Başvuru şartlarını sağlayan herkesin başvurmasını tavsiye ederim. Yarı fiyatına daire veriliyor. Evler 2 yılda değilde 4 yılda teslim edilse bile alan her türlü kazançlı çıkacak.
10 yıldan eski kiracıyı tahliye etmek için sıralı prosedürler nelerdir acaba
Yapılan hesap doğru. Ama , ifade edenlerin dedikleri gibi Toki , memur maaş zamlarını birebir uygulamıyor genelde. Ya uygularsa diyenler de haklı teorik olarak ama pratik de uygulanılırlığı pek yok sanırım. Ev ahalisinden herhangi birinin üstüne tapu varsa ve asgari gelir koşullarına uymadığımdan , şahsen bu sıkıntı olmasaydı , oğlum adına baş vururdum. Bu maddelere takılıyoruz.
Ama gerek geliri kağıt üstünde 18 bin den yüksek , gerekse üzerinde tapu gözükenler dahi baş vuruyor diye okuyorum. Burası Türkiye , olmaz olmaz , gayet iyi biliyorum. Ya parti ayaklarından halledecekler ya da başka yollardan , ama bana ters.
5-6 sayfa geriden okuyup geldim.Herkes Enag enflasyonundan söz etmiş.Bunlara göre enflasyon yuzde 180 kusürmüş.
Eee buna inanıyorsunuz ama resmi enflasyona dayalı memur maaş zammına endeksli toki konutlarına pahalı diyorsunuz.
Çoğunuzun şartları uymuyordur ama Demekki size bu koşullarda ev satılsa kabul etmeyeceksiniz.)
Şaşırmadım zamanında 0.60-0.70 krediyle bedavaya satılan evlere de burun kıvırmış, hatta oturduklarınızı satıp kiraya çıkmıştınız.))
Çok iyi hatırlıyorum, konut kredi faizleri %0,64-0,74 e indirildiğinde konut fiyatları anında %50-70 artmıştı, alım kararını vermek kolay değildi. Yani ucuz konutu, uzuz faiz ile alma gibi bir durum yoktu. Ha buna rağmen alanlar kârlı çıktı, hem fiyatlar artmaya devam etti hem de enflasyonla kredi taksitleri eridi.
O dönemde konut alanlar bile tüm dünyada enflasyonun son 40 yılın üzerine çıkacağını bilmiyorlardı, sadece şansları yaver gitti. Yok ben biliyordum diyen varsa hiç harcanmasın buralarda gitsin New York'ta bir yatırım fonunun başına geçsin.
Yer İmleri