýðým þeylerin olacaðý düþüncesindeyim.
Sonuç olarak; bana göre GK olumlu ve verimli geçmiþtir. Öncelikle Vakýfbank haberini görelim, sonrasý yavaþ yavaþ gelir.
Volkan, Altay ve Dmart kardeþlerime Genel Kurula katýldýklarý ve bilgi ve izlenimlerini aktardýklarý için teþekkür ediyorum.
Bekleyelim görelim. Beklemek bizim iþimiz.
Bütün yatýrýmcý arkadaþlarýma selam ve saygýlarýmla iyi geceler diliyorum.
Bir þey merak ettim; Bir kahve yada çay ikram ettiler mi?
Yazdýkarým al-sat-tut ifadesi içermemektedir. Her ne kadar olumlu ifadeler içerse de, þirketin geçmiþini ve bilançolarýný incelemeden, forumdaki tüm yazýlarý okumadan iþlem yapmayýnýz.
Alan alýr, satan satar...kalan saðlar bizimdir. Ýyi bir hafta sonu ve iyi bir kapanýþ seansý olsun.
Saygýlarýmla,
-----------
Ýyi bir hafta temenni ediyorum. Kemal kardeþimden öncelikle þu Vakýfbank ödemesini yaptýðý haberi göndermesini bekliyorum.
5 aydýr ibrayý yaptý ve Vakýfbank anlaþmasýný yada ödemesini yapmadý mý? Bana biraz tuhaf geliyor...
Hadi Kardeþim, saklama. Artýk þu haberleri zamanýnda göndermeyi bir alýþkanlýk haline getir.
Ben halen, senin yatýrýmcýný seven bir insan olduðunu düþünmüyorum...
Düþünmüyorum da, insanlar bir ömür önce paralarýný senin hisselerine yatýrmýþlar, sana destek olmuþlar. Tamam baþýna gelenleri anlýyoruz.., ama babamýzýn oðlu da deðilsin Kemal. Hadi...
Dürüstsün ama yatýrýmcýndan her zaman bilgi saklýyorsun...Etik deðilsin.
Saygýlarýmla,
Kemal?
Neredesin kardeþim? Hadi bir açýklama yap dedik.
Bak Kemalcim, sen açýklamazsan ben açýklayacaðým...
Sonra da Kemal aradý beni bilgi sýzdýrdý.., diye sana çamur atacaðým kardeþim.
Çamura yatma Kemal...
Haaa, çamura yatýyorsun ki, çamur atarlarsa belli olmasýn diye...Hýmmm, seni çakal. Dehþet adamsýn yahu.
Yargýtaydan "Karar düzeltme" talebinin sonucunu bekliyorsun deðil mi?
Buna ihtiyacýn kalmadý ki Kemal..;
Sen bunu zaman kazanmak, fabrikayý kaybetmemek için yapmýþtýn kardeþim. O karar olumsuz gelecek zaten.., öyle olduðuna göre, sen Vakýfbankla o kararý beklemeksizin masaya oturmuþtursun. Zira bir þey ifade etmiyor. Her þey senin istediðin gibi neticelendi kardeþim...
Haa, o gelecek ret kararýný Kap'a yollarým, 2-3 adam daha döker, 2 gün sonra da Borcu ödediðimi, yada, taksitlendirdiðimi, yada yarýsýný ödeyip kalaný taksitlendirdiðimi, yada tamamýna yakýn bir miktarý ödeyip de "Hesap kapanmasýn" düþüncesiyle býraktýðýmý, açýklarým diyorsan.., O ayrý Kemalcým...
Ben ödediðini düþünüyorum. Kredi lazým olursa, bundan sonra itin olurlar kardeþim. Boþ ver ne alacaksýn, bir sürü devlet teþviði var...Þimdiye kadar borçlu gözüktüðünden onlardan bile kullanamýyordun. Sonuna kadar kullan kardeþim.
Hadi, haberleri bekliyoruz kardeþim.
Saðlýkla kal Kemalcim...Bir sýkýntýn olursa ara. (Kenarda 10-15 bin bulundururum kanka) Manevi destek istersen de ara...
Hadi, iyi geceler Kemal...
Saygýlar Kardeþim, (Sen büyüktün yine unuttum. Abicim)
(Rica ediyorum beni mahkemeye falan verme, berat ederim de, sana þirkete yük olmayayým)
Kemal... (Ben yine Kemal diyeyim, genç gösterir seni)
Dilediðin zaman ara kardeþim.
Ben çok yazarým ama çok konuþmam. Ýnanýyorum telefonum bir yerlerde yazýlýdýr.
Ýyi dinleyiciyim kardeþim.
Hadi...
Hadi saðlýkla kal. Rahat ve huzurlu uyu. Her þey geçti Kemal...
Hörmetler Kardeþim,
Kemalcim,
Plastik fuarý varmýþ kardeþim. Katýlýmcý listesinde adýný göremedim de, bir haber edeyim dedim. Büyük bir fuara benziyor. Hem Avrupa'dan hem Asya'dan katýlýmcýlar var.
Ýnternet adresi; http://plasteurasia.com/
Hadi kardeþim hayýrlý iþler...
Haa...Ne oldu bizim þu haber iþi kanka? Bekliyorum hadi...Alýþlarý tavana yazdým da, bir göndermesi kaldý. Bilgisayar baþýnda beklemekten uyuþtum yahu...
Hadi...
O ooo halen oturuyorsun...Hadi dedik ya!
Hörmetler kardeþim,
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri