Piyasa Deðeri(TL)1.714.642.479 Özsermaye(TL)*39.076.724 Sermaye(TL)14.276.790 Net Kar(TL)12.635.260
BAÞLIKTA
þu firmayla mukayese ediliyor, Sanki bu fiyatlarý bu firma hak ediyormuþ da.
buyurun alýn mübarek olsun.
HENÜZ MAZHAR OSMANLIK OLMADIM.
Þu yukarýdaki þeyi þu söz üzerine ''ne garip! Hiçbir þeyimizin olmadýðý yýllarý özlüyoruz, bugün her þeyimiz varken.''
bir baþlýkta yeri geldiði için söyledim ve kendimce çok beðendim, o baþlýkta lafý fazla uzatmak istemedim.
o yýllarda ekonomik durumumuzun fena olmadýðýný söylemiþtim
köyde evimizi yýkýp yenisini yaparken babam paraya sýkýþtýðýnda
amcam yeni emekli olmuþtu
bir sabah kalktýðýmýzda baktým amcam gelmiþ elinde gazeteye bir þey sarýlý
babama
al Ýsmel deyip eline uzattý
verdiði þey emeklilik tazminatýnýn tamamýydý.
evet tamamýydý.
allah rahmet eylesin.
o günlerde bende üzüm toplarken bileðimi kýrmýþtým, köyde bi yaþlý ablam baðlamýþ eðri tutmuþtu
babamda o parayý bana uzatýp
al oðlum git þu bileðini nerede yaptýracaksan yaptýr demiþti
o paranýn içerisinden bana yeteceðine inandýðým miktarý alýp gerisini baba bu bana yeter demiþtim
babam ýsrarla çok daha fazlasýný vermek istemiþ almamýþtým
Isparta Eðridir'e gidip orada bileðime gerekli müdahaleyi yaptýrmýþtým.
aldýðým para fazlasýyla yetmiþti.
HEY GÝDÝ GÜNLER.
Son düzenleme : koçari; 16-05-2021 saat: 15:33.
Akif
istiklal marþý þiiri yarýþmasýna para ödülü konulduðu için katýlmamýþ, katýlanlar arasýnda bir þiir seçilemeyince katýlmasý için ýsrar edildiðinde katýlýp aldýðý para ödülünü kendisi kullanmayýp baðýþlamýþtý.
Daha sonra gönüllü sürgün yaþadýðý yýllarda þunu da demiþtir, demek zorunda kalmýþtýr maalesef.
''1928'de damadý Ahmed Bey'e yazdýðý mektupta 'paranýn önemini' þöyle anlatýyor: "Suad'ýn muktesit oluþu çok iyi bir hadise. ''Dünyada para kadar lüzumlu bir þey daha olmadýðý için onu idare ile harc etmek en ziyâde aranýlacak bir meseledir''.
Namerde muhtaç olmadan yaþayabilmek için gerektiði kadar kazanýlabilmelidir, olmalýdýr.
Yeri gelince o baþlýkta bunuda dedim
o arkadaþ özlü kulaða küpe þeyler/sözler söylüyor, beðenerek takip ettiðimi daha önce de yazmýþtým.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...02#post5364202
geyik odasýsadece seans esnasýndamý yazalým
bucim enkaý sanko goody kuyas takip edilebilir YTD
Yer Ýmleri