Originally Posted by
Dream28
Sayýn T/A daha önce yanlýþ hatýrlamýyorsam deðeri verilmeden verilcek hisse yok sandýk kitli buradaki rakamý unuttum gibi cumleleriniz vardý ? Malýnizin deðeri bu rakamlar mi ? Sizin gibi tecrübeli birinin para kazanmadan hisseden çýkmasýnýn sebebleri neler ? Saygýlar...
Bildiðiniz gibi benim maliyetim çok düþük. Alalý yýllar oldu ve birkaç defada al/sat ile maliyetim bayaðý aþaðýlara gelmiþ durumda. O nedenle beklediðim deðerlere ulaþmamýþ olsa da, maliyetime göre deðerine ulaþmýþ sayýlýrým. O nedenle bu fiyatlardan satmýþ olmanýn bana zararý yok. Sadece kâr etmiþ olmuyorum. Kendini korumuþ oluyor...
Yine de sandýkta her þekilde bir miktar evladiyelik býrakmak gibi bir alýþkanlýðým var. O kýsým zaten GEDZA ve diðer hisselerde de benzer þekilde devam ediyor. Bedavanýn bedavasý olan mallar yani...
Fakat hisseye yük olan mallarý elden çýkartmadan hisse gitmeyeceði için ihtiyacým olmayan fazla mallarý elimden çýkartýyorum. "Piyasaya mal vermezsen, gitmez!" diye bir söz vardýr. O nedenle piyasayý beslemek gerekiyor. Öte yandan PKART 'ýn saðý solu belli olmuyor. Fazla güven vermediði için hafiflemekte fayda var...
Yeni alým zaten yapmayacaðýmý söylemiþtim. Þimdi hisseye zarar vermeden fazlalýklarý ufaktan ufaktan elden çýkartýyorum. Elde kalan mallar miktar olarak beni düþündürecek boyutta olmadýðý için hisseye yýllarca bakmaya gerek kalmayacak. Ne zaman sona ulaþtýðýmýza inanýrým; hayatta isek, o zaman gereðini yapar satarým.
Belki hatýrlayanlar vardýr, son 2 yýlda 2 defa ailecek ölümden döndük. Birisi Covid-19 ile, diðeri de deprem ile. O nedenle yarýn ne getirir bilemeyiz. O nedenle zaten yoksak, evlatlar ne yapar onu bilemem...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri