Originally Posted by
ercanbay
Merhaba Arkadaþlar,
2017 bilançosunda rekor üretim ve kar,
Tmsf anlaþmasý ve ipoteklerden kurtulma,
Yeniden deðerlemelerin baþlatýlmasý,
Basmaneden gelecek paralar, yada þirketin þöyle böyle bu iþin içinde yer alma ihtimali(En az 15 defa Basmane þirketlerin olmazsa olmazý deðildir diye yazmýþýmdýr ama çözülmesi þirketler için çok önemlidir.)
Vakýfbank borcunun ödenme, bir takvime baðlanma görüþmeleri,
En son Kemal Z. Beyin borcundan dolayý þirketlere haciz gelmesi ve bu haczin durdurulmasý..,
Yapýlan genel kurul..;
Bir önceki yazýmda, burada benden daha görgülü ve bilgili insanlarýn olduðunu yazmýþtým. Bunu, alçakgönüllülük olsun diye deðil, doðru ve gerçek olduðu için yazdým. Daha önce de yazmýþtým ve isimler de vermiþtim.
Benim ne için çabaladýðým, algýlanýr yada algýlanmaz. Benim için önemli olan, doðru bulduðumu yorum katarak buraya yazmak.
Knsvns kardeþim "Hazýmsýz" demiþ. Saðolsun, kötü bir sýfatlama yapmamýþ. Bence, her ne kadar, öyle bir durumum olmasa da, ona öyle görünmüþ olabilirim. Yani bunun için benim de ona, baþka yakýþtýrmalar yapmam gerekmiyor.
Neyse, yukarýdaki bildiðiniz olmuþ, yada olacak þeyleri neden tekrarladým? Ve neden en önemli þey eksik kaldý?
Arkadaþlar,
Özellikle, elinde yüksek miktarda hisse bulunduran arkadaþlar bu hisseleri Ulusal Pazara çýkýlmadýðý takdirde satamazlar. Hani 3-5 bini belki 10 bini satarsýnýz da, daha yüksekleri gösterdiðinizde zaten, fiyatý düþürüyorlar.
Peki yukarýdaki bilgilerin ilgisi ne? Yukarýdaki bilgiler, çok önemli. Bu bilgilerin tamamý-haciz hariç- önemli. Gerçekleþen ve gerçekleþmesi beklenen þeyler. Nitekim, gerçekleþenler hisseleri yukarý taþýdý ve hisseler çok iyi bir ivme yakalamýþken de, haciz iþi düzenlenip hisselerin yükselmesi engellendi.
Bunu tezgahladý demeseniz de, ortada daha önceden açýlan bir alacak davasý ve sonradan oluþan bir icra süreci var, buna izin vermiþ olmak bile ayný kapýya çýkar.
Þimdi, demek istediðim þu; Haciz iþlemi olmamýþ olsaydý, fiyatlar 12-15 lira aralýðýnda olacaktý. Hisselerin tamamýný toparlayamamýþ ve hissedarlarla senelerce dalga geçmiþ kiþiler, bu fiyatlarla Ulusal Pazara çýkmak istemezler. Hisseleri sürekli bir müzayedede bu fiyatlardan almak istemezler.
Yaratýlan olumsuzluklar ve huzursuzluklar neticesinde, Ulusal Pazara çýkýldýðýnda çok insan derinlik bulup gördüðünde "Allah sizi bildiði gibi yapsýn" diyip çýkmak isteyecektir.
Yani, netice itibarýyla hangi fiyattan Ulusala çýkmayý planlýyorlarsa, O fiyat oluþtuðunda çýkarlar. Kim bilir, belki de oluþmuþtur. Bir Vakýfbank anlaþmasýný Ulusala çýkýþtan önce beklemiyorum.
Kemal Bey, karþýmýza bir olumsuzluk daha çýkarmazsa, gelecek ilk haberin Ulusal Pazara çýkýþ olacaðý düþüncesindeyim.
Fikrime katýlýrsýnýz yada katýlmazsýnýz, bu benim öngörüm.
Saygý ve selamlarýmla,
Yer Ýmleri