Originally Posted by
Desidero74
Herkese iyi haftalar,
Deðerli abiler bilenlerden bir ricam var, sadece istatistik olarak istediðim deðerleri alt alta sýralayacak bir sistem ve bunun kullanma eðitimi arýyorum,
Mesela bist 100 endeksi grafiðini açtým altýna iþlem hacmi grafiði altýna dolar bazlý grafik altýna enflasyon bazlý grafik vb açabilmeliyim
bunu yapmak için gereken program nedir ayrýca ayný þeyleri hisse bazlý yapabilme liyim
Rsi vb de istediðim anda ekleyebilmeliyim
Bunu nereden ve nasýl yapabilirim bilemiyorum mesela günlük yabancý oraný da görmek isterim her ne kadar güvenmesem de
Tuncay T. yu izledim tek program da yapmýyot du finnet diye bir programla baþka bir iki tane eþ zamanlý açýyordu bana bu kadar lazým deðil böyle bir eðitim de var mýdýr ayný zamanda
Teþekkürler
Matriks alýrsan bütün istediðin her þeyi yapabilirsin. Derinlik bile görebilirsin...
Yeterli komisyon býrakabiliyorsan aracý kurumun bunu ücretsiz saðlayacaktýr. Genelde aylýk olarak Matriks fiyatýnýn 2 katý komisyon býrakmaný istiyorlar.
Ücretsiz olarak Tradinview var ama sadece 2 tane ücretsiz gösterge kullanabiliyorsun. Bir de parasýný vermezsen 15 dk. gecikmeli veri alýyorsun. Þimdi moda bu platform...
Gösterge bazlý olarak Metastock kullanabilirsin. Bunun için verileri en saðlamalýsýn. Yani veriyi baþka yerden alýp Metastock programýna aktarmalýsýn. Fakat tüm göstergeleri kullanman mümkün olacaktýr. Bu da ücretli. Eskiden ücretsiz bulunabiliyordu artýk bayaðý zorlaþmýþ...
Ben Amibroker kullanýyorum. Bu da Metastock gibi veriyi dýþarýdan istiyor. Kendisi veri saðlamýyor. Ayrýca kodlama için yazýlým bilmekte de fayda var. Aksi halde sadece var olan göstergeleri kullanabilirsin. O da aslýnda yeterli olur ama özel bir þeyler yazmak istersen kodlama bilmen lâzým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri