Borsa Ýstanbul'da iþlem gören þirketlerin 2020 yýlýna ait finansal sonuçlarýný Kamuyu Aydýnlatma Platformu'na(KAP) son gönderme tarihleri belirlendi.
Buna göre, BIST'te iþlem gören þirketlerin 2021 yýlýilk çeyrek döneme iliþkin konsolide olmayan finansal sonuçlarýný son gönderme tarihi daha önce belirlendiði gibi 30 Nisan 2021 olacak.
Þirketlerin ayný döneme iliþkin konsolide finansal sonuçlarýný son gönderme tarihi ise 10 Mayýs 2021 olarak belirlendi.
Bankalarýn konsolide ve konsolide olmayan bilançolarý için son tarih 20 Mayýs 2021 olacak.
yarýn akþama doðru tahliye olacakmýþ. gelene kadar dükkaný boþ býrakmayalým.
Allah herkese senin gibi damat nasip etsin...
Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev tarafýndan 'Karabað Niþaný'na layýk görülen Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Bakü'de yeni silahlý insansýz hava aracý TB3'lerin özelliklerini anlattý. Türk ÝHA ve SÝHA'larýnýn mucidi olan Bayraktar, insansýz savaþ uçaklarýnýn üretimi için de çalýþmalarýn sürdüðünü söyledi.
https://www.haberler.com/turk-iha-ve...044312-haberi/
Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasýný diliyorum...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Güncel borsalarý etkileyebilecek haberler:
-Döviz inceden artýþa geçti yine
-Döviz artýsý olan, ihracatçý þirketler önde
Döviz borcu/açýðý olan þirketler geride dir
-Ukrayna sýnýrýnda, Ukrayna-Rusya savaþýnýn yeniden çýkacaðý bir çok haber kaynaklarýnda tekrardan yazýlmaya baþlandý
-Artan virüs vakalarý
-Dünyada Aþý/Ýlaç savaþlarý
-Eli yüzü düzgün þirketler, ortalama %20 büyür, hýzlý büyüyen þirketler %40-50 büyür
Büyüme ile F/K ilintilidir
Uluslararsý normlarda, F/K nýn büyüme oranýndan fazla fiyatlanmamasý beklenir
Yani ( F/K ) lar > 50 lerden ise NÞA da abartýlý sayýlabilir...
-Eli yüzü düzgün þirketler, ortalama %20-30 özsermaye karlýlýðý üretir
hýzlý büyüyen çok kar lý þirketlerde özsermaye karlýlýðý %50 lere kadar çýkabilir..
Özsermaye karlýlýðý ile Hd/dd ile ilintilidir
Uluslararsý normlarda, Hd/dd nýn ,
Özsermaye karlýlýðý oranýndan fazla fiyatlanmamasý beklenir
Yani (Hd/Dd ) oranlar > 5 lerden ise NÞA da abartýlý sayýlabilir...
Yatýrým tavsiyesi içermez..
Birazdan..............
bu sefer doðaçlama olmayacak
birikmiþler var.
Yer Ýmleri