Originally Posted by
selimtogrul
"Denizi seyretmek gibidir, bozkýrda gökyüzünü seyretmek " derdi, bir vesileyle tanýþtýðým benden epeyce yaþlý olan borsa kurdu abi. Toyluðumdan ne demek istediðini anlayamamýþtým o zamanlarda. Asýnda söylemek istediði yada anlatmak istediklerini bir çýrpýda özetleyen bir cümle idi. Haklýydý da üstelik.
Hepimiz ama kesintisiz hepimiz aldýðýmýzýn bir an önce yükselmesini elimizde olan paramýzýn katlanmasýný istiyoruz. Oysa kazýn ayaðý öyle deðil ki. Bunu öðrenmem zaman alsa da, þu anda zamana karþý nasýl duracaðýmý ya da ne yapacaðýmý öðrenebilmek için neler verdiðimi duysanýz, ...
Tecrübe dediðimiz de aslýnda tam olarak bu oluyor galiba. Orada yaþanan rakamsal oyunlarýn tuzaðýna düþmeden ilerlemek. Bazen vurdumduymaz davranacak kadar gamsýz kedersiz, bazende agresif saldýrgan bir hayvan gibi davranmanýn gerektirdikleri.
Zaman..
Önemli olan içsel barýþýnýzý saðlamanýz. Ýçinizde yaptýðýnýz iþe duyduðunuz özgüvenin tanýmý.
Öyle yada böyle zaman akýp gidiyor. Peki sizin elinizde kalan nedir diye sorsam.
Satýn aldýklarýnýzla baþlýyorsanýz cümlelerinize. Ýþte orada peþinen yanýldýðýnýz söylemeliyim dostlar.
Biriktirin.
Ýster senet biriktirin ister para biriktirin. Hepsi bir zaman sonra gidecek.
Aslolan, biriktirmeniz gereken þey ise " aný ". Sevdiklerinizle "aný " biriktirin.
Kesintisiz herkese, ama herkese mutlu bir hafta, bol kazanç dilerim.
---------------------------
Yukarýda yazý, subliminal hiç bir mesaj içermemektedir. Herhangi bir yatýrým tavsiyesi olmadýðý gibi sadece özeleþtiri içermektedir.
Borsa zor ama çok zor bir mecra, gelenlerin çoðu yitip gidiyor, þasnlý olan çok küçük bir azýnlýk bir þeyler kazanýyordur muhtemelen, ama geçen zamanýn, yaþanan stresin karþýlýðýný kaç kiþi gerçekten alabiliyor kocam bir soru iþareti, bende çok tecrübeli yatýrýmcýlarla konuþma þansý yakaladým ama onlarý anlamak için bile belirli bir tecrübe gerekiyor, bende çoðunu geç anladým, belki hala tam anlamadým bilmiyorum, benim de öðrendiðim en kýymetli þey borsayý bilmediðim oldu bunu anlamak bile bana 2-3 yýl gibi bir süreye mal oldu, ama bu benim þuan sahip olduðum en kýymetli bilgi, ben borsayý bilmiyorum ve bunun utanýlacak bir yaný yok... ;)
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri