Geçen sene size 5-6 TL bulgur bedava demiþtim þuan 15 TL, sonra yumurta ve ette benzer süreç yaþandý, piyasa acayip þeyler oluyor fiyatlar artýk çok pahalý, arada bizim bilmediðimiz bir þeyler var ama ne var bilmiyorum![]()
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
2 sene önce markette incik yada tavuk göðüs fiyatý 15 TLydi ben civciv alýp kendim besledim, tabi hastalanan oldu, sebebini bilemediðim ölümlerle beraber benim ürettiðim bütün tavuðun kilosu o zaman ki fiyatla 50 TL olmuþtu, þuan yem fiyatlarý o döneme göre 2 kat arttý, ama marketteki tavuk fiyatlarý 5-7 kat arttý, tabiki tek maliyet yem deðil ama 5-7 kat arasýnda artan bir maliyet olduysa ben bilmiyorum
"Yapay ete geçiþ!" projesini adým adým hayata geçiriyorlar. Olan bundan ibaret...
Bugün haným et istedi (mecburen aldým) kilosu 400 TL olmuþ...!!!
Daha geçen ay ayný et 200 TL idi...
Ne oldu da fiyat 1 ayda bu kadar arttý...!!!
Hepsi sahte þeyler. Hayvancýlýðý bitiriyorlar, bitirecekler... Tarým desen, zaten yerlerde sürünüyor...!!!
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Þifre yok hocam dümdüz yazdým
Hatta o dönem bu dönemin baþlangýcý, nasýl mý þöyle;
Ben civcivleri aldým hazýr yem kg fiyatý 4.5 TL o zaman, sýký durun lor peyniri kilosu 6 TL ydi, abim 5 kg lor getirdi civcivlere arada lor peyniri verdim, hatta o lor peyniri bitince bende gittim 5 kg daha aldým, yumurta 40 kuruþtu, lor peyniri kavurup içine yumurta kýrýp civcivlere veriyordum, ucuz lor peynirinin sebebi ucuz süttü, sütü ucuza satmak zorunda kalan üretici bir yýl zor dayanýr sonra kýyým baþlar, önce küçükler ümidi keser ineklerini kesitirir, inekler kesilince sanal bir et bolluðu oluþur et fiyatlarý baskýlanýr ama süt azaldýðý için süt ve peynir fiyatý artar bir ara peynir eti geçti hatýrlarsanýz, sonra kesilecek inek kalmadý, inek olmayýnca dana olmaz, dana da kalmadý et fiyatlarý bir anda uçtu, þuan yem ucuz kaldý çünkü bir þeyin koridoru var, iþte o þey bu defa çiftçileri batýracak ve son perde tarým arazileri büyüklerin eline geçecek... Karýþýk yada eksik yazmýþ olabilirim telefondan bu kadar oluyor![]()
Yer Ýmleri