Vestel Beyaz Eþya, yüzde 742 oranýnda bedelsize giderek sermayesini 1.6 milyar TL'ye çýkarma kararý aldý
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...delsiz-hamlesi
Vestel Beyaz Eþya, yüzde 742 oranýnda bedelsize giderek sermayesini 1.6 milyar TL'ye çýkarma kararý aldý
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...delsiz-hamlesi
kendi sektöründe daha iyisi yok.
https://www.hizliresim.com/6mh4m2s
seneye yangýnlarýda tarihe gömüyoruz. yapacaðýz dersek yaparýz.
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliþtirilen insansýz hava araçlarýyla (ÝHA) farklý donanýmlara sahip bir yangýn söndürme filosu oluþturulmasý amaçlanýyor.
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...cin-iha-ordusu
senide tarihe gömeceðiz, gebzede (YÝTAL) 200 civarý zehir mühendis büyük aþama kaydetti. yakýnda yerli mikroçiplerimizi herkes görecek.
Otomotivin yanýnda birçok sektörde üretimi olumsuz etkileyen küresel çip krizini fýrsat bilenler yeni bir krizi tetikledi. Çipleri piyasada adeta karaborsaya düþerken piyasaya sürüldüðü tahmin edilen milyonlarca sahte çip binlerce insanýn hayatýný tehlikeye atan bir krize dönüþmek üzere...
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...-krizi-basladi
geçenlerde aslan kralýn sayfasýnda 80 kiþi varken bi yorum yapmýþtým,tabi hemen saldýrdýlar,KY düþmaný falan dediler.oysaki olacaklarý söylemiþtim ve þu an hepsi gerçekleþmiþ durumda. þöyle birþeydi; þu anda tahta ***im hýyar diyene tuzlukla koþan tuzcularla dolu,hiç bir yere gitmez. yakýn gelecekte bu tuzcularýn hepsi topuklarýný totolarýna vura vura kaçacak,sayfa sessizliðe bürünecek iþte o zaman hareket yaklaþmýþtýr. bugünlerde sayfada mezar sessizliði var,tahtada da 10 lotu bile sayan mezarcýlar var.
motoru yerlimi,motoru yerlimi? EVET YERLÝ
Türk savunma sanayisinde güç grubu ve zýrhlý muharebe araçlarý alanlarýna yatýrým yapan TÜMOSAN, çalýþmalarýnýn meyvelerini almaya baþladýðý bir döneme girdi. 1976 yýlýndan bugüne 48-115 beygir aralýðýnda motor üretimi yapan TÜMOSAN, ÝDEF 2021'ye 540 beygirlik yerli motorla geldi.
TÜMOSAN tarafýndan geliþtirilen yerli motorla ilgili Haber7.com'a açýklamalarda bulunan TÜMOSAN Motor Teknolojileri Müdürü Cihan Büyük, Tümosan'ýn 1975’ten beri yerli motor üreten bir firma olduðunu belirterek, "Türkiye’nin ihtiyaçlarýna göre yeni dizel motorlarýný geliþtirdiler. Yanýmýzda gördüðünüz 6 silindirli yeni motor seri üretime girmeye en yakýn motorumuz diyebiliriz. 7.8 Litre, 540 beygir gücüne sahip. Yüksek güç yoðunluðuna sahip bir motor. Dünyadaki muadilleriyle birebir yarýþacak seviyede. FNSS’in bir projesinde bu motorumuz kullanýlacak. Testleri halen devam ediyor. Önümüzdeki þubat ayýnda da 7 tane motorumuzu teslim edeceðiz." dedi.
Tümosan sadece kara araçlarýnda deðil denizcilik sektörüne de dizel motorlar geliþtirdiðini vurgulayan Büyük "6 silindirli motorun Marin versiyonu var. Gölcük tersanesinde itici-çekici teknelerde kullanýlýyor bu motorumuz. Tekne üzerindeki testlerimiz baþarýyla tamamlandý. Teslimatýný geçtiðimiz sene gerçekleþtirdik. Kullanýmý devam ediyor. Gayet olumlu geri bildirimler de alýyoruz. 6 silindirli motorun 4 silindirli versiyonu da geliþtiriliyor. Pusat araçlarýnda kullanýlan motor da þu an gördüðünüz Marin motorun kara versiyonu. Birebir aynýsý." ifadelerini kullandý.
YERLÝ MOTOR 2022'DE TÜRK ZIRHLILARINDA
TÜMOSAN, 25 Aralýk 2019'da FNSS Savunma Sistemleri AÞ ile imzaladýðý Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenicisi Sözleþmesi kapsamýnda Türk Silahlý Kuvvetlerine hizmet edecek 6x6 ve 8x8 Özel Maksatlý Taktik Tekerlekli Zýrhlý Araç (ÖMTTZA) motorlarýnýn montaj faaliyetlerine baþladý.
https://www.youtube.com/watch?v=lX17oNgR9zU
TL’yi pozitif ayrýþtýran 4 neden
Habertürk yazarý Abdurrahman Yýldýrým TL'yi pozitif ayrýþtýran 4 nedeni açýkladý. TL'de IMF'nýn rezerv daðýtýmýyla beraber Merkez Bankasý'nýn adýmlarýnýn da etkili olduðuna dikkat çekti.
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...stiran-4-neden
aslan kral ÝETT otobüslerine benzedi,yolcular ittirerek götürüyoönünde sonunda sýkýlan yolcular otobüsü terk edecek, dayanmalarý imkansýz. bende sabýrda zamanda konteyner dolusu.
Yer Ýmleri