"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Bana her ne kadar herkes üstâd diye hitâp etse de, ben de üstâd deðilim...
Biraz maceracýlýk, biraz Don Kiþot 'luk var kanýmda... Bu vesile ile Don Kiþot üstâdýn kulaklarýný çýnlatmýþ olduk...
Yeri geliyor boþa kürek sallýyorum, yeri geliyor ufacýk bir etkim oluyor. Bazýlarý beni yanlýþ anlýyor ve eleþtiriyor. Olabilir, sanki ben kendimi doðru anlayabiliyor muyum?
Bunlarý söyledikten sonra benim þu anki stratejim; az önce Selim 'in mesajýnda belirttiðim yöndedir...
Kiminin parasý kiminin duasý derler, borsa içinde kiminin temel kiminin teknik analizi desek yanlýþ olmaz sanýrým, bende bunlarýn ikiside pek yok o yüzden kendi yaþadýklarýmdan bir kaç satýr yazayým,
Borsa iþine baþladým her yeni teknik indikatörü keþfettiðimde vay anasýný bunu daha önce görsem þöyle yapardým böyle yapardým diyorum ama keþfettikten sonra da bir türlü durum deðiþmiyor, durum böyle böyle devam ediyor sözde trader iþin piri yazýyor çiziyor öyle deniyoruz yine yem oluyoruz meðer adam bizi yemek için o yazýlarý yazmýþ Twitter da þimdi çok daha iyi anlýyorum, böyle böyle yaz yaz bitmez bir sürü olay, insanlýk için küçük ama o dönem elimde olan ve benim için hayatýmý baðladýðým paradan ciddi paralar kaybettim sadece paramý deðil insanlara olan inancým ve güvenimde zedelendi anlatýlmaz yaþanýr, yaþarken anlatýldýðý kadar kolay olmuyor adamýn eli ayaðý boþalýyor, iþlem yaparken kalbim aðzýma geliyordu... Kýsacýk yazý ama 2-3 senelik deðiþen hayeller deðiþen hayatlar diyeyim ben size...
Tüm bunlar olurken kimse elinden tutmadý mý demeyin çok güzel insanlar el uzattý, ama ben amiyane tabirle o elleri tutmak yerine kibarca beþlik çakmýþ gibi oldum kýymet bilemedim yada anlatýlanlarýn bu kadar kýymetli olabileceðini idrak edemedim, birine bir þey anlatmadan önce onun sizi anlamaya hazýr olmasý gerekiyor bunu biliyordum ama ben borsa iþini öðrenmeye hazýr deðildim bunu da uzun süre sonra anladým, þimdi size hep anladým anladým yazdým ama belkide 3 ay sonra þuan anladýklarýmýn yanlýþ olduðunu anlayacaðým iþte borsa böyle bir yer, her dönem her an farklý sonradan üzerinden vakit geçince anlýyoruz, geçen birinin bana 2 yýl önce anlattýðý 30-40 dk lýk konuþmada ne demek istediðini anladým geç oldu deðil mi olsun ben þimdi onun benim için neler yapmaya çalýþmýþ olduðunu anladým bana bu yeter.
Þimdi okuyanlar diyecek ki bu yazdýklarýnýn bize faydasý ne diyecek, burada yazan çizen az çok bu iþi bizden önce anlamaya baþlamýþlarý bir kaç kez dikkatle okuyun herkesi her haberi dikkate almayýn seçici olun, bilgi insanýn hazinesidir bu hazineleri bu platformda karþýlýksýz bizlerle paylaþan herkesten Allah razý olsun
Psikoloji bu iþin temeli bence herþeyden önemli ederi olan hisseyi uygun fiyattan alýn piyasanýn sizi yönlendirmesine izin vermeyin ( yazmak kolay yapmak zor, sen yaptýn mý demeyin yapmaya çalýþýyorum bazen oluyor bazen olmuyor...)
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Kolay gelsin millet yoldaydým ancak geldim bayaðý kritik yapmýþsýnýz maþallah.![]()
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Ýnsanlara olan güvenle ilgili kýsa bir ders çýkarýlma hikayesi
Bir vatandaþ atýyla bir yere giderken bir pýnar baþýnda mola verip azýðýný çýkarýp karnýný doyurmak için oturmuþ
karnýný doyururken oradan geçen birisi selam verip karnýnýn aç olduðunu yiyeceðini kendisiyle paylaþmayacaðýný sorunca
adam hiç düþünmeden buyurun beraber yiyelim hem bana sofrada arkadaþlýk etmiþ olursunuz
tam yiyecekler bitmek üzereyken o yemeðe oturan kahpe yerinden fýrlayýp atý yakalayýp üzerine atlamýþ ve vurmuþ kýrbacý
at sahibi
'' giden ata üzülmüyorum insanlara olan güvenimi kaybettim ona üzülüyorum'' der
Ben gördüðüm yaþadýðým þeylere þahit olunca hala yeterince çivisi çýkmamýþ dünyanýn diyorum.
Bu sayfanýn en eski müdâvimlerinden olarak senin baþarýný bizzat müþâhade etmiþ olmaktan çok mutluyum...
ÝnþaAllah hep doðrularla karþýlaþýr, doðrularý yapmaya devam edersin. Borsa senin de dediðin gibi sürekli þekil deðiþtiriyormuþ gibi olsa da aslýnda sadece kýlýk deðiþtiriyor...
Borsada hepimiz stres testinden geçiyoruz. Dayanabilenler yarýþý tamamlar, yenilenler elenir...
Zannedilmesin ki bizler duygusuz kiþileriz. Doðrusu bu ama be çok duygusalým. Bu bir dezavantaj mâlesef...
Amin Sn. T/A inþallah hepimiz hep güzel insanlarla karþýlaþýr onlarýn kýymetini vaktiyle biliriz, borsada benimde en büyük zaafiyetim duygusallýðým oluyor, halbuki burada duygusallýða yer yok duygularýndan arýnan ve sabýrlý olan er yada geç mükafatýný alýr diye düþünüyorum, herkese mutlu pazarlar
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri