Üstad BESÝ kendin yonetebilcegini yeni öðrendim o günden itibaren full hisse olarak ayarladým) Son olarak üstad ev ve araba fiyatlarý hakkýnda ne dersiniz balon patlar mý ??
Üstad BESÝ kendin yonetebilcegini yeni öðrendim o günden itibaren full hisse olarak ayarladým) Son olarak üstad ev ve araba fiyatlarý hakkýnda ne dersiniz balon patlar mý ??
Burasý Türkiye...!!!
Hiçbir þeyin fiyatý borsa hariç çok fazla geriye gelmez. O nedenle ev ve araba alým satýmý çok duraðan bir hâle gelmesine raðmen fiyatlar çok fazla geriye gelmez. Nispeten yatay devam eder, sonra yine yukarý yönlü seyrine devam eder...
Kimse ne alabiliyor, ne de satabiliyor. Piyasa kendisini kilitledi. Yani bu sektörler kendi ayaklarýna sýktýlar. Aç gözlü insanlar devletin zamanýnda müdahale etmemesini fýrsat bilerek piyasayý anormal bir þekilde yükselttiler...
Ben tüm bu sürecin bilinçli olduðunu düþünenlerdenim. Küresel planlar yapýldý ve bizim ülkemizde de bu planlar yer buldu, destekleniyor. O nedenle zaman içerisinde ev ve araba gibi ihtiyaçlara eriþim çok daha zor olacak. Kiralama yoluna gidilecek. Adamlarýn mottosu:
- Hiç bir þeyiniz olmayacak ama mutlu olacaksýnýz...!!!
Daha ne söylenebilir ki. Böyle bir dünyaya doðru gidiyoruz. Öyle vergiler getirilecek ki, kimse ne ev, ne de araba almak isteyecek. Almak için çok aþýrý meblâðlar ödemek bir yana, vergiler bezdirecek. Yakýt ücretleri bile þimdiden arabaya binilemez bir hâle getirmeye baþladý...
Bunlarýn hepsi planlý geliþen durumlar. Çok yakýnda fosil yakýtlý arabalarý herkes elinden çýkarabilmek için sýraya girecek ama alýcý bulamayacaklar. O zaman gelene kadar da týpký borsada olduðu gibi sûnî fiyatlamalar yaþanacaktýr. Sonra þelale düþüþü baþlayacak. Fýrsatý deðerlendirebilen her zamanki gibi kazanç saðlayacak ama çok kiþi son alýcý olacaktýr...
Benim arabam 9 yaþýnda, deðiþtirmeden biniyorum ve deðiþtirmeyi de düþünmüyorum. Eðer alabilirsem yakýn bir gelecekte tamamen mekanik bir araba alýp bir kenara koymayý düþünüyorum. Tabii ki bir miktar da yakýt (benzin/dizel). Ýleride bunlar çok lâzým olacak. Son model full elektronik arabalar çalýþmayacak, çalýþtýrýlmayacak. Ýþte o zaman çöküþ baþlayacak...
Bunlar çok uzak ve hayal gibi geliyor ama öyle deðil. Þurada toplam 7 sene içerisinde dünya yaþanmaz bir hâle gelecek. Avrupa kaynamaya baþladý bile. Biz nispeten ekonomik zorluklara baðýþýk olduðumuz için daha þanslýyýz. Yine de bizler de çok zarar göreceðiz.
Çok uzatmadan özetlersem:
- Uzun vadede ev ve araba yatýrýmý boþ bir yatýrýmdýr...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Sanýrým kimse kalmadý...
Bu gecelik bu kadar olsun...
Hayýrlý geceler...![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Bana Bir Harf Öðretenin Kýrk Yýl Kölesi Olurum.Hazreti ALÝ..
Sayýn T/A ;
Ben 1980 yýlýnda ilk okula baþladým ve 27 yýllýk öðretmenliðime Rabbim saðlýk verdiði müddetçe devam ediyorum.Borsa anladýðým bir alan olmadýðý gibi birikimlerimi vakti ile halkbank hissesine býraktým.Nasipte var ise olur yok ise saðlýktan öte her þey anlamsýz nazarýmda..
Bahsi geçen hisseye ait gereken bilgileri senden aldým.Ama olur ama olmaz ayrý konu.Dünyamda kalan bana ayýrdýðýn kýymetli zamandýr...
Bir kez daha duacýn olduðumu bilmeni isterim..
Sevgi ve saygýlarýmla;
Adana ilimizden selamlar..
YTD
sn T/A vaktiniz varsa dmsas ve karel hisselerini analiz eder misiniz. Kýsa bir grafik özetinide yaparsanýz iyi olur anlamam için.Teþekkürler..
Yer Ýmleri