Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,86 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,83 Mr 28,14 / 30,16
21,46 9.99% 991,68 Mn 20,00 / 21,46
25,32 9.99% 68,21 Mn 22,70 / 25,32
144,20 9.99% 1,94 Mr 131,50 / 144,20
1.053,00 -10% 7,86 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 981,80 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,34 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 404,65 Mn 12,48 / 12,79
38,86 -8.69% 480,15 Mn 38,66 / 43,66
308,00 -2.07% 15,27 Mr 305,25 / 311,50
3,14 -1.88% 12,06 Mr 3,08 / 3,22
280,50 6.25% 11,72 Mr 260,00 / 281,50
421,75 -0.88% 10,21 Mr 418,25 / 431,00
120,70 -0.49% 8,15 Mr 114,00 / 125,10
18,89 1.5% 657,59 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 7,59 Mr 72,85 / 74,05
280,50 6.25% 11,72 Mr 260,00 / 281,50
738,00 1.51% 3,54 Mr 720,50 / 743,50
95,70 -1.49% 527,45 Mn 94,25 / 96,75
112,00 -0.27% 273,76 Mn 110,80 / 112,70
31,18 0.84% 111,39 Mn 30,10 / 31,66
10,57 3.42% 598,82 Mn 10,12 / 10,70
81,95 -1.44% 421,06 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 640/1044 ÝlkÝlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 5,113 - 5,120 arasý.

Konu: Sistem Takibi - II

Aðustos ayýnýn herkes için hayýrlara vesile olmasýný diliyorum...

Giden gün ömürden gidiyor. Dostluðun ve insanlýðýn kazandýðý bu dünya için, vahþice hýrslara ve ihtiraslara hiç gerek yok. Her þey ölçüsünde güzel...

Henüz hayatta ve iþ iþten geçmemiþken sahip olduðumuz deðerlerin kýymeti bilmek lâzým...

En baþta da saðlýk ve ailenin...

Saðlýk konusunda kafamýn aymasýný saðlayan ve hakkýmda hayýr veya þer yönlü dua edenlere çok teþekkür ederim. Belki de o dua/beddualar sayesinde þu anda çok farklý bir hayat yaþýyorum. Hayatým ve saðlýðým çok ama çok deðiþti. Geçen sene böyle olabileceðini söyleseler, inanmaz "dalga mý geçiyorsun!" derdim...

Oysa imkansýz gibi görünen þeyler aslýnda çok yakýnýmýzda imiþ. Son 4 ay benim için yeni bir hayatýn baþlangýcý oldu. Umarým herkes için güzel bir baþlangýç imkaný olur...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

2.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku

Giden gün ömürden gidiyor. Dostluðun ve insanlýðýn kazandýðý bu dünya için, vahþice hýrslara ve ihtiraslara hiç gerek yok. Her þey ölçüsünde güzel...

Henüz hayatta ve iþ iþten geçmemiþken sahip olduðumuz deðerlerin kýymeti bilmek lâzým...

Saðlýk konusunda kafamýn aymasýný saðlayan ve hakkýmda hayýr veya þer yönlü dua edenlere çok teþekkür ederim. Belki de o dua/beddualar sayesinde þu anda çok farklý bir hayat yaþýyorum. Hayatým ve saðlýðým çok ama çok deðiþti. Geçen sene böyle olabileceðini söyleseler, inanmaz "dalga mý geçiyorsun!" derdim...

Oysa imkansýz gibi görünen þeyler aslýnda çok yakýnýmýzda imiþ. Son 4 ay benim için yeni bir hayatýn baþlangýcý oldu. Umarým herkes için güzel bir baþlangýç imkaný olur...
    Sayýn T/A öncelikle saðlýðýnýzýn düzelmesine çok sevindim...Hayatýnýzda ne gibi deðiþikler yaptýnýz acaba özel deðilse?Ailemde de sizin yaþadýðýnýz sýkýntýlara benzer þeyler yaþayanlar var....Ayrýca müsait zamanýnýzda EREÐLÝ grafiðini(döngüsel grafik)paylaþýrsanýz çok sevinirim...Emekleriniz için þimdiden çok teþekklürler...

3.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku

Amin Sn. T/A, hep kullanýlan kliþe ama her þeyin baþý saðlýk; saðlýk olmadan hiçbir þey tam olmuyor, saðlýk yoksa hiçbir þeyin tadý da anlamý da olmuyor,

Bazen anlamsýz hýrslara kapýlmamak elde olmuyor, tüm hayatýmýz boyunca tüketime yönlendirmiþ bireyler olarak nefsimize dur demek kolay olmuyor,

Forum ortamýnda da maalesef iyiler olduðu gibi kötülerde mevcut birde bu ikisini ayýracak bilgiye sahip olmayýp haddini aþýp haksýzlýkta sýnýr tanýmayanlar oluyor, ama iþin aslýný biliyor olsalar bazýlarý aynaya bakacak yüzü bulmakta zorlanýrlar...

Sonuç olarak; herkesin beklentilerinin gerçekleþtiði bir ay olmasý dileðiyle
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Alýntý Originally Posted by marcrosenberg Yazýyý Oku
    Sayýn T/A öncelikle saðlýðýnýzýn düzelmesine çok sevindim...Hayatýnýzda ne gibi deðiþikler yaptýnýz acaba özel deðilse?Ailemde de sizin yaþadýðýnýz sýkýntýlara benzer þeyler yaþayanlar var....Ayrýca müsait zamanýnýzda EREÐLÝ grafiðini(döngüsel grafik)paylaþýrsanýz çok sevinirim...Emekleriniz için þimdiden çok teþekklürler...
    Çok teþekkür ederim...

Öncelikle deðiþiklik yapmaya zihinsel olarak hazýr olmak gerekiyor. Bunu kararýný, ben biraz da artýk iflas etmek üzere vücudumdan dolayý mecburen vermek zorunda kaldým. Zihnen saðlýklý olmaya niyet etmek ve bunda sabit olmak gerekiyor...

Eðer kilo varsa bu demektir ki; þeker, kolesterol, tansiyon gibi bir çok hastalýk iç içe geçmiþ þekilde mevcut. Bir de göbek çevresinde en basitinden bisiklet tekeri (ileri aþamalarda kamyon tekeri) gibi bir yaðlanma varsa zaten bu en önemli iþaret. Çoðu zayýf kiþide bile bu þekil yaðlanma mevcut. Bu durum karaciðerin iflas etmek üzere olduðunun ilk ve en önemli alâmetlerinden birisi. Bende otomobil lastiði þeklinde idi...!!!

Ýnsülin direnci geliþmiþ olduðunda aç kalmak neredeyse imkansýzdýr. O nedenle de kilo verme diyetleri hep baþarýsýz olacaktýr. Üstüne bir de benim gibi ciddi bel, boyun fýtýklarý ve eklem kas problemleri varsa hareket kabiliyeti de minimuma ineceði ve aðrýlý ve riskli bir süreç olacaðý için iþ çok daha zor olacaktýr...

Ýþte tüm bu zorluklarla mücadele etmek için çelik gibi güçlü bir iradeye ve iyileþmeye olan inanca sahip olmak gerekiyor...

Ciddi sorunlarý olanlarýn doktor ve fizyoterapist kontrolünde olmalarýnda fayda var. Ben bu konularda ciddi olarak gerçek amacýnýn saðlýk olduðunu düþünen doktorlarla karþýlaþmadýðým için her þeyi kendim riske girerek deneme yanýlma ile bulmak ve kâdim usulleri uygulayarak buldum...

Öðrendiðim ve uyguladýðým en büyük 2 düstur:

- Açlýkta þifâ var... (Hadis-i Þerif)

- Gýdanýz ilacýnýz, ilacýný gýdanýz olsun... (Hipokrat)

Bu ikisini dengeye oturttuðunuz aman sorunlar teker teker çözülüyor. Belki inanýlmayacak ama þu anda gözlerim bile çok daha iyi görüyor. Gözlüðe nerdeyse yakýn dahil pek ihtiyaç duymaz oldum. Daha da iyi olacak inþaAllah. Sinüzit problemim yok denecek kadar azaldý. Sadece klimalý ortamlarda uzun süre kalýnca biraz rahatsýz oluyorum. O da saçýmým ön kýsmýnýn az olmasýndan kaynaklý...

Hayatýnýzdan bazý gýdalarý çýkartmanýz gerekiyor. Her gýda her insan için uygun olmuyor. Örneðin ben ekmeði çocukluðumdan beri çok severim ve evde kendi ekmeði yapacak kadar ileri düzey ekmek ustasýyým. Aklýma ekmeðim bana zararlý olabileceði hiç gelmezdi. Sürekli karným þiþer ve gaz olurdu ve bunlarý soðan, sarýmsak ve fasulye gibi gýdalara baðlardým. Oysa deðilmiþ. Þimdi bol bol soðan, sarýmsak yiyorum ama þiþkinlik yok. Meðer ekmek bende sorun teþkil ediyormuþ. O nedenle akþamlarý ekmeði hayatýmdan çýkarttým. Fakat sabahlarý 2 dilim ekþi mayalý tam buðday el yapýmý ekmeðimi mutlaka bol tereyaðlý ve kaþarlý olarak yanýnda 2 haþlanmýþ yumurta veya 3 yumurtalý omlet þeklinde mutlaka tüketirim... Yanýnda zeytin, domates, karpuz/kavun, salatalýk zaten serbest...

Unutmadan; þeker ve þekerli gýdalar, unlu mâmüller ve pastalar, meyve sularý (ev yapýmý ve taze sýkým olsa bile) tamamen yasak. Tâ ki, tam olarak düzelene kadar. Sonra sabah faslýnda olmak üzere azar azar tüketilebilir... Allah 'ýn verdiði nimetlere sýrtýmýzý dönmek olmaz. Yeter ki ölçüsünde olsun...

Bu sayede hem sevdiðim ve faydalý olduðuna inandýðým ekmeði bana zarar vermeyecek þekilde tüketmeye baþladým. Akþamlarý pilav ve makarna dahil buðday mamulü kullanmýyorum... Hepsi sabahlarý serbest...

Bu arada 2 öðün beslenme düzenine geçtim. Sabah 10-11, akþam 4-6 arasýnda... Ýlk baþlarda 3-4 saatten fazla aç kalamayan ben artýk 24 saat bile aç kalabiliyorum. Ýnsülin direncini kýrmayý baþardým çok þükür...

Meyveleri sýnýrlamak gerekiyor. Özellikle þekerli meyveleri akþam kesinlikle yememek lâzým. Meyce saati ya sabah ya da akþam yemeðinde 1-2 saat önce abartmadan olabilir... Akþam yemeði 18:00 gibi ise, meyveyi 16:00 gibi yiyebiliyorum...

Eðer uygulamada sorun yoksa saat 19:00 'dan önce akþam yemeði iþini bitirmek lâzým. Ýþ/mesaî gibi nedenlerle saat 20:00 'dan önce yemek yiyemeyenlerin durumu çok daha zor olacaktýr. Çünkü bu iþin ideali saat 18:00 'de yeme içme iþini bitirmektir... Mecburiyet varsa yapacak bir þey yok...

Yürüyüþ çok önemli. Aðýr sporlara hiç. gerek yok. Salona gidip çalýþmaya zaten gerek yok. Günde en az 30 dk. yürüyüþ þart. Ben þu anda günde 1 saat 30 dakika yürüyorum. Vücudu güçlendirecek hafif egzersizler de lâzým. Esneme ve germe hareketleri. Sonrasýnda bir miktar aðýrlýk çalýþmasý olabilir. Ben zaten eskiden çok çalýþtýðým için bu konularda hafiften bilgim vardý. Þimdi eski kaslarý yeniden aktif etmeye baþladým. Deðiþime kendim bile inanamýyorum...

Yürüyüþ insanda mutluluk hormonu salgýlýyor. Bedavaya... Ben hayatýmda hiç sakinleþtirici ve antidepresan türü ilaç kullanmadým. Annemin rahatsýzlýðýndan dolayý çok zor zamanlarým oldu ama yine de kullanmadým. Þimdi ise kendimi çok enerjik, mutlu ve huzurlu hissediyorum...

Bir de psikolojik olarak; deðiþtirmeye gücümün yetmeyeceði doðal denenlerden dolayý olan sorunlarý artýk kafama takmýyorum. Mükemmeliyetçi bir yapým olduðu için yer þeye yetiþmeye çalýþýrdým. Þimdi sadece üzerime düþeni tam yapýp gerisini akýþýna býrakýyorum ve huzurluyum. Hastalýk gibi...

Artýk para kazanmak için kendimi zorlamýyorum. Bana düþeni yapýp, gerisini Allah 'a havale ettim. Çünkü biliyorum ki;

- Allah ilmi talep eden herkese ama serveti sadece kendi dilediðine verir...

Vermesinde veya vermemesinde bir hikmet, bir imtihan vardýr. Bize düþen imtihaný kazanmaktýr... O nedenle de kafam çok rahatladý. Aþýrý çalýþmaktan vazgeçtim. Olan da yeterli çok þükür...

Olabildiðince yardýmcý olabilmek için detaylý ve uzun yazdým. Kusura bakmayýn. Belki birilerini daha hayatýna dokunabilirim diye düþündüm. Aklýma gelmeyen atladýðým konular da mutlaka vardýr. Bu konularda sohbet etmek isteyen olursa yazarsa seve seve sohbete devam edebiliriz. Her þey ve dostluðumuz borsa üzerine deðil. Beni bilenler biliyor zaten...

Herkese saðlýklý ve mutlu bir gelecek diliyorum...

EREGL grafiðini biraz sonra paylaþacaðým...

Þimdi kahvaltý saati için hazýrlýk yapmam lâzým...

EREGL Döngüsel grafikler...

Ýlki Günlük, diðeri ise Haftalýk 'tan baþlayacak ve alttaki pencerede ilgili ortalama grafiði görülecek þekilde paylaþtým...

Haftalýk bazda bir atak görüntüsü var. Fakat uzun vade görüntüsü pek hoþ deðil..! Bir süre yukarý yönlü hareket ettikten sonra durumuna tekrar akmak lâzým. Eðer uyumsuzluklar oluþursa veya dirençleri geçemezse geri dönme olasýlýðý çok yüksek...

Uzun vadeli yeni alým için þu an uygun deðil ama trade amaçlý kýsa süreli denemeler yapýlabilir...

7. Allah cc size ve cümle hastalarýmýza þifa versin...geçmiþ olsun sayý t/a ...
    Tokezlemeyen halim olmaz, tecrübe edinmeyen hakim olmaz. Hadis-i Þerif.

Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Amin Sn. T/A, hep kullanýlan kliþe ama her þeyin baþý saðlýk; saðlýk olmadan hiçbir þey tam olmuyor, saðlýk yoksa hiçbir þeyin tadý da anlamý da olmuyor,

Bazen anlamsýz hýrslara kapýlmamak elde olmuyor, tüm hayatýmýz boyunca tüketime yönlendirmiþ bireyler olarak nefsimize dur demek kolay olmuyor,

Forum ortamýnda da maalesef iyiler olduðu gibi kötülerde mevcut birde bu ikisini ayýracak bilgiye sahip olmayýp haddini aþýp haksýzlýkta sýnýr tanýmayanlar oluyor, ama iþin aslýný biliyor olsalar bazýlarý aynaya bakacak yüzü bulmakta zorlanýrlar...

Sonuç olarak; herkesin beklentilerinin gerçekleþtiði bir ay olmasý dileðiyle
    Çok haklýsýn Lütfü...

Saðlýðýma yeniden kavuþmaya baþlayýnca resmen yeniden doðmuþ gibi oldum...

Daha yolun ortalarýna yeni geldim. Daha çok yolum var. Ýskelet/kas sistemi sorunlarý biraz uðraþtýracak gibi duruyor. Diðer sorunlarý çok þükür aþmayý baþarýyorum...

Kilo verme iþlemi sona erdikten sonra aðýrlýðý bu yöne vereceðim. Üzerimdeki fazlalýklarý attýktan sonra daha hafiflemiþ olacaðým için daha kolay spor yapabilme kâbiliyetim olacaktýr...

Bu arada sabahki tartým sonucuna göre giden kilolarýn toplamý 19 kg. oldu... Son hedef 25 kg... Kýþ gelmeden baþarýrým inþaAllah...

Forum ortamýnda þahsýma yapýlan beddualara hep anlam verememiþtim. Demek ki hikmeti bu yöndeymiþ. Aslýnda benim iyiliðim için dua etmiþler...

Sayfa 640/1044 ÝlkÝlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •