Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasýný diliyorum...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Bilmukabele Sn.T/A
Saðlýklý, neþeli, bereketli bir gün olur inþallah.
Hürmetler...
Eline saðlýk Selim...
Eve dönmeme az kaldý. Sonra yine paylaþýmlara baþlayabilirim...
Ortalamalar sýralý dizilimde mi?
Sýralý dizilim yoksa yanýltabilir. Tek tek bakmak lâzým...
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Ben de grafik olmadan hareket etmem.
Þu ara bilgisayarýma oðlan el koydu boþa düþtüm.
Cepten bakmaya çalýþýyorum ama benim grafiklerin tadýný vermiyor...
Neyse 1 hafta daha idare edeceðiz artýk. Sonrasý Allah kerim...
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[IMG]Ekonomist ve Bilgi Üniversitesi Öðretim Görevlisi Murat Saðman: Fed bunun zor bir geçiþ olduðunun farkýnda ve maksimum geciktirip en iyi þekilde iletiþimini yürütmeye çalýþýyor. Mayýs 2013’te Bernanke’nin yaptýðý gibi açýklama yapmak istemiyorlar. Beklenti ve iletiþimi yapýlan þuydu, tahvil alýmlarý gelecek sene azaltýlýp ilk faiz artýþý ise 2023 yýlýnda gelebilirdi. Ancak çok yüksek bir enflasyon geldi. Tüketici enflasyonu yýllýk 13 yýlýn zirvesi yüzde 4,2’ye çýktý. Üretici fiyatlarý da yüzde 6,2 ile son 10 yýlýn zirvesinde. Bu enflasyon geçici mi kalýcý mý ona bakýlacak. Geçici ise plana göre devam ederler ama enflasyondaki yükseliþ kalýcý olmaya baþlarsa öne çekecekler. Hem tahvil alýmý azaltýmýný hem de ilk faiz artýrýmýný 2023 yerine 2022’de görebiliriz. Fed’in normalleþme adýmlarý bizim gibi ülkeler için çok kötü bir haber. Nasýl etkileniriz? En kötü etkilenen ülkeler içinde oluruz. Bir kere ABD’nin faiz artýrdýðý yerde bizim de maliyetlerimiz de artacak, bize de baský olacak. Geliþmekte olan ülkelerden sermaye çýkýþý olabilir, para ABD’ye dönecek ve bizi etkileyecek. Normalleþme adýmlarýndan etkilenmede geliþen ülkeler ikiye ayrýlýr cari fazla ve açýk verenler diye, biz açýk veriyoruz. Son olarak da TCMB’nin eksi rezervinden dolayý hem kurdaki volativite hem faizlerin yükselmesine fazla müdahale edemeyecek. Rezerv sýkýntýsý önümüze çýkacak. Bunun beklentisi bile bizi baya etkileyebilir ki bayramda gördük bunu. Yüksek gelen enflasyon verisiyle birlikte yani tek bir veriyle bile nasýl hasar olabileceðini gördük. Herkes etkilenecek Fed’in normalleþmesinden. Ama daha kýrýlgan ülkeler daha fazla etkilenecek.[/IMG]
Yer Ýmleri