Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 451/531 ÝlkÝlk ... 351401441449450451452453461501 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 3,601 - 3,608 arasý.

Konu: Seans & Geyik Odasý - II

1. Sayin koçari inanirmisin hala o hissedeyim😊 hemde hiç hamle yapmadan niyedir bilmiyorum lakin arz fiyatý 4.80 þuan 4.30 da bir hissede sabýr ettiðim süre 1.5 yýl zarar etmek mi alakasý yok sabýrlýyýmdýr arada bakarým hisseye lakin çift hane 3 hane gidenleri görünce neden olmasýn diyorum lakin kapla haberle yatýrýmla desteklenmesi gerekir bu iþin spek hareketlerle deðil bence borsada beklenmesi gereken süre en az 2 yýl en çok 5 ile 7 yýl belkide 10 yil sürekli biriktirmek gerekir bunu hesap ederken döviz banka faizi vs hesap edip öyle yatýrým yapmak gerekir 5 yil önce aldýðým hisselerin þuanki fiyatlarýna bakýnca bu iþin en önemli kýsmý sabýr pisikoloji ve yazinlanlarý okumamak bak 2 tane koç gibi þirketi analiz etmissin biri ford biri traktör bu ikisini uygun yerden alan ihya olur bana kalýrsa þuan için turizm þirketleri batýk fiyatta tamda sevdiðim seyler hisse battim bittim dedikleri turizm kagýtlarýný toplama zamaný 1 2 yýla seytet nerelere geleceðini

2.  Alýntý Originally Posted by Vosbaga Yazýyý Oku
    Sayin koçari inanirmisin hala o hissedeyim�� hemde hiç hamle yapmadan niyedir bilmiyorum lakin arz fiyatý 4.80 þuan 4.30 da bir hissede sabýr ettiðim süre 1.5 yýl zarar etmek mi alakasý yok sabýrlýyýmdýr arada bakarým hisseye lakin çift hane 3 hane gidenleri görünce neden olmasýn diyorum lakin kapla haberle yatýrýmla desteklenmesi gerekir bu iþin spek hareketlerle deðil bence borsada beklenmesi gereken süre en az 2 yýl en çok 5 ile 7 yýl belkide 10 yil sürekli biriktirmek gerekir bunu hesap ederken döviz banka faizi vs hesap edip öyle yatýrým yapmak gerekir 5 yil önce aldýðým hisselerin þuanki fiyatlarýna bakýnca bu iþin en önemli kýsmý sabýr pisikoloji ve yazinlanlarý okumamak bak 2 tane koç gibi þirketi analiz etmissin biri ford biri traktör bu ikisini uygun yerden alan ihya olur bana kalýrsa þuan için turizm þirketleri batýk fiyatta tamda sevdiðim seyler hisse battim bittim dedikleri turizm kagýtlarýný toplama zamaný 1 2 yýla seytet nerelere geleceðini
    Hayýrlýsý olsun
    aslýnda hisselerin
    fiyat hareketlerinden faydalanabilmek lazým
    gene bu fiyatlarda iken yazýþmýþtýk
    ondan sonra çok hýzlý bi çöküþ yaþamýþtý
    o çöküþten önce sata bilip
    çöküþ sonunda alabilmeyi baþaran
    maliyetini bi kaç hamlede sýfýrlar
    borsa zamanlamadýr zaten.

Ekran baþýnda haybeye ömür tüketmemek adýna bunu baþarabilmeliyiz.
    bununda yolu teknik analizi iyi bilip günceli sýký takip edebilmekten geçiyor.
    hisseniz
    tanýdýðým yakýndan incelediðim bi firma deðil
    açýkladýðý finansallarýnda gördüðüm
    hissenin yukarýlara gitmesi için bi sepep yok maalesef

net borcu
    geçen seneki cirosunun 3 misli civarý
    borcunu da katýnca cirosunun 23 misli civarý
    piyasa deðerinde an itbari ile
    þu yüksek faiz ortamýnda kendini yer bitirir.

Bir aile bütçesi gibi düþünün
    ne demek,
    istediðimi çok daha iyi anlayacaksýnýz.

sektör cazip.
    Son düzenleme : koçari; 13-06-2021 saat: 13:08.

3. Bakýn paytak'a
    kendi çapýnda çok ciddi bi ihale aldý
    ertesi gün tavan
    neden gidemediðini anlamak için
    bilmek için
    kahin olmaya gerek yok.
    gördüðü zirve fiyatýndan çok ciddi geri çekilmiþ olmasýna raðmen.

O tür firmalarýn hisselerine ben hisse demiyorum
    özellikle
    kaðýt diyorum
    onlar kumar kaðýdý sadece!

4.  Alýntý Originally Posted by koçari Yazýyý Oku
    Bakýn paytak'a
    kendi çapýnda çok ciddi bi ihale aldý
    ertesi gün tavan
    neden gidemediðini anlamak için
    bilmek için
    kahin olmaya gerek yok.
    gördüðü zirve fiyatýndan çok ciddi geri çekilmiþ olmasýna raðmen.

O tür firmalarýn hisselerine ben hisse demiyorum
    özellikle
    kaðýt diyorum
    onlar kumar kaðýdý sadece!
    firma, hisse dediðin
    karýný yatýrýmcýsýyla paylaþacak.
    þimdi traktörü
    taþýyabilmeyi becerebilsem
    3 senede geçen sene dipte gördüðüm para miktarým kadar
    temettü
    öder bana.

doðru zamanlama
    doðru parite uygulamayla
    þu mal miktarýmý 3 misline çýkarabilmek nasip olursa
    (bunun için nasip olacak baþka bi þeye ihtiyaç yok
    aralýk ocak dönemi gibi bir dönem bu hedefimi gerçekleþtirmek için yeterli)
    artýk zengin olma gibi bi hedefim yok
    yaþama iþtahým
    (yýlmýþým insan cinsi varlýktan da
    insanýn, insanlýðýn adýnýn olup kendisinin olmadýðý dünyadan da)
    0
    ölüm bugün gelse ne geç gelse ne!
    o zaten gelecek
    hayatta korktuðum þey namerde muhtaç olmaktýr
    elhamdülillah
    o da yok artýk.
    peki
    aþýyý neden koþtura koþtura oldum?
    elhamdülillah daha bugüne kadar ciddi bir hastalýk sebebiyle hastahaneye de birisine de muhtaç olmadým
    korktuðum þey
    o hastalýk döneminde uygulanan tedavi yöntemidir.
    Son düzenleme : koçari; 13-06-2021 saat: 14:59.

5. Gönderilerde
    çýplak kelimeye deðil
    zarfa da
    mazrufa da
    subliminal mesaja da
    bakýyor görüyor anlýyorum

Sessiz kalma mý!
    bakýyor görüyor anlayamýyor
    diye yoruyorsanýz, yorumluyorsanýz
    doðru kiþiyle muhatap deðilsiniz
    kendinizi bi sorgulamanýz lazým.
    Son düzenleme : koçari; 13-06-2021 saat: 17:28.

6. Analiz- Haftalýk Bülten (Gedik Yatýrým)

NATO Zirvesi ve Ýkili Görüþmeler Ön Planda

Geçtiðimiz hafta NATO Zirvesi'ne yönelik haber akýþlarýnýn takip edildiði TL varlýklarda,
    bu hafta da NATO Zirvesi ve özelinde Cumhurbaþkaný Erdoðan ve ABD Baþkaný
    Biden arasýndaki görüþmelerin yansýmalarý takip edilecek. Geçtiðimiz hafta
    her iki taraftan da görüþme öncesi yapýcý açýklamalarýn gelmesi dikkat çekti.
    Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar, cuma günü yaptýðý açýklamada ABD Savunma Bakaný
    Llyod James Austin'le, yapýcý bir telefon görüþmesi yaptýðýný, Türkiye'nin
    mecbur kaldýðý için almak zorunda kaldýðý S-400'lerle ilgili "makul ve mantýklý
    çözümler" olabileceðini söyledi. Hafta içinde de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki,
    ABD Baþkaný Joe Biden'ýn ilk yurt dýþý ziyaret programýnda Türkiye Cumhurbaþkaný
    Recep Tayyip Erdoðan ile görüþmeyi öncelik edindiðini belirterek, 14 Haziran'daki
    görüþmenin "yüz yüze diplomasi için bir fýrsat" olacaðýný vurguladý. Bu
    açýklamalarýn ardýndan bugün gerçekleþecek görüþmeye yönelik beklentiler de artmýþ
    oldu. Bu nedenle toplantýdan çýkacak mesajlarýn daha kritik olacaðýný düþünüyoruz.
    Yapýlacak açýklamalar bu beklentileri karþýlayamaz ise sonrasýnda TL varlýklarda
    bir realizasyon süreci görebiliriz. NATO Liderler Zirvesi'ne katýlmak
    üzere Brüksel'e hareketi öncesinde Cumhurbaþkaný Erdoðan, basýn toplantýsýnda
    Merkez Bankasýnýn rezervlerinin durumu ve yerel paralarla ticaret konusundaki
    geliþmelerin sorulmasý üzerine, Merkez Bankasýnýn Döviz rezervinin 100 milyar dolar
    seviyesine ulaþtýðýný söyledi. Erdoðan, yakýn zamanda Çin ile yapýlan 3,4
    milyar dolarlýk yeni swap anlaþmasýyla toplam rakamýn 6 milyar dolara yükseldiðini
    belirtti. Biden görüþmesi öncesinde Çin ile yapýlan swap anlaþmasý ve TCMB
    rezervlerine iliþkin açýklamalarýn gündeme gelmesi dikkat çekti.
    Yeni Haftada Ne Konuþacaðýz?
    Piyasalarda Merkez Bankalarýna yönelik belirsizlik, beklentileri karþýlayan veriler
    kararsýz seyirlere neden oluyor. ABD ve Avrupa'da aþýlamanýn hýz kazanmasýyla,
    ekonomilerdeki toparlanma, ülkelerin Merkez bankalarýna yönelik sýkýlaþtýrýcý
    adýmlarý da beraberinde getiriyor. Bu nedenle son dönemde Merkez Bankalarýndan
    gelen sinyaller piyasalarda yakýndan izleniyor. Geçtiðimiz hafta, ABD'de veri
    takvimi sakindi. Hafta içinde piyasalar açýklanacak TÜFE verisine odaklanmýþtý.
    Mayýs ayýnda ABD TÜFE aylýk bazda %0,4'lük beklentinin üzerinde %0,6 olurken,
    yýllýk bazda %4,7'lik beklentinin üzerinde %5,00 olarak gerçekleþti. Yüksek
    gelen enflasyon verisi sonrasý piyasalarda sert tepkilere rastlanmadý. Piyasa geçici
    enflasyona ikna olmuþ gibi davranmasýna karþýn bu hafta yapýlmasý beklenen
    Fed toplantýsý öncesinde risk almak istemedikleri görülüyor. Hafta içerisinde
    ABD'de yapýlan tahvil ihalelerine gelen talebin etkisi, tahvil faizindeki gevþemeyi
    destekledi. ABD 10 yýllýk tahvil faizi %1,58'li seviyelerden %1,42 seviyesine
    kadar gevþedi ve haftayý %1,45 civarýnda tamamladý. Tahvildeki dengelenme
    ve sakin veri gündemine raðmen piyasalarda risk iþtahý güçlü deðildi. En son 3
    ve 10 Mayýs haftalarýnda S&P 500 endeksinde 4.236 - 4.238 ile rekor seviyeler test
    edilmiþ ve sonrasýnda bir süre temkinli seyretmiþti. Geçtiðimiz hafta S&P 500
    endeksi 4.249 puanla rekorunu tazeledi ve hafta kapanýþýný bu seviyenin bir
    miktar altýnda gerçekleþtirdi. Nasd** ve Dow Jones endekslerinde yeni rekorlar
    görülmedi. Aslýnda S&P 500 içinde yeni bir geliþme bulunmuyor. Bu nedenle bu hafta
    ABD endekslerinin seyri için 16 Haziran günü açýklanacak olan Fed'in faiz
    kararý ve Fed Baþkaný Powell konuþmasý kritik olacaktýr. O güne kadar endekslerin
    yeni bir yön belirlemesi zor olabilir. ABD Baþkaný Joe Biden, ilk yurt dýþý
    gezisine baþladý. Avrupa'da olan lider 3 gün süren G-7 Liderler Zirvesine katýldý.
    Zirve sonrasý açýklamalarýnda, Çin hakkýnda bir çok önlemin ele alýndýðýný
    ve bunlardan tatmin olduðunu da ekledi. Bu hafta NATO Liderler Zirvesi olacak ve
    Biden'ýn temaslarý takip edilecek. Türkiye aþýlamada oldukça hýz kazandý. Geçtiðimiz
    hafta 40-45 yaþ gruplarýnýn aþýlanma haberinin yanýnda bazý meslek gruplarýnýn
    da aþýlanacaklarý belirtildi. Aþýlamadaki hýzlanma, vaka sayýlarýndaki
    düþüþ ve Türkiye'de hala devam eden tedbirler, yabancý ülkelerinde yakýn takibinde.
    ABD, Türkiye'nin de içinde bulunduðu 90 ülkeye seyahat kýsýtlamasýný gevþetti,
    Almanya'da yüksek riskli grupta ilan ettiði Türkiye'yi riskli grubuna geçirdi
    ve 1 Temmuz itibariyle iki ülke arasýndaki seyahat yasaðýnýn kaldýrýlacaðý
    ifade edildi. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, NATO Liderler Zirvesi öncesinde
    yapmýþ olduðu basýn açýklamasýnda, Merkez Bankasý döviz rezervlerinde 100 Milyar
    $'a ulaþýldýðýný söyledi. Yakýn zamanda Çin ile yapýlan 3,4 milyar $'lýk
    yeni swap anlaþmasýyla toplam rakamýn 6 Milyar $ yükseldiðini de ekledi. Hazine
    ve Maliye Bakaný Lütfi Elvan yapmýþ olduðu açýklamasýnda, son dönemde üretici
    ve tüketici fiyatlarý arasýnda artan makasýn kendilerini oldukça rahatsýz ettiðini,
    üretici fiyatlarýnýn hýzlý yükseliþinde döviz kuru geçiþkenliði ve artan küresel
    emtia fiyatlarýnýn temel bir rol oynadýðýný belirtti. TCMB her ay düzenlediði
    TCMB Beklenti Anketi'nin ismini, "Piyasa Katýlýmcýlarý Anketi" olarak deðiþtirdi.
    Yanlýþ anlaþýlmanýn önüne geçilmesi amacýyla yapýldýðý da belirtildi.
    Türkiye'de açýklanan verilerde, Nisan ayýnda mevsimsellikten arýndýrýlmýþ manþet
    iþsizlik oraný %13,9 olarak gerçekleþti. Mart ayýnda %13,0 seviyesindeydi. Takvim
    etkisinden arýndýrýlmýþ sanayi üretimi Nisan ayýnda aylýk bazda %0,9 azalýrken,
    yýllýk bazda %65,4 olarak açýklandý. Arýndýrýlmamýþ olarak da yýllýk bazda
    %66,0 artýþ görüldü. Yýllýk bazda görülen bu artýþlarýn nedenine, geçen sene
    salgýna baðlý ekonomik aktivitedeki ani duruþun öne çýktýðý görülüyor. Verilerin
    TL varlýklar üzerinde bir etkisi görülmedi. Uluslararasý Kredi Derecelendirme
    Kuruluþu Fitch Ratings, Türkiye'de 2021 yýl sonu enflasyonunu %15.5 ve politika
    faiz oranýný %17 olarak öngördüðünü belirtti. Yýl sonu GSYIH beklentisini %6.7
    olarak belirlediler. Ayrýca, Türkiye'de bankacýlýk sektörünün kýsa vadeli döviz
    likiditesinin yeterli olduðunu da ekledi. Uluslararasý Para Fonu (IMF) Türkiye
    için 2021 yýl sonu enflasyonunu %16,5 ve ayný yýl sonu GSYIH beklentisini ise
    %5,75 þeklinde öngördü. Yabancý kurumlardan gelen öngörülerde, piyasalar tarafýndan
    yakýndan izleniyor. Avrupa içinde Merkez Bankasýnýn faiz kararý gündemdeydi.
    Avrupa Merkez Bankasý (ECB) Haziran ayý toplantýsýnda beklentiler doðrultusunda
    politika faizini deðiþtirmedi. Pandemi acil alým programý (PEPP) tutarýný
    1,85 Trilyon Euro'da sabit tutarken, programýn kayda deðer bir þekilde hýzlý devam
    edeceðini de vurguladý. Son dönemde Merkez Bankalarýnýn varlýk alým programlarýna
    dair beklentiler konuþulurken, ECB'nin bir süre daha piyasayý destekleyeceði
    görülüyor. ECB Baþkaný C. Lagarde yapmýþ olduðu basýn toplantýsýnda, Avrupa
    ekonomisinin kademeli olarak açýldýðýný ve verilerin hizmetler sektörü tarafýnda
    toparlanmaya iþaret ettiðini ifade etti. Ekonominin ikinci yarýda daha da
    hýzlanmasýný beklediklerini, yine de belirsizliklerinde sürdüðüne dikkat çekti.
    Genel olarak, piyasalarda kararsýz ve temkinli seyirler görüldü. Bu nedenle ani
    tepkiler pek izlenmedi. Açýklanan verilerin etkisi sýnýrlý kalýrken, Merkez Bankalarý
    ve hükümetlerden gelen açýklamalar ön plandaydý. Bu haftada oldukça kritik
    bir hafta olacaðý için geçtiðimiz haftaki sakinliðin yerini oynaklýk alabilir.

Teknik Takibimizde Olan Hisseler
    Bu hafta teknik takibimizdeki hisseler: AEFES, ARCLK, BIMAS, ISGYO, MAVI, THYAO

Alýntý Originally Posted by koçari Yazýyý Oku
    Gönderilerde
    çýplak kelimeye deðil
    zarfa da
    mazrufa da
    subliminal mesaja da
    bakýyor görüyor anlýyorum

Sessiz kalma mý!
    bakýyor görüyor anlayamýyor
    diye yoruyorsanýz, yorumluyorsanýz
    doðru kiþiyle muhatap deðilsiniz
    kendinizi bi sorgulamanýz lazým.
    görmeyen gözlere ne anlatsan boþ. iþimiz gücümüz var bizim.

https://www.takvim.com.tr/guncel/202...kiyesi-degil/3

Erdoðan-Biden görüþmesi öncesi The Wall Street Journal'dan dikkat çeken yazý: Karþýnýzdaki dedelerinizin Türkiye’si deðil

Sayfa 451/531 ÝlkÝlk ... 351401441449450451452453461501 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •