Derinlik görebilen paylaþýrsa teþekkür ederim
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Derinlik görebilen paylaþýrsa teþekkür ederim
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
Kemal?
Ne yaptýn Bro?
Banka borcu ne alemde?
Bu karlýlýkla rahat ödersin kardeþim. Bir plan yap.
Yada git de ki "Bu borcun faizini silin kardeþim!" "Ben bu parayý çukur için aldým! ...zýma sýçtýnýz! Bana uzun vadede 1 milyardan fazlaya zaten mal oldu. Silin faizleri ! Biraz insan olun be kardeþim!" De kanka...
Muhtemelen öyle diyorsun zaten. Bu yüzden bu borcun ödendiði yada taksitlendirildiði haberi gelmiyor. Aslýnda güzel dayanaklarýn var Kanka. Süreç ortada...
"Ya faizi silin, yada Nah..." falan yap.
Arkandayým Bro. Yanlýþ anlama. Bizde yanlýþ olmaz.
Hadi ödediysen bildir artýk. Bana gýcýklýk olsun diye, bildirmiyorsun diye þüpheleniyorum da, diðer yatýrýmcýlara yazýk Kanka.
Saygýlarýmla büyük ortaðým.
Kemal?
Vakit tamam Kardeþim. Bak Eplas forumunda Dr Abi ne demiþ;
"bütün eplas yatýrýmcýlarýna , öncelikle saðlýk ve mutluluk dilerim. iþin en zoru , beklentilerle ilgili oluþan BELÝRSÝZLÝKTÝR. borsa yatýrýmý ile ilgili bu sürece çok deðiþik tanýmlamalarda bulunmuþtum. ^^SABIR ELEGÝ^^ , ^^ UN DEGÝRMENÝ ^^ vs gibi . ama ; gözlediðim en kritik noktanýn, çok büyük dönüþüme uðradýðý noktada olduðumuzdur. yaþayan ,sabreden , hisseye güvenen ve þirketin bütün varlýk dinamiklerinin deðiþim ve dönüþümlerini gözleme ve bizzat yaþama fýrsatýný yakalýyacaklardýr. buna paralel , kazanç katsayýsýda artacaktýr. bu yazýlarýmý yazarken ,foruma ilk girdiðim 2012 mart ayýndaki yatýrým psikolojisini hatýrlattý. tek farký inanmýþ ,sayýsal olarak çok azalmýþ YORGUN ,SABIR ÝÇÝN BÝLE MECALÝ KALMAMIÞ YATIRIMCILARI GÖZLEMEKTEYÝM. týkýr týkýr çalýþan fabrika yöneticilerinin ; oluþturulan bu beklentilerde ,sorumluluklarýný yerine getirmesi gerekmektedir. BORSA YATIRIM SÝSTEMATÝGÝ , ZAMANIN GELDÝGÝNE ÝÞARET ETMEKTEDÝR.
SAYGILAR."
Artýk topu size atmiþ kardeþim. Þimdiye kadar, böyle bir þey yazmamýþtý. Demek ki, sýra sizde Kemal'cim. Hadi kardeþim, yerinden kalk da artýk þu, Nerede olduðu, þekli ve þemali belirsiz olan düðmeye bas kardeþim.
Yada sen gerekli yerlere telefon aç da, haberler hazýrlansýn, açýklamalar yapýlsýn...Falan...
Sen þimdi o düðmeyi nereye koyduðunu da bulamazsýn zaten. Boþuna arama... Zaten öyle bir þey de yok Kemal...O bir metafor.
Haa illa düðme diyorsan, telefon açarken ceketinin düðmesine falan basarsýn kardeþim. Hatýrladýn mý? Çoklu görevleme yapmýþ olacaksýn.
Hadi kardeþim...hadi...
Kalksana kardeþim! Hadi dedik kaç sefer. Allah Allah.
Ýyi bir haftasonu diliyorum. Büyük hisseli ortaðým.
Arkadaþlara saygýlarýmla,
Selam Batýrýk Kardeþim ve Diðer Altay'lý Kardeþlerim, (Çakmýþtýrsýnýz köfteyi :-) Altay Baþkanlýðý yaptýk ya ondan)
Ýki önceki yazýmda Vakýfbank borcunun 1 milyardan fazlaya mal olduðunu yazmýþtým. (Kemal'e öyle söyle falan demiþtim)
Buna, höst! Ne yaptýn Birader! vb yakýþtýrmalar olmuþ olabilir. Ticaretle uðraþanlarýnýz vardýr. Bunu zaman içerisinde kaybedilen mülklerle, þirketlerle ve þirketlerin özkaynaklarý ve artý faiz ve enflasyonla hesapladýðýnýzda, Kemal Kardeþimin kaybý 1 milyarýn çok üzerinde çýkacaktýr. (Kazanamadýðý paralar hariç diyelim...)
Kemal Kardeþim iyi adamdýr ve 20 senelik bu travmayý atlatmasý da pek kolay olmayacaktýr...
Ben onu anlýyorum...
Bir þey var ki..; Kemal'ciðim beni anlamýyor.
Kemal'in yanlýþ yaptýðý þey, yatýrým düþmaný gibi anlaþýlmasýna yol açýyor. (O da çok kaybettiði ve çok kazanarak bunu telafi etme isteðinden kaynaklanýyor. Ne kadar hisse=Gelecekte o kadar kazanç)
Kemal çok kazanmak istiyor da, biz istemiyor muyuz?
Eveeeeet istiyoruz...
Þartlar artýk olðunlaþtý ve þirketlerin gerçek deðerleri ortaya çýkacak. Kalanlar kazanacaklar...
Ama ya Kalamayanlar?
Öyle ya.., Anasý-Babasý öldü. Oðlunu yurtdýþýnda bir master proðramýna yazdýracak yada doktoraya...Yada özel paralý üniversite okutacak...
Tut ki 10 senedir hissede bu adam. Satýp çýksa, o yatýrýmcýya yazýk olmayacak mý?
Halen hisselerdeki alým kademeleri boþ. Hisseler güvenilir deðil mi? Hisseler þu anda borsanýn en deðerli bir kaç hissesinden 2 tanesi. Rekor üretim ve rekor karlar geliyor...
Kemal'den senelerdir beklediðim hisseleri günlük 3-5 bin lot alýmlarla desteklemesi idi. Bazý günler 500 lot, bazý günler hiç almasa da olurdu.
Ama Kemal'cim bunu yapmadý. Hisselerin senelerce .50-1.20 aralýðýnda sürünmesini seyretti. Þimdi her þey neredeyse olmuþ bitmiþ halen ayný Kemal...
Biri sýkýþsýn da satsýn...Kemal'ciðim de düþük fiyattan toplasýn...
Kemal, insanlara bazý bantlarda çýkma imkaný saðla kardeþim. Herkesin bir hedef fiyatý var, oralarda yüklü alýmlar gir, adam bereket versin diyip çýksýn.
Adamýn ölmesini, yada bir yakýnýnýn ölmesini bekleme kardeþim. O yatýrýmcýlarýn bu þirketler üzerinde haklarý var. Senelerce para kazandýrmadýn.
Sen zenginsin, kira gelirlerin, faiz gelirlerin var. Þirketlerin borcu olsa da "Yokluk açlýk " görmedin.
Çok kiþi çýktý gitti...Senelerce bekledi... Ah aldýn çok ah aldýn. Senin ettiðin "Ahlarýndan" fazlasý sana edildi be Kardeþim.
Hadi Kemal, ben seni iyi anlýyorum. Ýnan ki çok iyi anlýyorum. Ýnsanlara çýkmalarý için müsade et. Bunu da hisseleri yavaþ yavaþ gerçek deðerlerine getirerek yapabilirsin. Korkma yine kazanacaksýn. Milyar içinde 50 milyon eksik olsa ne olur Kemal?
-------------
Ýþin özü bu Batýrýk kardeþim. Kemal yatýrýmcý düþmaný deðil özünde de,daha fazla kazanmak istiyor. Adama az yapmadýlar...
O da kaybettiði senelerin hesabýný sormaya hazýrlanýyor...
Kemal'e ara sýra kýzarým da, bu yüzden kýzarým iþte. Uzun süre bekleyip de, bir þey kazanmadan çýkan yatýrýmcýlar için. Ama ne kadar kýzsam da, saygý da duyarým gizliden.
Beni dinler.., müsterih olun gerekeni yapacaktýr. Biraz daha sabýr yeter...
Saygýlarýmla,
(Kemalcim bak bu sefer daha fazla övdüm seni hesaba 5 bin gönder. Yalaka Yatýrýmcýn Ercan)
Sn ercanbay slm olsun...
SM-G900F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Ve Aleyküm Es-Selam Altay Kardeþim.
Umutla yarýnlara kardeþim...
Büyük Devletler 100-500 senelik planlar yaparlar. Bu plan içerisinde vatandaþlarýnýn refahý da ön plandadýr.
Bazýlarý da 3-5 seneyi planlar da tutturamaz, vatandaþ da her dönemde sefil bir hayat yaþar.
Büyük þirketler de, Devletler gibidirler. Uzun vadeli planlamalar yaparlar.
Kemal Kardeþim büyük devletler gibi planlama yapýyor... "Ben geberip gitsem de, geride kalanlar bunu sürdürür..." diyor.
Büyük düþünmek, büyük olmak bunu gerektirir...
Diðer taraftan "Vatandaþýn refahý"na gelince..; "Vatandaþýn bilmem neresine ..." diyor...
Kemal'cim, bokunu çýkartmadan, Bilançolar falan gelmeden de Kap'a bir þeyler at Kanka...
Ben 10 yýldýr bekliyorum...
20 yýldýr bekleyen var.
Pardon 21-22 oldu galiba.
20 yýldýr bekleyen hisselerde beklentiler gerçekleþince hemen çýkacak da deðil. Adam büyük resme bakýyor. O da 2 seneden sonra diyelim...
Hadi kanka, çabuk ol ki, o süremiz kýsalsýn. Yoksa senin göndereceðin 2 haber umurumda deðil. Ben tahtanýn mazolarýndaným Kardeþim.
Ýyi bir akþam diliyorum. Saygýlarýmla,
Bir AS desem yetiyordu galiba Altay Kardeþim. Durduk yere Kemal'e çattým. Dünkü parayý da yatýrmamýþ daha. Yatýrmaz artýk.
Yer Ýmleri