Hayýrlý Cumalar...![]()
Cuma 'nýn hayrý ve bereketi üzerimize olsun inþaAllah...
Hayýrlý Cumalar...![]()
Cuma 'nýn hayrý ve bereketi üzerimize olsun inþaAllah...
XU100...
Gelecek hafta için perspektif oluþturmaya çalýþalým...
Kýsa vade için yatay trende girdik. Çok uzun süreceðini ve çok fazla yükselebileceðini sanmýyorum. Hemen hemen yükseliþin sonlarýnda olmalýyýz. Daha sonra yeniden aþaðýya süzülmeye devam edeceðini düþünüyorum. Burada 7.4xx seviyesi destek görevi görmeye çalýþacaktýr fakat bu destek kýrýldý izlenimi vermek için yine tekrardan bu seviyeyi kýrar gibi yapacaðý neredeyse kesin gibi...
Asýl sorun uzun vadede nasýl hareket edeceði hakkýnda yapýlacak perspektiflerde...!!!
Yine bu konuda görebildiklerimi yazacak olursam, 2 ihtimal var:
- Eðer ara trend bitmemiþ ise daha önceden de bahsettiðim 6.9xx seviyesi civarýndan Aralýk sonu veya Ocak baþý dönmemiz gerekir...
- Eðer ara trend bitip, ana trendi tamamlamak isterse bu defa da 5.7xx seviyelerini Ocak ayýnýn 2. yarýsýnda görerek toparlanma sürecine girebiliriz...
Beni bilirsiniz. Aþama aþama yorum yapmayý severim. Bir þey olmadan veya olacaðý kesinleþmeden ilerisine göre pozisyon almanýn sakýncalý olduðunu düþünürüm. O nedenle önce bir görelim; hangi zamanda, hangi seviyede olacaðýz. Þu an için net olarak söyleyebileceðim þey ise:
- "Dün düþeni kýrdýk!" diyenlere itibar etmemeniz yönünde olacaktýr...
Çünkü baþka bir çok þeyi göz ardý ederek, sadece çizgilerin kýrýlmasýna önem atfediyorlar! Görünüm o þekilde ama gerçek baþka þekilde cereyan etmeli diye düþünüyorum...
Belki de yanýlýyorum ama bu benim düþüncem ve grafiklerden böyle görüyorum...
Burada hemen þunu da eklemeliyim:
- Uyumsuzluklar önemlidir ama doðru bakýldýðý sürece. Haftalýk grafikte ise zirvede negatif bir uyumsuzluk mevcut ve bu uyumsuzluk onaylanmýþ durumda...!!!
- Bu ne anlama geliyor derseniz: 6.9xx seviyesinin bizleri kesmeyeceðini söyleyebilirim. Bu benim düþüncem. Ben piyasa yapýcý olsam öyle düþünür, öyle yapardým...!!!
- 6.4xx, 5.9xx, -5.7xx fibo seviyelerinin birinin yakýný hedef olacaktýr diyebiliriz. Þu an için ben 5.7xx 'e göre hazýrlýk yapýp tedbirli olma taraftarýyým...
Fýrsat bulursam farklý bakýþ açýlarýndan da grafik incelemesi yapýp paylaþmaya gayret ederim. En azýndan önümüzdeki süreçte bu grafikleri her an göz önünde bulundurmakta fayda var...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Ellerinize/emeðinize saðlýk hocam,
Piyasada para kazanmak pek kolay deðil, hisselerde tutarlý trendler yerine günlük yada anlýk belirlenen yönü net olmayan hareketler var gibi duruyor, yine günlükte risk alarak kazanç saðlamak pek mümkün deðil, kredili iþlem riskiyse artýk kesinlikle alýnmamasý gereken bir risk, maliyeti çok ama çok yüksek, yine hep konuþtuðumuz aslýnda bir çok hissenin endekse göre çok pahalý olduðu gerçeði artýk kabak gibi ortada, hatta neredeyse tüm borsayý bilmiyorum diyenlerin son 2 yýldýr övdüðü 3-5 hisse kabaca TL bazlý ya ayný fiyatta yada daha düþük fiyatta, bir zamanlarýn hisse gazlama yönetimi olan temettü emekliliðini öven pek kimse kalmadý mesela, bu þartlarda borsaya yeni para koymak ciddi risk içeriyor, alýnacak yanlýþ hisseyle ciddi para ve zaman kaybý içten bile deðil, hemde bu kaybýn anlý þanlý çok bilindik hisselerde olma olasýlýðý yüksek, imzamda yazdýðým gibi hisselerin aylýk grafiðine bakmak þart, hatta þuan aylýk grafiðe dolar bazlý 10-15 hatta 20 yýllýk bakýlmalý ve ona göre karar verilmeli,
Tüm bunlarý yazarken geçen yýl elimdeki hisseyi malum noktada satýp çýkmýþ olsam sonrasýnda TL de bile kalmýþ olsam daha avantajlý olacaktým/olacakmýþým, ama anýn büyüsüne kapýlýp yine borsada kalýp devam ettim, bu son kýsýmda kendime eleþtiri, inþallah ayný hatayý tekrarlamam (:
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Mutlu huzurlu bir pazar günü dilerim.
Ýþyerine, adliye çevresinde faaliyet gösteren, uyuþmazlýklar konusunda dilekçe yazan ve yol gösteren elemanlardan biri geldi. Epey zamandýr gelmiyordu, görünmüyordu. Biraz sohbet etme fýrsatýmýz oldu.
Nasýlsýn neler yapýyorsun dedim. Ýþler güçler ne alemde diye sordum .
- "Abi" dedi.
- "Akþama kadar boþanma ve icra dan baþýmýzý kaldýramýyorum. "
Durdum. Nasýl yani dedim.
- "Abi dedi kadýný dinliyorsun kadýn haklý, adamý dinliyorsun adamda haklý. Hakim ne yapacak bende bilemiyorum"
- "Abi olur mu öyle þey" diyecek oldum.
- "Valla abi. Ekonomik sorunlar yüzünden diyecek oldu."
- Ekonomik sorunlar yüzünden kadýnlarýn ihtiyaçlarý çok. Hatta bitmek bilmiyor. Eee. Adamýn maaþ belli. Aldýðý zam zaten cebine yansýmadan fiyatlara yansýyor. Adamýn aldýðý maaþ zammý eline geçen parayý kuþa çeviriyor. Kadýnda haklý olarak isyan ediyor parasýzlýktan. Allah yardým etsin abi. Hakkaten zor "
..
diyecek söz bulamadým. Ne diyeyim. Uðurladým arkadaþý .
Rabbim hepimize yardým etsin. Zor günlerden geçiyoruz. Hadi biz bir þekilde tedavülden kalktýk. O kadar çok ihtiyaçlarýmýz da yok desem yeridir. Ya bu gençler ne olacak. Bir ev. Býrak ya ne evi. Bir otomobil hayali bile kuracak halleri kalmamýþ durumda. Þu zamanlarda en büyük hayalleri ellerinde olan telefonlarýný yükseltmek oluyor. Ama anlatamýyorum. Bu telefon aþkýnýn sonunun olmadýðýný. Geçici bir heves olduðunu. Hatta bir kaç zaman sonra bile o telefona ihtiyaç bile duymayacaðýný söylediðimde. Bana olan bakýþlarý görseniz.Sanki ana avrat küfür etmiþim gibi.
Algýlarýnýn nasýl yönetildiklerinin farkýnda bile deðiller gençler. Artýk bir yerden sonra bende býraktým. Boþa konuþtuðumu düþünmeye baþladým.
Yaþlanýyor muyuz biz yahu ?
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Hayýrlý Haftalar...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasýný diliyorum...
XU100...
Kapanýþ itibâri ile beklentinin gerçekleþtiðinin grafiðidir...
Bugün zaten boþluklu açtý ve kapatmadý. Çok dar bir alanda gitti geldi. Hacim ise hafiften yükseldi. Bollinger Band temasý gerçekleþti denebilir...
Benim kriterlere göre;
- Þu andan itibaren kenara çekilip izleme yapma modundayým...
- Acelemiz yok nasýl olsa. Önce mavi, yeþili yukarý kessin, ayrýca mavi düþeni de kýrsýn; ondan sonra durum uygunsa yeniden pozisyon alýnabilir...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri