Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 523/531 ÝlkÝlk ... 23423473513521522523524525 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 4,177 - 4,184 arasý.

Konu: Seans & Geyik Odasý - II

bileðinize yüreðinize saðlýk.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baþkaný Ziya Altunyaldýz, geçen yýl üretime baþlayan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikasý'nda, 6 ayda 170 uzaktan komutalý silah sistemi üretildiðini söyledi.
    https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...sistemi-uretti

Ünlü yatýrýmcý Mark Mobius Bloomberg HT'ye "Biz Türkiye’ye yatýrým yaptýk ve yapmaya devam edeceðiz hiçbir þekilde elimizde olaný satmýyoruz. Hükümetin son attýðý adýmlar iyi bir adýmdý" dedi.
    https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...devam-edecegiz

Kur Korumalý TL Vadeli Mevduat sistemi hakkýnda en çok merak edilen 10 soru ve yanýtlarý þöyle:

1- Kur Korumalý TL Vadeli Mevduat sisteminden kimler yararlanabilecek?

Yurt içine yerleþik gerçek kiþiler bu sistemden faydalanabilecek. Tüzel kiþiler bu sisteme dahil olamayacak.

2- Hesaplar hangi vadelerde açýlabilecek?

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 aylýk vadelerde olabilecek.

3- Vadeden önce hesaptan para çekilebilir mi, çekilirse nema alýnabilir mi?

Vadeden önce hesaptan para çekilebilir ancak destekten fayda saðlanamaz. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap, vadesiz hesaba dönüþecek, faiz hakký ortadan kalkacak. Hesabýn açýldýðý tarihteki TCMB kuru ile hesabýn kapatýldýðý tarihteki TCMB kurundan düþük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

4- Mevduattan herhangi bir kesinti olacak mý?

Mevduattan herhangi bir kesinti yapýlmayacak, bu ürüne stopaj uygulanmayacak.

5- Sisteme birden fazla giriþ-çýkýþ olabilir mi?

Sisteme giriþ-çýkýþ için herhangi bir kýsýt yok.

6- Tasarruf sahibine getirisi ne olacak?

Gerçek kiþilerin Türk lirasý vadeli hesaplarý üzerinde iþleyecek faiz ile hesap açýlýþ ve vade tarihlerindeki kur deðiþim oraný kýyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandýrýlacak.

7- Kur Korumalý TL Vadeli Mevduat ürününe geçiþ için her bankaya baþvurulabilecek mi?

Sisteme dahil olan tüm bankalara baþvuru yapýlabilecek.

8- Halihazýrda Türk lirasý mevduatlar da bu sisteme entegre olabilecek mi? Hesabýn açýlýþ tarihi dikkate alýnacak mý?

Mevcut TL mevduat hesaplarý da bu sisteme dahil olabilecek.

9- Halihazýrda Türk lirasý mevduatlarýn sisteme dahil olmasý için gerçek kiþilerin baþvuruda mý bulunmasý gerekecek, yoksa otomatik olarak geçiþ yapýlacak mý?

Bireysel bankacýlýk iþlemi olduðu için tasarruf sahibinin bankaya baþvuru yapmasý gerekecek.

10- Katýlým bankalarý da bu sisteme dahil olacak mý?

Katýlým bankalarý da sisteme dahil olacak, þu anda teknik altyapý için çalýþmalar sürüyor.

4. Sayýn kuluçka, dövizi hallettik te bist ne olacak, bu neyin düþüþü, þirketlerin döviz varlýklarýný anladýk da bu seviyedeki döviz varlýk deðeri de iyi aslýnda. Artýk dönmesi lazým diye düþünüyoruz yoksa bir paket de bist'e gerekecek bu gidiþle...

Alýntý Originally Posted by kuluçka Yazýyý Oku
    evet farkýndayým,iyiyle kötü konusunda zýt karekterlere sahibiz.
    Evet haklýsýn , faize karþý olan bir hükümet insanlarý faize yönlendiriyor ben merak ediyorum finans kuruluþuna yýllýk TL yatýran ne olacak þimdi bu sistemde o kar payý aldýðýndan zarar edecek mesela , o zaman oradan parasýný çekip faize yatirsin , bu mu ? , ayrýca borsa yatýrýmcýsý para faize gittiði için kan aðlýyor buradan bankalar dýþýnda hangi þirketler faydalanacak bistte bilemedim .

O zaman 2 puan politika faizi düþürülüp neden bu kadar kaos çýktý bu iyi mi ?

Ne iyi , ne kötü anlamak için ne yapmak lazým ? 69 TL ye 2 ay önce aldýðým ayçiçek yaðý þu an 130 TL fazla olanlarý da var .
    Bulgarlar kapikuleden girip týrlarla Mal alýp çýktýlar uyduruk paralarýyla .
    Bu mu iyi bir þey ?

Haklýsýn iyi ve kötüyü ben anlayamýyorum , sen anlýyorsun .

Buradan borsa ne olur bir yorumlar mýsýn ?Bundan sonra borsadan çýkýp faize para yatiriyim o zaman bu iyi bi þey olur memleket içinde ? Deðil mi ?

Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Evet haklýsýn , faize karþý olan bir hükümet insanlarý faize yönlendiriyor ben merak ediyorum finans kuruluþuna yýllýk TL yatýran ne olacak þimdi bu sistemde o kar payý aldýðýndan zarar edecek mesela , o zaman oradan parasýný çekip faize yatirsin , bu mu ? , ayrýca borsa yatýrýmcýsý para faize gittiði için kan aðlýyor buradan bankalar dýþýnda hangi þirketler faydalanacak bistte bilemedim .

O zaman 2 puan politika faizi düþürülüp neden bu kadar kaos çýktý bu iyi mi ?

Ne iyi , ne kötü anlamak için ne yapmak lazým ? 69 TL ye 2 ay önce aldýðým ayçiçek yaðý þu an 130 TL fazla olanlarý da var .
    Bulgarlar kapikuleden girip týrlarla Mal alýp çýktýlar uyduruk paralarýyla .
    Bu mu iyi bir þey ?

Haklýsýn iyi ve kötüyü ben anlayamýyorum , sen anlýyorsun .

Buradan borsa ne olur bir yorumlar mýsýn ?Bundan sonra borsadan çýkýp faize para yatiriyim o zaman bu iyi bi þey olur memleket içinde ? Deðil mi ?
    döviz düþtü diye niçin bu kadar sinirleniliyor anlayabilmiþ deðilim. tabiiki paraný faize yatýrabilirsin. faiz yeni birþey deðil hep vardý. ama þunu unutmayalým döviz gibi faizde daha aþaðý gelecek. kurdan kazanýrým diye düþünmek mantýklý deðil, bunuda zamanla anlayacaksýnýz. kimseye akýl vermek gibi bir huyum olmadý olmaz,sadece fikirlerimi yazarým,tamamý doðrudur diye bir iddiamda olmadý. vatandaþýn satmasýyla döviz düþüyorsa demekki kendimiz yükseltmiþiz boþuna aðlýyoruz. bizi diðer canlýlardan ayýran en büyük özelliðimiz beynimizin daha büyük bir oranýný kullanabiliyor olmamýzdýr.

Alýntý Originally Posted by fortune Yazýyý Oku
    Sayýn kuluçka, dövizi hallettik te bist ne olacak, bu neyin düþüþü, þirketlerin döviz varlýklarýný anladýk da bu seviyedeki döviz varlýk deðeri de iyi aslýnda. Artýk dönmesi lazým diye düþünüyoruz yoksa bir paket de bist'e gerekecek bu gidiþle...
    1986 dan beri borsadayým. ne saldýrýlar gördü borsa bu neki.... kur farký þirketlerin bilançolarýnda büyük alaný kapsamadýðý zaman gerçek bilançolar gelmeye baþlayacak. kar yazýldýðý sürece borsadan korkmak için sebep göremiyorum. faizler her seferinde ufak ufak aþaðý çekildiðinde para zaten borsaya dönecektir. bazýlarý para faize yönlendiriliyor demiþya, çok basit bir açýklama olmuþ. ya olayý anlayamamýþlar yada kasti yapýlýyor. DÖVÝZDE DURUP TL YÝ DEÐERSÝZLEÞTÝRECEÐÝNE FAÝZDE DURSUN TL DEÐER KAZANSIN... faizi nasýlsa aþaðý çekeceðiz,ikinci adým olarak borsaya gelecek. ben anlatma konusunda özürlü olabilirim Ahmet Hakan belki anlatabilmiþtir.
    https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...leydi-41966786

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Þahenk ve Koç ile görüþtü
    https://www.indyturk.com/node/450901...C%C5%9Ft%C3%BC

plansýz programsýz basýna kapalý þekilde ani yapýlan bu görüþmeden ne anlam çýkarmalýyýz? benim aklýma gelen; tüsiad ýn elindeki dolarlarý merkeze satabilmek için Reisden yardým istemeye geldikleri. o parayý piyasaya sürseler dolar zaten 1TL olur, ortalama 5 TL den anca satarlar.ben olsam buna zorlarým fakat devlet öyle yönetilmiyor tabiiki.

Sayfa 523/531 ÝlkÝlk ... 23423473513521522523524525 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •