Originally Posted by
@yörük@
selamlar....
sanýrým tablonun rengi otomatik deðiþiyor....
bölgeler döngüyü ifade ettiði için....rakamlar yerine...al-güçlü al-sat-güçlü sat yazýlabilir belki....
ayný þekilde kesiþimlerde yapýlýrsa....
aldan-güçlüala geçenler gibi süzme yapýlabilir...
zaman kýsmýna, haftalýk ve aylýkta eklenebilir belki.... eklenirse base zone kýsýmlarý eklenirse...
ayný anda günlük-haftalýk-aylýk bölgeler görüleceði için zamanlama için kolaylýk saðlar gibi....
eðer bu þekilde olursa.... sadelik için...roc, volume, rate/base, mom/base gibi sayýsal verilerin olduðu kýsýmlarýn gizlenmesi
anlaþýlmasýnda kolaylýk saðlayabilir...
eðer liste bir defa girilmesi gerekiyor ve deðiþmesi zor ise.... sektörel ayrým...
ayný anda sektörü görme açýsýndan ve kýyas için daha güzel olabilir gibi....
þimdilik aklýma gelenler....bunlar hocam...
Tavsiyeler için teþekkür ederim... 
AL/SAT tavsiyeleri için en sonunda ayrý bir sütun açarak tavsiye niteliðinde bir puanlama ile dediðin gibi yapýlabilir...
Þu anki listede görmek istediklerimizi görmemizi saðlayacak þeylere öncelik vermeye çalýþýyorum...
Nasýl ki; þu anda 2 farklý modelimiz var:
- Önce hisseyi tespit ediyoruz (her zaman dilimini kontrol ederek ve tüm hisseleri tarayarak)
- Sonra da bulunan çok az sayýdaki hisseyi tek baþýna tüm zaman dilimlerinde derinlemesine inceliyoruz...
O nedenle burada belirli kýstaslara uyan hisseleri daha sonra kendi içinde inceleme düþüncem var. Tek hamlede senin bahsettiðini yapmak bir çok varyasyonu içinde barýndýrýr ve bunu tablolamak zorlaþýr...
Her hisseyi ve her zaman dilimini yan yana sütunlarla yaparsak çok fazla sütün olacaktýr. O nedenle 2 'ye bölmeyi düþünüyorum. Önce hisselerin tespiti, sonra incelemesi gibi...
Ben tüm bunlarý hazýrlayacaðým ama sanýrým genelde ilgilenilecek olan:
- Hangi hisseyi alýp, hangisini satýyoruz? olacaktýr...
Ýþte bu da en son tablomuz olacaktýr...
Yani toplamda 3 tane tablo olacak ama sanýrým ben en sonuncuyu paylaþsam yeterli olacaktýr. Fakat bu sonuncu için önce hangi kýstaslara göre AL/SAT yaptýracaðýmýza kesin karar vermemiz lâzým. Ben her gün incelemeye devam ediyorum. Sistemin çalýþmasýný keþfetmek gerekiyor. Nerelerde zayýflýk gösteriyor. Nerelerde güçlü, bunlarý anlamam lâzým...
Her fikir benim için deðerlidir. Kafama yazýyorum ve yeri geldikçe kullanýyorum...
Fikirlerini paylaþan herkese sonsuz teþekkürler...
Burada belki çok kiþinin ilgisi çekmeyecektir ama ilgisini çekeceðini bildiðim bir kiþi var. Onun da daha önceki sorularý kafamda ve ilerleyen zamanlarda sistemin istatistiki, sonuçlarýný da paylaþmaya çalýþacaðým. Örneðin:
- Hangi bölgede kaç bar kalýyor?
- Hangi bölgeden hangi bölgeye geçerse, daha etkili oluyor?
- Hangi zaman dilimi daha güzel sonuç veriyor?
- Hangi açýlarda giriþ yapýlýyor ve etkileri devamýnda nasýl oluyor?
gibi birçok istatistiki veriyi toplamayý düþünüyorum. Bu verilerden sonra sistemi daha yakýndan tanýmýþ olacaðýz. Fakat bu aþamaya daha zaman var. Tablolama iþi bir süre zamanýmý alacak gibi görünüyor. Sonra bu aþamaya geçerim inþaAllah...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri