amiral(arçelik)
açýk ara bistin en ucuz kalmýþ sanayi hissesidir
bunu çok kere söyledim
aksa
þu gelecek bilançoyla öyle olduðu görülecek.
amiral(arçelik)
açýk ara bistin en ucuz kalmýþ sanayi hissesidir
bunu çok kere söyledim
aksa
þu gelecek bilançoyla öyle olduðu görülecek.
[11:49, 20.04.2021] Alper: Ya bu aþýlardan sinovac daha güvenilir
[11:49, 20.04.2021] Alper: Almanlar da çin aþýsýný olmak istiyorlar
[11:51, 20.04.2021] Alper: Þöyle bir durum var sinovac geliþtirilirken geleneksel 100 yýldýr kullanýlan aþý yöntemiyle geliþtirilmiþ. Bugün kullandýðýmýz aþýlar hangi yolla yapýldýysa ayný yolla.
[11:51, 20.04.2021] Alper: Dolayýsýyla bilinen bir sistem
[11:52, 20.04.2021] Alper: Biontec in durum biraz mechul, bir de nazlý bir aþý. Saklama koþullarý filan çok etkili, düzgün soðutma olmayan yerlerde bozulmalar görülebiliyor.
[11:52, 20.04.2021] Alper: Ýkisinden birini seçme lüksü varsa sinovac
[11:54, 20.04.2021] Alper: Ama neticede iki aþýda da bir sorun yaþanmaz kolay kolay. Bütün dünya kullanýyor, benim ikisi için de içim rahat
çekirdek aile yazýþmasý.
[20:32, 20.04.2021] Haluk: Ben mucitleri türk olduðu için onu tercih etmiþtim
[20:35, 20.04.2021] Haluk: Bu arada ercanlar mart ayýnda covid olmuþ,karýsý ve kendi hastanede yatmýp tedavi görmüþler,çocuklar evde geçirmiþler.
Hangi aþý olalým diye fikir sordum.
Hangisini bulursanýz onu olun yeterki aþý olun dedi.
Belliki zor geçirmiþler tedavi sürecini.
[20:37, 20.04.2021] Haluk: Yüzlerce ülke aþý bulamazken,biz hangisini olalým diye karar veremiyoruz.
Zenginliðin zirvesi.
bu da HALUK.
Son düzenleme : koçari; 20-04-2021 saat: 22:10.
Sayýn koçari bir hekim olarak naçizane tavsiyem þudur; seçim hakký yokken hangi aþýyý buluyorsanýz yaptýrýn derdim, sinovac ve biontech arasýnda seçim yapýlacaksa ve eðer çok zayýf bir bünyeye sahip deðilseniz kesinlikle biontech öneririm. Biontech aþýsý yapýlanlar aþý sonrasý bir kaç gün kýrgýnlýk, baþ aðrýsý, kas aðrýsý vb. semptomlar gösterebiliyor bu durumun sinovacta yaþanma olasýlýðý daha düþük fakat biontech aþýsýnýn baðýþýklama oraný ve olasýðý daha yüksek. Çin saðlýk bakanlýðý da aþýlarýnýn hastalýðý önlemede yetersiz kaldýðýný, sinovac yaptýranlarýn 3. bir doz daha yaptýrmalarýný ya da üzerine bir de tek doz biontech yapýlabileceði önerisini getirdi. Sinovac aþýsý yýllardýr bilinen yöntemlerle hazýrlandýðý için yan etki bakýmýndan çok daha güvenilir ama baðýþýklama konusunda yetersiz kalabiliyor. Aðýr hastalýðý önlediði ifade ediliyor ama aþý sonrasý hastalýk geçirenler az deðil. Biontech ise baðýþýklama konusunda daha etkili. Aslýnda kanser tedavisi için uygulanan bir yöntemin aþýya uyarlamasý. Bu aþýyý olanlarýn antikor seviyeleri çok daha yüksek ve hastalýðý önlemede daha etkili.
Tabiki son karar sizin. Þimdiden geçmiþ olsun. Her halükarda aþýnýzý mutlaka yaptýrýn. Saygýlarýmla.
MI 6 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
[22:45, 20.04.2021] Haluk: Oldum aþý þimdilik iyi
[22:45, 20.04.2021] Haluk: Hiç biþey anlamadým
[22:47, 20.04.2021] Haluk: Çok hafif biþey,iðne yaptýklarýný anlamazsýn bile
[22:47, 20.04.2021] Haluk: Al randevu yapýþtýr gitsin
Randevumu aldým, 29 nisan 20,12 de
Biontek tercih ettim
Görüþ bildiren arkadaþlara teþekkürler.
Ben o senin bahsettiðin Türk 'lere hiç güvenmiyorum... Acaba hâlâ bizdenler mi? Ufaktan sorgulamakta fayda var...!
Kendi aþýlarýna kendileri bile güvenmiyor ki, kendilerine yaptýrmayacaklarýný bile açýk açýk söylediler...
Ben onlara nasýl güveneyim...?!
ÝnþaAllah faydasýný görürsün...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri