Yetmez...
Enkazdan donatý uygulamasý incelenmeli..
hatalý demir baðlama durumlarýnda, demirci ustalarý,
vibratör kullanmayan betoncu ustalarý
betondan düzgün örnek almayan þantiye þefleri de
bu cinayetlere ortak olmaktan yargýlanmalý.
Yetmez...
Enkazdan donatý uygulamasý incelenmeli..
hatalý demir baðlama durumlarýnda, demirci ustalarý,
vibratör kullanmayan betoncu ustalarý
betondan düzgün örnek almayan þantiye þefleri de
bu cinayetlere ortak olmaktan yargýlanmalý.
Wikipedia.Veli Göçer, (d. 1949) Türk müteahhit ve emlakçý.
17 Aðustos 1999 Depremi sonrasýnda kusurlu olduðu iddiasýyla yargýlanan 6286 kiþi[1] arasýnda en yüksek hapis cezasýný alan Göçer'in adý deprem ile özdeþleþti.[2] Dönemin medyasýnda ''Çýnarcýk Saddam'ý'' olarak lanse edildi.[3] Yaklaþýk 17 bin kiþinin yaþamýný yitirdiði 17 Aðustos Depremi esnasýnda Yalova'daki binalarýnýn bir kýsmý çöken Göçer, "taksîr nedeniyle 198 kiþinin ölümüne sebebiyet vermekten" 18 yýl 9 ay hapis cezasýna çarptýrýldý.[1] Cezasýnýn onanmasý üzerine 21 Ekim 2004 tarihinde cezaevine giren Göçer, sýrasýyla Bursa, Konya, Elbistan ve son olarak Silivri Açýk Cezaevi kaldý. 7,5 yýl hapis yattýktan sonra tahliye oldu.
Veli Göçer'in akrabasý ve þirketin taþeronu olan Ýsmet Kösebalaban, 16 yýl 9 ay hapis cezasý aldý. Parkinson hastasý Kösebalaban, cezasýnýn bitimine bir yýl kala cezaevinde yaþamýný yitirdi.[1] Ayný davadan yargýlanan Veli Göçer'in oðlu Can Göçer ve ortaðý Zafer Coþkun'un davalarý ise, sanýklar 7,5 sene boyunca firar ettiði için zaman aþýmýna uðradý.[4]
Veli Göçer 2008 yýlýnda, yargýlama sürecinin adaletsiz gerçekleþtiði iddiasýyla AÝHM'ye baþvurdu.[1]
Depremin 20. yýldönümünde verdiði röportajda 'hayatýný kaybedenlerin ailelerinin %85'inden helallik aldým' demiþtir.[5]
Aynen katýlýyorum söylediklerine Ýzmirli hocam rant uðruna önüne gelen müteahhit olmuþ bina yapýp satýyor.
Denetleyen yok binalar kalitesiz yüksek burada ihmali olanlar sorgulanmalý, yargýlanmalý yüksek cezalar verilmeli her önüne gelen inþaat yapamamalý.
Bütün bunlarý Ýzmir depreminde evi yýkýlan bir birey olarak yazýyorum.
Zemin kat kolonlarý arasýna örülen yarým duvar yüzünden, kýsa kolon oluþmasý ile aþýrý yüklenen ve patlayan kolonlarýn
oturulamaz hasar verdiði binamýzda...
O yarým duvarlarý ören müteahhit ve mühendisi, oturma izni veren belediyenin fen iþleri elemanlarý, denetim mühendisleri...
Baþlarýný baþka tarafa döndürüp, ýslýk çalarak hayatlarýna devam ediyorlar..
Mahkemeye versek ne yazar.. Veli Göçer örneði yukarda..
BALIK BAÞTAN KOKAR..
Geçmiþ olsun demekten baþka þu an için bir þey elimizden gelmiyor, mevsim koþullarý maalesef problemi çok büyütüyor. Sözün bittiði bir noktadayýz.
Þimdi yaðma olmasýn diye önlem almak lazým bu da önemli.
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Felakette hayatýný kaybeden tüm vatandaþlarýmýza yüce mevlam gani gani rahmet eylesin mekanlarý cennet olsun yaralý olan vatandaþlarýmýza acil þifalar dilerim enkaz altýnda sað kalan vatandaþlarýmýza bir an önce ulaþmayý sað salim kurtarýlmasýný diliyorum.
Rabbim hepimizi korusun.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri