Ayrýca sigorta þirketlerini müteala ettik ama orada marjlar yükselir mi izcan daha iyi bilir temel olarak.
Ayrýca sigorta þirketlerini müteala ettik ama orada marjlar yükselir mi izcan daha iyi bilir temel olarak.
Kankim, Hisse önermek yönlendirmeye girer. Biliyorsun bu iþler kiþiye göre göreceli bir durum, neresinden bakmaya göre deðiþir zaten. Onun için Hisse sorulduðunda fikrimi söylerim, ama þu hisse diyemem...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Ýþin özeti sektör olarak öne çýkacak firmalardan bir sepet yapmak.
Demir Çelik= Bundan 6 ay önce 1 Ton Demir 7.000 - 7.500 TL iken, Müteahhitler Birliði yüksek inþaat maaliyetleri yüzünden devam eden inþaatlarý geçici durdurma eylemi baþlatmýþlardý. O fiyatlar bana göre uygundu, fakat piyasada ciddi olumsuz raeksiyon vardý. Þimdi Demir 16.000 - 16.500 TL olmuþ kimsenin tepkisi yok. Kime satacaklar bu inþaatlarý diyen yok. Þimdi her þey güzel olmuþ gibi algý var...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Diðer sektörlerde de ciddi derecede artan maliyetler var...
Petrokimya= Petrol fiyatlarý ve Emtia fiyatlarý tarihi zirvesindeler. Bundan sonra daha da yukarý gideceðini düþünmüyorum. Gitse de talep azalmasý görülür ve bir þeye yaramaz. Borsa geleceði fiyatlayacaðýna göre bu sektörden ekmek çýkmaz.
Gýda= Üretim zinciri (Hammadde, Enerji maliyeti, Ambalaj, Nakliye, iþçilik vs) sýkýntýlý.
Yer Ýmleri